Galatasaray'ın yeni transferi Falcao'yu İstanbul'da coşkulu bir kalabalık karşıladı

Galatasaray'ın yeni transferi Falcao'yu İstanbul'da coşkulu bir kalabalık karşıladı
TT

Galatasaray'ın yeni transferi Falcao'yu İstanbul'da coşkulu bir kalabalık karşıladı

Galatasaray'ın yeni transferi Falcao'yu İstanbul'da coşkulu bir kalabalık karşıladı

Galatasaray`ın uzun görüşmeler sonunda Monaco`dan kadrosuna kattığı Kolombiyalı golcü Radamel Falcao, İstanbul`a geldi. Yıldız futbolcuyu yaklaşık 10 bin sarı-kırmızılı taraftar meşalelerle karşıladı. Falcao ayağının tozuyla taraftara üçlü çektirdi.
Galatasaray uzun süredir temas halinde olduğu Kolombiyalı futbolcu Radamel Falcao transferinde mutlu sona ulaşırken, yıldız golcü akşam saatlerinde İstanbul`a geldi.

Atatürk Havalimanı Genel Havacılık terminaline özel jetle gelen Falcao`ya Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak ve Futbol Takımı İdari Direktörü Şükrü Hanedar eşlik etti. Genel havacılık terminalinden çıkan Falcao`yu yaklaşık 10 bin sarı-kırmızılı taraftar karşıladı.

Öğlen 12 gibi genel havacılığa gelen Galatasaraylı taraftarlar, uzun süren bekleyişin ardından yıldız golcüyle bir araya geldi.
Falcao da ayağının tozuyla taraftarlara üçlü çektirirken, uzun süre karşılıklı olarak tezahüratta bulundu. Falcao`nun ardından golcü futbolcunun eşi de taraftarlarla karşılıklı olarak üçlü çekti.

Terminalde kendilerine ayrılan yerlere sığmayan taraftarlar, telleri aşarken, bazıları da elektrik direklerine tırmanarak Falcao`yu görmeye çalıştı.
Eşi ve çocuklarıyla birlikte taraftarları selamlayan Falcao, daha sonra tekrar terminale geçti.



2026 Dünya Kupası kirlilikte zirve yapacak

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters
TT

2026 Dünya Kupası kirlilikte zirve yapacak

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters

Çevrecilerin yeni bir araştırmasında gelecek yıl Birleşik Devletler, Kanada ve Meksika'da düzenlenecek Dünya Kupası'nın, turnuva tarihinde "iklime en fazla zarar veren" etkinlik olacağı öne sürülüyor.

FIFA'nın 2026 Dünya Kupası'ndaki takım sayısını 32'den 48'e çıkarmasıyla, Küresel Sorumluluk için Bilim İnsanları (SGR), turnuvanın yaratacağı sera gazı emisyonlarının, son 4 Dünya Kupası'nın ortalama karbondioksit eşdeğerini neredeyse iki katına çıkaracağını hesapladı.

Raporda bu durumun, "hava yolculuğuna duyulan yüksek bağımlılık ve maç sayısındaki kayda değer artıştan" kaynaklandığı iddia edilirken, 2026 için öngörülen toplam rakamın "tüm yıl boyunca ortalama 6,5 milyon Britanya arabasının kullanılmasına eşdeğer" olduğu ekleniyor.

Bu rakamlar etkinliği bugüne kadar en fazla kirliliğe yol açan turnuva haline getirirken, 9 milyon tonluk CO2 eşdeğeri, 2022’de Katar’da düzenlenen Dünya Kupası’nda kaydedilen 5,25 milyon tonu da ciddi şekilde aşıyor.

İlk kez bütün bir kıtaya yayılacak bu turnuvada oynanacak maç sayısı yüzde 60'tan fazla artarak 64'ten 104'e çıkacak. Bu maçlar mevcut stadyumlarda oynanacak olsa da bu CO2 eşdeğeri rakamları ilk tahminlerin çok üzerinde.

Rapor, Çevre Savunma Fonu (Environmental Defence Fund) ve İklim Eylemi için Spor Ağı'yla (Sport for Climate Action Network) işbirliği içinde hazırlandı.

FIFA daha önce 2030'a kadar emisyonları yüzde 50 azaltmayı ve 2040'ta net sıfıra ulaşmayı taahhüt etmişti. Kuruluş, "etkisinin farkına varmasını ve yeterli önlemleri almasını" sağlayan sürdürülebilirlik stratejileri geliştirdiğini ve uyguladığını ifade ediyor.

FIFA, "Sonuç olarak çevresel açıdan, sera gazı salımları incelenerek azaltıldı, atıklar önemli ölçüde düşürüldü, tonlarca malzeme geri dönüştürülerek çöp sahasından uzaklaştırıldı ve stadyum inşaatı ve operasyonları yeşil bina standartlarına göre sertifikalandırıldı" iddiasına bulunuyor.

Ancak İsviçreli bir düzenleyici kurum 2023'te idari organın, 2022 Katar Dünya Kupası'nın çevresel etkilerini azaltma yönündeki açıklamalarının "asılsız" olduğuna hükmetmişti.

Independent Türkçe