Rusya'daki 15 kişinin öldüğü baraj faciasının görüntüleri ortaya çıktı

Rusya'daki 15 kişinin öldüğü baraj faciasının görüntüleri ortaya çıktı
TT

Rusya'daki 15 kişinin öldüğü baraj faciasının görüntüleri ortaya çıktı

Rusya'daki 15 kişinin öldüğü baraj faciasının görüntüleri ortaya çıktı

Rusya’da 15 kişinin hayatını kaybettiği çöken barajın son görüntüleri facianın boyutunu bir kez daha gözler önüne serdi.
Rusya’nın Krasnoyarsk Bölgesi’nde çökmesi sonucu ve 15 kişinin ölümüne yol açan barajın son durumuna ilişkin yeni görüntüler basına servis edildi. Yaşanan faciayla ilgili bölgede havadan görüntü çeken Rusya Acil Durumlar Bakanlığı ekipleri görüntüleri basına servis ederek facianın boyutunu gözler önüne serdi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada bölgeye çadır kampların kurulduğu, temiz su, ekmek, gıda maddeleri ve battaniye gönderildiği de ifade edildi.
Bakanlık tarafından aksam saatlerinde gelen bilgilere göre kayıp sayısının 13 değil 6 olduğu açıklandığı. Bölgede arama kurtarma çalışmaları için toplam 300 arama kurtarma ekibi, kepçeler, botlar, helikopter ve çok sayıda kurtarma araç ve gereçlerinin sevk edildiği ifade edildi.
Yaşanan olayla ilgili bölge savcılığı soruşturma başlatırken bölgede bulunan barajın sorumluluk binasına kolluk kuvvetleri tarafından operasyon yapılarak birçok evrak soruşturma kapsamında teslim alındı. Sorumluların bir bir alınarak sorguya alındığı öğrenilirken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bölgedeki soruşturmanın yoğunlaştırılmasını ve yardımların arttırılması talimatı verdiği açıklandı.
Rusya’nın Krasnoyarsk Bölgesi’ne bağlı Kuraginsky şehrinin Shchetinkino köyünde dün gece saatlerinde baraj çökmüştü. Yaşanan facia sonucu 15 kişi hayatını kaybetmiş,12 kişi yaralanmış ve 13 kişinin de kayıp olduğu aktarılmıştı.



Medvedev: Başarısız müzakereler daha korkunç bir savaşa yol açabilir

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitry Medvedev (AP)
Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitry Medvedev (AP)
TT

Medvedev: Başarısız müzakereler daha korkunç bir savaşa yol açabilir

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitry Medvedev (AP)
Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitry Medvedev (AP)

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitry Medvedev, “X” platformu üzerinden yaptığı açıklamada, başarısız müzakerelerin daha şiddetli ve ölümcül bir savaşa yol açabileceğini ifade etti.

Şarku’l Avsat’ın RT kanalından aktardığına göre Medvedev, “Rusya'ya son müzakere uyarılarını yöneltenlerin, müzakerelerin mutlaka düşmanlıkların durdurulmasına yol açmayacağını anlamaları gerektiğini” söyledi.

gtrhyju
Ukrayna ile savaşın ön cephesindeki Rus askerleri (Arşiv- AP)

Medvedev, "Rusya'ya ültimatom veren düşmanlar çok basit bir şeyi hatırlamalılar: Müzakereler kendi başlarına bir çözüme yol açmaz" diye yazdı.

Medvedev, “Çatışmaları durdurmak için” diye ekleyerek, ‘başarısız müzakereler, daha şiddetli bir savaş dönemine, daha güçlü silahlara ve yeni katılımcılara yol açabilir’ ifadelerini kullandı.

Daha önce İsviçreli tarihçi Roland Popp, Berliner Zeitung gazetesine verdiği röportajda Almanya Başbakanı Friedrich Merz'in verdiği ültimatomu anlattı.

RT'nin haberine göre Rusya, Ukrayna'yı "yetersizliğin kanıtı" olarak görüyor.