Cubeyr, Fransa Dışişleri Bakanı ile bölgesel konuları görüştü

Adil el-Cubeyr, Paris’te Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian tarafından karşılandı (SPA)
Adil el-Cubeyr, Paris’te Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian tarafından karşılandı (SPA)
TT

Cubeyr, Fransa Dışişleri Bakanı ile bölgesel konuları görüştü

Adil el-Cubeyr, Paris’te Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian tarafından karşılandı (SPA)
Adil el-Cubeyr, Paris’te Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian tarafından karşılandı (SPA)

Suudi Arabistan Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Adil el-Cubeyr, dün Paris’te Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian ile bir araya gelerek, bölgesel ve uluslararası gelişmeleri masaya yatırdı.
Başkent Paris’te Fransa Parlamentosu’nu ziyaret eden Cubeyr, Fransa Parlamentosu Dışişleri Komisyonu Başkanı Marielle de Sarnez ile görüşme yaparak ortak çıkarların önemi ve iki dost ülke arasındaki işbirliği konularını ele aldı.
Bu görüşmenin ardından Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian ile bir araya gelen Cubeyr, iki ülke arasındaki ilişkilerin önemine, bölgesel ve uluslararası sorunlara vurgu yaptı.
Öte yandan Le Drian, Paris’i ziyaret eden Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayed Al Nahyan ile de bir araya gelerek, Ortadoğu’daki son gelişmeleri bölgesel ve uluslararası meseleleri, Libya, Suriye ve Yemen dâhil olmak üzere bir dizi önemli gelişmeleri masaya yatırdı. Toplantıda ayrıca, iki ülke arasındaki kültürel, eğitim, turizm, ekonomik, ticaret ve yatırım dâhil olmak üzere çeşitli alandaki işbirliği konuları ele alındı.
Nahyan görüşme sırasında yaptığı açıklamada, BAE ve Fransa arasındaki stratejik ilişkilerin, her iki ülke halklarının yararına olduğu için güçlendirilmesi ve geliştirilmesi gerektiğini söyledi. Fransa Dışişleri Bakanı, BAE’li mevkidaşının ziyaretini memnuniyetle karşılarken, ikili ilişkiler ve stratejik ortaklık gibi farklı alanların geliştirilmesi konusuna vurgu yaptı.
Marielle de Sarnez ile de bir araya gelen BAE’li bakan, iki ülke arasındaki ikili ilişkilerin seyri, siyasi işbirliği, bölgede yaşanan son gelişmelerin yanı sıra Libya, Yemen ve Suriye konularını tartıştı. Nahyan açıklamasında, ülkesinin Fransa ile ikili ilişkileri güçlendirme konusunda istekli olduğunu belirtti.



Suudi Arabistan, 34 kilogram uyuşturucu kaçakçılığını engelledi

Suudi İçişleri Bakanlığı'nın proaktif bilgileri, Malezya'nın kokain kaçakçılığı girişiminin engellenmesine katkıda bulundu (SPA)
Suudi İçişleri Bakanlığı'nın proaktif bilgileri, Malezya'nın kokain kaçakçılığı girişiminin engellenmesine katkıda bulundu (SPA)
TT

Suudi Arabistan, 34 kilogram uyuşturucu kaçakçılığını engelledi

Suudi İçişleri Bakanlığı'nın proaktif bilgileri, Malezya'nın kokain kaçakçılığı girişiminin engellenmesine katkıda bulundu (SPA)
Suudi İçişleri Bakanlığı'nın proaktif bilgileri, Malezya'nın kokain kaçakçılığı girişiminin engellenmesine katkıda bulundu (SPA)

Suudi Arabistan, Malezya'ya tıbbi ekipman sevkiyatında gizlenmiş 25 kilogram kokain ve Umman'la Rub' al-Khali sınır kapısından ülkeye giren bir kamyonda 8,9 kilogram metamfetamin kaçakçılığına yönelik iki girişimi engelledi.

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı Güvenlik Sözcüsü Tuğgeneral Talal eş-Şalhub, uyuşturucu kaçakçılığıyla ilgili suç şebekelerinin faaliyetlerinin proaktif güvenlik izlemesi çerçevesinde, Narkotikle Mücadele Dairesi'nin Malezyalı mevkidaşına verdiği bilgilere dayanarak, engellenen ilk operasyonun gerçekleştirildiğini açıkladı.

Uyuşturucu Kaçakçılığı Ağlarıyla Mücadele

Al- Şalhub, uyuşturucuların takibi ve ele geçirilmesinde ilgili Malezya makamlarıyla sağlanan olumlu iş birliğine dikkat çekerek, uyuşturucu kullanımı yoluyla ülkenin güvenliğini ve gençliğini hedef alan suç faaliyetlerinin izlenmesi, engellenmesi ve bu faaliyetlere karışanların tutuklanmasının sürdürülmesi gerektiğini vurguladı.

lendiği bildirildi (Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı)Malezya'da ele geçirilen kokainin tıbbi ekipman sevkiyatının içine gizlendiği bildirildi (Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı)

İkinci operasyonla ilgili olarak Suudi Gümrük İdaresi Sözcüsü Hamud el-Harbi, kamyonun gümrük işlemleri sırasında hava tankının altında gizlenmiş bir miktar uyuşturucu bulunduğunu ve güvenlik teknolojisi kullanılarak incelendiğini söyledi. Uyuşturucu Kontrol Müdürlüğü ile koordinasyon sağlandığını ve ele geçirilen ürünleri ülke içinde teslim alan iki kişinin tutuklandığını belirtti.

Toplum güvenliği ve korumanın artırılması

 Al-Harbi, Otoritenin ülkenin ithalat ve ihracatı üzerindeki gümrük kontrollerini sıkılaştırma ve bu ve diğer yasaklı ürünleri kaçakçılığa teşebbüs edenlere karşı sürekli tetikte olma taahhüdünü teyit etti. Bu, söz konusu hastalık riskini azaltarak, toplum güvenliğini ve korumasını artırma stratejisinin en önemli unsurlarıyla uyumludur.

Şabu, Rub' al-Khali limanından (Suudi Gümrükleri) gelen bir kamyonun hava tankının altında saklı bulundu.Uyuşturucu, Rub' al-Khali limanından (Suudi Gümrükleri) gelen bir kamyonun hava tankının altında saklı bulundu.

Toplumu ve ülke ekonomisini korumak ve kaçakçılıkla mücadeleye katkı sağlamak amacıyla, güvenlik ihbarları için belirlenen numara (1910) veya e-posta (@zatca.gov.sa1910) ve uluslararası numara (009661910) üzerinden Kuruma başvurulması çağrısında bulunuldu. İhbarlar, Kurum tarafından gizlilikle alınıyor ve ihbarda bulunan kişiye maddi ödül veriliyor.


Fortune Global Forum, Riyad'ı ticaret ve inovasyon için küresel bir merkez haline getiriyor

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad (SPA)
Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad (SPA)
TT

Fortune Global Forum, Riyad'ı ticaret ve inovasyon için küresel bir merkez haline getiriyor

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad (SPA)
Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad (SPA)

Uluslararası iş dünyasının gözleri, 26-27 Ekim tarihlerinde ilk kez Fortune Global Forum'a ev sahipliği yapacak Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da. Bu adım, Suudi Arabistan'ın küresel bir ekonomi merkezi ve gelecekteki karar alma sürecinin kuluçka merkezi olarak artan statüsünü yansıtıyor.

Fortune ve Suudi Arabistan Kongre ve Fuar Genel Müdürlüğü (SCEGA) yetkilileri, forumun Riyad'da düzenlenmesini Suudi ekonomik manzarasında yeni bir dönüşüm aşamasının doruk noktası ve Suudi Arabistan'ın küresel ekonominin geleceğini şekillendirme yeteneğine uluslararası güvenin teyidi olarak görüyor.

Yeni ufuklar

Fortune Media CEO'su Anastasia Nyrkovskaya, Şarku'l Avsat'a verdiği demeçte, Fortune'un misyonunun iş sektörünün geliştiği ve yeni ufuklara doğru ilerlediği her yeri takip etmek olduğunu söyledi. Nyrkovskaya, Riyad'ın seçilmesinin nedeninin, küresel iş dünyasındaki değişiklikleri farketmek için Suudi Arabistan'da neler olup bittiğini anlamak gerektiği inancına dayandığını belirtti.

Nyrkovskaya, “Fortune Global Forum'u burada düzenleyerek, küresel iş sektöründeki değişikliklerin öncüsü olmak için Suudi Arabistan'da neler olup bittiğini anlamak gerektiği ve bunu yapmanın en iyi yolunun Riyad'da bizzat bulunup olan biteni yakından görmek olduğu mesajını veriyoruz” dedi.

Nyrkovskaya, forumun, Suudi Arabistan'da bir ilk olan ve geçtiğimiz mayıs ayında Riyad'da düzenlenen Fortune En Güçlü Kadınlar Zirvesi'nin ardından, bu yıl Suudi Arabistan'da başlayan bir dizi Fortune etkinliğinin devamı olduğunu açıkladı.

Küresel bir merkez

Fortune'un, dönüşüm sürecinden geçen Suudi Arabistan'da bulunmak için güçlü bir çekicilik ve ikna edici nedenler hissettiğini, bunun da Riyad'ın ticaret, inovasyon ve yatırım için küresel bir merkez olarak konumunu pekiştirdiğini söyledi.

r
Fortune Global Forum'un önceki bir edisyonundan (Fortune internet sitesi)

Forumun temalarıyla ilgili olarak Nyrkovskaya, yapay zekanın iş dünyasının geleceği için temel öneme sahip olduğunu ve forumun, yapay zekanın çeşitli sektörler üzerindeki etkisine ilişkin samimi tartışmalar için bir alan sağladığını vurguladı. Gündemin, spor ve medyadan ticaret ve finansa kadar çeşitli konuları kapsayacak şekilde kasıtlı olarak tasarlandığını ve gerçek kararlar alabilen liderler arasında zengin bir diyalog ortamı sağladığını belirtti.

Nyrkovskaya, forumun, CEO'lar, politika yapıcılar ve dünyanın dört bir yanındaki etkili kurumların liderleri arasında yüz yüze görüşmelerin yapılmasını kolaylaştırdığını belirterek, liderler arasında bu tür doğrudan etkileşimin büyük etkinliklerde kolayca sağlanamayacağını bildirdi.

Fuar ve konferans sektörü

Öte yandan SCEGA CEO'su Hatim el-Kahili, Fortune Global Forum'un Riyad'da düzenlenmesinin, Suudi Arabistan’ın iş etkinlikleri endüstrisinin küresel merkezi konumunu yansıttığını vurguladı.

El-Kahili, fuar ve konferans sektörünün son dört yılda benzeri görülmemiş bir büyüme kaydettiğini, konferanslar, sergiler ve küresel forumlar dahil olmak üzere yıllık 17 binden fazla etkinlikle bölgedeki en yüksek rakama ulaştığını belirtti.

El-Kahili, Şarku’l Avsat'a verdiği demeçte, bu büyümenin, etkinlik sektörünü ulusal ekonomiye katkı sağlayan ve yatırım, turizm, teknoloji ve enerji sektörleri için katalizör görevi gören Vizyon 2030 çerçevesinde gerçekleştiğini açıkladı. El-Kahili ayrıca, sergi düzenleme konusunda uzmanlaşmış 20'den fazla uluslararası şirketin, bölgesel ofisleri için Suudi Arabistan’ı tercih ettiğini ifade etti.

El-Kahili, Riyad'da Fortune Forum'a ev sahipliği yapmanın sadece küresel bir etkinlik değil, Suudi Arabistan'ın ekonomik dönüşümüne ve Krallığın diyalog ve gelecekteki karar alma merkezi olma yeteneğine uluslararası güvenin bir teyidi olduğunu söyledi.

İş birliği fırsatları

SCEGA CEO'su el-Kahili, Suudi Arabistan'ın gelecek vaat eden sektörlere büyük yatırımlar yaptığını ve bu tür forumlar aracılığıyla küresel endüstri liderlerini yerel meslektaşlarıyla bir araya getirerek iş birliği fırsatlarını keşfetmeye çalıştığını belirtti.

El-Kahili, forumun Riyad'da düzenlenmesinin, Suudi Arabistan'ın sadece etkinliklere ev sahipliği yapan bir ülkeden küresel ekonomik gündemi şekillendiren önemli bir aktöre dönüşümünü simgelediğini açıkladı. Sektörün altyapısının benzeri görülmemiş bir genişleme sürecinden geçtiğini ve 2030 yılına kadar Riyad, Cidde, Doğu Bölgesi ve Asir'i kapsayan 1 milyon metrekareden fazla yeni sergi ve konferans alanı ekleme planları olduğunu kaydetti.

asdfer
Fortune Global Forum'un önceki bir edisyonundan (Fortune internet sitesi)

El-Kahili, SCEGA ile Fortune arasındaki ortaklığın, hükümetin yönlendirmesi ile özel sektörün vizyonunu birleştiren yeni bir uluslararası iş birliği modelini yansıttığını ifade etti.

El-Kahili, Riyad'da düzenlenen bu küresel forumların etkinliklerin sona ermesiyle bitmediğini, aksine uluslararası ortaklıklar için yeni ufuklar açan ve Suudi Arabistan'ın iş, inovasyon ve sürdürülebilir yatırım için küresel bir merkez olarak konumunu güçlendiren sürekli iş birliğinin başlangıcı olduğunu söyleyerek konuşmasını sonlandırdı.

Fortune Global Forum, yapay zekâ alanındaki tarihi gelişmeler, jeopolitik gerilimler ve değişen ticaret politikalarının küresel pazarlar ve tedarik zincirleri üzerindeki etkisi dahil olmak üzere, küresel ekonomideki büyük değişikliklerin arkasındaki itici güçleri tartışıyor.

Ayrıca, ekonomilerin stratejilerini enerji bağımlılığından finansal liderliği güçlendirmeye doğru yeniden yönlendirdiği, kamu-özel sektör ortaklıkları için yeni fırsatlar yarattığı ve iş ve yatırım alanlarında küresel iş birliğinin haritasını yeniden çizdiği Körfez bölgesindeki dönüşümleri de vurguluyor.


Suudi Arabistan, Knesset'in Batı Şeria'ya egemenlik kurulmasını öngören iki öneriyi onaylamasını kınadı.

İsrail askerleri, Filistinlilerin geçen pazartesi günü zeytin hasadını yaptığı Ramallah'ın dışındaki bir köyde nöbet tutuyor (AFP)
İsrail askerleri, Filistinlilerin geçen pazartesi günü zeytin hasadını yaptığı Ramallah'ın dışındaki bir köyde nöbet tutuyor (AFP)
TT

Suudi Arabistan, Knesset'in Batı Şeria'ya egemenlik kurulmasını öngören iki öneriyi onaylamasını kınadı.

İsrail askerleri, Filistinlilerin geçen pazartesi günü zeytin hasadını yaptığı Ramallah'ın dışındaki bir köyde nöbet tutuyor (AFP)
İsrail askerleri, Filistinlilerin geçen pazartesi günü zeytin hasadını yaptığı Ramallah'ın dışındaki bir köyde nöbet tutuyor (AFP)

Suudi Arabistan dün, İsrail Knesset'inin işgal altındaki Batı Şeria üzerinde İsrail egemenliğini dayatmayı ve yasadışı sömürge yerleşimlerinden birini yasallaştırmayı amaçlayan iki yasa tasarısının ön onayını kınadığını ve reddettiğini ifade etti.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Suudi Arabistan'ın İsrail işgal makamları tarafından gerçekleştirilen tüm yerleşim ve yayılmacı ihlalleri tamamen reddettiği vurgulanarak, Filistin halkının ilgili uluslararası kararlar uyarınca, başkenti Doğu Kudüs olan 1967 sınırlarında bağımsız bir devlet kurma hakkının devredilemez ve tarihi hakkını yinelediği vurgulandı.

Suudi Arabistan, uluslararası toplumun uluslararası meşruiyet kararlarını hayata geçirmek, işgal altındaki topraklara ve Filistin halkına yönelik tüm açık İsrail saldırılarına son vermek ve iki devletli çözümün uygulanması temelinde barış sürecini ilerletmek için tüm sorumluluğunu üstlenmesinin ve böylece bölgede güvenlik ve istikrarın sağlanmasının önemini vurguladı.