Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bugün yaptığı açıklamada, “Suriye’nin gelecekteki yeni hükümetinin” böyle bir karar alması durumunda Moskova’nın askerlerini bu ülkeden çekeceğini ifade etti.
Rus basınında yer alan haberlere göre Putin, “Başka bir ülkenin topraklarında, bu durumdaysa Suriye topraklarında yasalara aykırı olarak bulunanlar bu bölgeyi terk etmeli ve bu tüm ülkeler için geçerli” ifadelerini kullandı.
Putin açıklamasında, “Eğer Suriye’nin gelecekteki meşru yönetimi, ülkede Rus silahlı kuvvetlerinin bulunmasına gerek duymadığını açıklarsa, bu durum Rusya için de geçerli olacak” dedi.
Rusya Devlet Başkanı dün yaptığı açıklamada, Suriye’nin kuzeyinde yürütülen operasyon sebebi ile tutuklu bulunan DEAŞ militanları konusunun hassas bir mesele olduğunu ifade ederek, uyarıda bulundu.
İnterfaks’ın haberine göre, Türkmenistan ziyaretinde bulunan Putin, “Türkiye’nin harekâtla birlikte DEAŞ militanlarını kontrol altında tutabileceğinden şüphem var” şeklinde konuştu.
Türkiye, geçtiğimiz Çarşamba günü Suriye’nin kuzeyinde bulunan Fırat’ın doğusundaki Kürt unsurlarına kaşı operasyon başlattı. Kürt öz yönetimine göre, operasyondan bu yana 200 bin kişi yerinden edilirken, Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne (SOHR) göre, çatışmalarda her iki taraftan da çok sayıda kişi hayatını kaybetti.
Putin: ‘Yeni meşru hükümet’ talep ederse Suriye’den çekiliriz

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin (AP)
Putin: ‘Yeni meşru hükümet’ talep ederse Suriye’den çekiliriz

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin (AP)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة