Fenerbahçe: 3-2 Kasımpaşa

Fenerbahçe: 3-2 Kasımpaşa
TT

Fenerbahçe: 3-2 Kasımpaşa

Fenerbahçe: 3-2 Kasımpaşa

Süper Lig'in 11. haftasında Fenerbahçe, sahasında Kasımpaşa'yı ağırladı.
Süper Lig'in 11. haftasında Fenerbahçe, sahasında Kasımpaşa'yı 3-2 mağlup etti. Fenerbahçe bu skorla maç fazlasıyla liderliğe yükselmiş oldu. 
Maçtan dakikalar 
4. dakikada Moses'in pasında topla buluşan Ozan Tufan ceza sahası içinde Hajradinovic'in müdahalesiyle yerde kalınca hakem Ali Palabıyık penaltı noktasını gösterdi.
6. dakikada penaltı atışını kullanmak için beyaz noktaya gelen Vedat Muriqi meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 1-0
14. dakikada sol kanattan ceza alanına giren Hasan Ali'nin yaptığı ortada savunmadan seken topu önünde bulan Rodrigues'in vuruşu kaleci Fatih'te kaldı.
17. dakikada Tolga Ciğerci'nin sağ taraftan kullandığı köşe atışında ceza alanı içindeki Vedat Muriqi'nin kafa vuruşu direğin yanından az farkla auta gitti.
34. dakikada Hajradinovic'in kendi yarı alanından defans arkasına verdiği pasta topu önünde bulan Koita'nın kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı vuruşta Altay gole izin vermedi.
37. dakikada sol kanatta Koita'dan aldığı pasla hızla ilerleyen Yusuf Erdoğan'ın ceza sahası içine verdiği pasta meşin yuvarlağı önünde bulan Khalili, müsait pozisyonda topu ağlara gönderdi. 1-1
42. dakikada Tolga Ciğerci'nin sağ taraftan kullandığı kornerde Luiz Gustavo'nun ceza alanı içinde yaptığı kafa vuruşunda top Sadiku'nun eline çarpınca hakem penaltı noktasını gösterdi.
44. dakikada penaltı vuruşunu kullanmak için topun başına gelen Vedat Muriqi, takımı adına farkı 2'ye çıkaran golü attı. 2-1
45. dakikada Vedat'ın golü sonrasında hakeme yoğun itirazlarda bulunan Karim Hafez, önce sarı kart, ardından da ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyundan atıldı.
54. dakikada kendi yarı alanından aldığı topla hızlı çıkan Koita, pasını sağ kanattaki Yusuf'a aktardı. Bu oyuncunun vuruşunda kaleci Altay gole izin vermedi.
56. dakikada sağ taraftan Hajradinovic'in kullandığı köşe vuruşunda savunmadan seken topu önünde bulan Ben Youssef, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 2-2
59. dakikada sol taraftan kullanılan kornerde Tolga Ciğerci'nin ceza sahası içine gönderdiği topta Serdar Aziz'in ön direkte yaptığı kafa vuruşu filelerle buluştu. 3-2
72. dakikada Isla'nın Veigneau'ya yaptığı sert müdahaleyi hakem Ali Palabıyık direkt kırmızı kart olarak değerlendirdi ve Isla'yı oyundan attı.
Stat: Ülker
Hakemler: Ali Palabıyık, Serkan Olguncan, Serkan Çimen
Fenerbahçe: Altay, Isla, Zanka, Serdar, Hasan Ali, Tolga (Jailson dk. 72), Ozan, Luiz Gustavo, Moses (Sadık dk. 90 ?), Rodrigues (Dirar dk. 55), Vedat Muriqi
Yedekler: Harun, Tolgay, Mevlüt, Zajc, Deniz, Alper, Murat
Teknik Direktör: Ersun Yanal
Kasımpaşa: Fatih, Popov, Ben Youssef, Fernandes, Hafez, Sadiku (Mustafa dk. 82 ?), Aytaç, Hajradinovic, Khalili (Veigneau dk. 46), Yusuf (İlhan dk. 58), Koita
Yedekler: Ramazan, Uğurcan, Heintz, Çağatay, Furkan, Özgür, Azad
Teknik Direktör: Kemal Özdeş
Goller: Vedat Muriqi (dk. 6 ve dk. 44), Serdar (dk. 59) (Fenerbahçe), Khalili (dk. 37), Ben Youssef (dk. 56) (Kasımpaşa)
Kırmızı kartlar: Hafez (dk. 45) (Kasımpaşa), Isla (dk. 72) (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Moses, Serdar, Vedat Muriqi (Fenerbahçe), Sadiku, Aytaç, Fernandes (Kasımpaşa)

 


UEFA Başkanı Čeferin: Infantino'nun projesi futbolun birliğini parçaladı

Aleksander Čeferin, UEFA Başkanı (AP)
Aleksander Čeferin, UEFA Başkanı (AP)
TT

UEFA Başkanı Čeferin: Infantino'nun projesi futbolun birliğini parçaladı

Aleksander Čeferin, UEFA Başkanı (AP)
Aleksander Čeferin, UEFA Başkanı (AP)

UEFA Başkanı Aleksander Čeferin, FIFA Başkanı Gianni Infantino'nun Dünya Kupası haklarını özelleştirmeye yönelik başarısız planının ardından zarar gören birlik ve güven ortamını yeniden tesis etmek için çaba gösterdiğini söyledi.

Futbol yöneticileri arasında dünya genelinde yaşanan sert ayrışmanın üzerinden iki ay geçerken Čeferin, Infantino'nun adını doğrudan anmadı. UEFA Başkanı, “Ne yazık ki herkes futbola kişisel hedeflerinin üzerinde bir öncelik vermiyor” dedi.

Lizbon'da futbol ve iş dünyasından yöneticilerin oluşturduğu bir gruba video mesaj gönderen Čeferin, “Küresel futbolun birliğini parçalayan proje başarısız olmuş olabilir ancak yok ettiği güven henüz yeniden tesis edilmedi. Şu anda görevimiz bunu düzeltmek” ifadelerini kullandı.

Čeferin, temmuz ayından bu yana Infantino'ya karşı yürütülen muhalefetin başını çekiyor. UEFA Başkanı, FIFA Başkanı'nın FIFA'nın gelecekteki ticari haklarının yaklaşık yüzde 20'sini 4,2 milyar dolar karşılığında özel sektör yatırımcılarına satma planından geri adım atması için baskı yaptı. Söz konusu yatırımcı grubuna, ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı Jared Kushner'ın kardeşi Josh Kushner liderlik ediyordu.

Infantino planından geri adım atmış olsa da UEFA, kendisini FIFA başkanlığından uzaklaştırma konusunda kararlı. UEFA'nın bunu Mart 2027'de yapılacak başkanlık seçimlerinden önce veya seçim sürecinde gerçekleştirmeyi hedeflediği belirtiliyor. UEFA ayrıca Infantino hakkında mali kötü yönetim suçlamasıyla İsviçre'de cezai soruşturma başlatılması için şikâyette bulunmaya hazırlanıyor.

Slovenyalı avukat Čeferin, çarşamba günü yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Futboldaki güven, birlik, şeffaflık ve azınlığa değil çoğunluğa hizmet eden yönetim ilkelerine dayanıyor. Ne yazık ki son dönemde bu ilkeler, onları korumaya yemin etmiş kişiler tarafından terk edildi.”

FIFA, başkanlık seçimi için adaylık başvurularının son tarihini 18 Kasım olarak belirledi. Seçim, 211 ulusal federasyonun katılımıyla Mart 2027'de Fas'ta yapılacak. Fas, Infantino'nun güçlü müttefiklerinden biri olarak öne çıkıyor.


Osimhen, Nijerya'nın Madagaskar ve Gine Bissau maçlarında forma giyemeyecek

Victor Osimhen (DPA)
Victor Osimhen (DPA)
TT

Osimhen, Nijerya'nın Madagaskar ve Gine Bissau maçlarında forma giyemeyecek

Victor Osimhen (DPA)
Victor Osimhen (DPA)

Nijerya Futbol Federasyonu, milli takımın forveti Victor Osimhen'in, 2027 Afrika Uluslar Kupası Elemeleri'nde Madagaskar ve Gine Bissau ile oynayacağı iki maçta forma giyemeyeceğini bugün (pazar) açıkladı. Galatasaray forması giyen Osimhen'in kas sakatlığının ardından tedavi ve rehabilitasyon sürecini sürdürdüğü belirtildi.

Osimhen, yaşadığı kas sakatlığı nedeniyle tedavi ve rehabilitasyon çalışmalarına devam ediyor. Nijeryalı golcü bu nedenle milli takımın önümüzdeki iki eleme maçında forma giyemeyecek.

Nijerya Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamada, “Victor Osimhen, kas sakatlığının ardından iyileşme sürecini sürdürürken Nijerya'nın 2027 Afrika Uluslar Kupası Elemeleri'nde Madagaskar ve Gine Bissau'ya karşı oynayacağı iki maçta forma giyemeyecek. Victor'a acil şifalar diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Nijerya Milli Takımı'nın en önemli oyuncularından biri olan Osimhen, takımının Afrika Uluslar Kupası'nın bir sonraki edisyonuna katılmak için başlayacağı eleme sürecinde forma giyemeyecek.


Joshua Van, Pantoja'yı bu kez net mağlup ederek UFC kemerini korudu

Joshua Van (AFP)
Joshua Van (AFP)
TT

Joshua Van, Pantoja'yı bu kez net mağlup ederek UFC kemerini korudu

Joshua Van (AFP)
Joshua Van (AFP)

Joshua Van, UFC 331'de Alexandre Pantoja'yı oybirliğiyle alınan hakem kararıyla mağlup ederek UFC sinek sıklet şampiyonluk kemerini korudu.

Los Angeles'ta düzenlenen organizasyonda 24 yaşındaki Myanmar doğumlu Van, Brezilyalı eski şampiyon Pantoja ile ikinci kez karşı karşıya geldi. Van, iki dövüşçünün Aralık 2025'teki ilk karşılaşmasında Pantoja'nın maçın başlamasından yalnızca 26 saniye sonra dirseğinin çıkması üzerine galip gelmişti.

2000'li yıllarda doğan ilk UFC şampiyonu olan Van, mayıs ayında Tatsuro Taira karşısında da kemerini korumuştu. Pantoja karşısındaki ikinci zaferiyle şampiyonluğunu bir kez daha koruyan Van, profesyonel MMA kariyerindeki galibiyet sayısını 18'e yükseltti. Myanmar doğumlu dövüşçünün kariyerinde 2 mağlubiyet bulunuyor.

Van, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada, ilk galibiyetinin şans eseri olduğunu söyleyenlere gönderme yaptı.

“Birçok kişi bunun kazara gelen bir galibiyet olduğunu söyledi. Şimdi benden şüphe edin” diyen Van, rövanşta Pantoja'ya karşı üstün bir performans sergiledi.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Pantoja, ilk rauntta Van'ı yere indirerek sert yumruk ve diz darbeleriyle etkili oldu. Van ise sert geçen karşılaşmada rakibine güçlü bir dirsek darbesiyle karşılık verdi.

12 yaşında ABD'ye taşınan Van, ikinci rauntta sol yumruğuyla art arda isabetli vuruşlar yaparak Pantoja'yı zorladı. Üçüncü rauntta ise etkili yumruk kombinasyonlarıyla Brezilyalı rakibini sarstı.

Pantoja, dördüncü rauntta yeniden kontrolü ele geçirerek Van'ı yere indirdi. Ancak 36 yaşındaki dövüşçü, rakibini pes ettirmeyi başaramadı.

Son rauntta Van, Pantoja'nın üzerine giderek baskısını artırdı. Sağ eliyle indirdiği sert yumrukla rakibini yere düşüren Van, karşılaşmayı hakemlerin oybirliğiyle verdiği kararla kazanarak kemerini korudu.

Gecenin diğer karşılaşmalarından birinde İskoç dövüşçü Casey O'Neill, Eduarda Moura'yı kol kilidiyle pes ettirerek galibiyete ulaştı.