Türk Milli Takımı gurubu galibiyetle tamamladı

Türk Milli Takımı gurubu galibiyetle tamamladı
TT

Türk Milli Takımı gurubu galibiyetle tamamladı

Türk Milli Takımı gurubu galibiyetle tamamladı

EURO 2020'ye gitmeyi garantileyen Türk Milli Takımı,eleme grubundaki son maçında deplasmanda Andorra'yı Enes Ünal'ın golleriyle 2-0 yendi.
EURO 2020 Eleme maçında deplasmanda Andorra ile karşılaşan Türkiye A Milli Futbol Takımı, mücadeleden 2-0 galip ayrıldı. H Grubu'nu 23 puanla 2. olarak tamamlayan Türkiye, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Finallerine katılmaya hak kazandı.
90' dakikada ceza sahası dışı sağ çaprazda topla buluşan Yusuf Yazıcı'nın vuruşunda top Ildefons Lima'dan döndü.
86' dakikada sol kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Yusuf Yazıcı ceza sahası içine ortasını yaptı. Altıpasın önünde Ozan Kabak'ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak kalenin üzerinden dışarı çıktı.
82' Ceza alanında topla buluşan Yusuf Yazıcı'nın soldan dar açıdan vuruşunda top auta gitti.
80' Türk Milli Takım'da Merih kenara geldi, Mert Çetin oyunda
79' Fransa'nın Arnavutluk deplasmanında 2-0 üstünlüğü devam ediyor.
78' Ömer Bayram'a sert bir faul yapan Vales sarı kart gördü
76' Yusuf'un sağdan ortasında Merih arka direkte dokundu, topu kaleci çizgiden çıkardı.
73' Yusuf'un soldan ortasında Merih Demiral'ın kafa vuruşu yandan auta gitti.
68' Nazım'ın sağdan ortasında Berkay topu ağlara gönderdi ancak ofsayt bayrağı havada. Gol geçersiz.
64' Yusuf'un soldan ortasında Kaan Ayhan arka direkte kafayı vurdu, top üstten dışarı gitti.
61' Berkay Özcan, Hakan'ın yerine oyunda
60' Hakan'ın sağdan kullandığı köşe vuruşunda Enes'ten önce Martinez kafayı vurdu ve topu uzaklaştırdı.
54' Hakeme itiraz eden Kaan Ayhan sarı kart gördü
51' Sağ kanattan hızla çıkan Ahmed Kutucu'nun neredeyse sırtına binen Llovera sarı kart gördü
46' İkinci yarı başladı
45' İlk yarının sonuna 2 dakika ilave edildi
43' Hakeme itiraz eden Lima sarı kart gördüSarı Kart - Ildefons Lima
40' Nazım'ın pasında ceza alanında topla buluşan Hakan'ın kontrolü kötü. Top auta çıktı.
37' Fransa, Arnavutluk karşısında skoru 2-0'a getirdi.
35' Cristian Martinez'in kullandığı frikikte top üstten auta gitti.
31' Rebes'in ceza alanına gönderdiği top Uğurcan'a kadar geldi.
27' Sağdan sıfıra inen Ahmed'in ortasında Hakan'a gelen topu Martinez uzaklaştırdı
21' GOOOOL! Enes Ünal penaltıyı gole çeviriyor
Penaltı 20' Türkiye penaltı kazandı! Enes Ünal kaleciyi geçerken yerde kaldı. Karar penaltı
Pozisyon 20' Liderlik için çekiştiğimiz Fransa, Arnavutluk deplasmanında 1-0 önde.
19' Ömer Bayram'ın sol çaprazdan sert şutunda kaleciden seken topu Enes takip ederek ağlara gönderdi.
18' GOOOL! Enes Ünal attı!
15' Tehlikeli noktadan frikik kullandık. Hakan'ın vuruşunda top barajdan döndü.
13' Ozan'ın uzun pasında ceza alanında topla buluşan Enes Ünal'ın sol ayağıyla vuruşunda top auta gitti.
10' Vales'in sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta Ozan Kabak ön direkte karşıladı topu.
Pozisyon 6' Uğurcan'ın uzun pasında Enes kafayla indirdi, Ahmed topla buluşacakken CerVos pozisyonunu bozdu.
3' Türk Milli Takım'da Yusuf Yazıcı kısa süreli bir sakatlık yaşadı. Stadyumun zemini suni. 
1' Maç Başladı...
Karşılaşmanın 11'leri
Milli Takım ilk 11: Uğurcan, Ozan Kabak, Merih Demiral, Kaan Ayhan, Ömer Bayram, Nazım, Ozan, Yusuf, Hakan, Ahmed Kutucu, Enes Ünal
Andorra ilk 11: Gomes, Cristian Martinez, Vales, Rebes, Ildefons Lima, Clemente, Alaez, San Nicolas, Alex Martinez, Cervos, Llovera
Stat: Nacional Andorra la Vella
Hakemler: Ivan Kruzliak, Tomas Somolani, Branislav Hancko
Andorra: Josep Gomes (Ferran Pol dk. 87 ?), Ildefons Lima, Joan Cervos, Moises San Nicolas, Max Llovera, Marc Vales, Marc Rebes, Ludovic Clemente (Jesus Rubio dk. 85 ?), Alexandre Martinez, Jordi Alaez (Victor Rodriguez dk. 71), Cristian Martinez
Yedekler: Marc Garcia, Emili Garcia, Sergi Moreno, Marc Pujol, Sebastian Gomez, Ricard Fernandez
Teknik Direktör: Koldo
Türkiye: Uğurcan Çakır, Ozan Kabak, Merih Demiral (Mert Çetin dk. 80), Kaan Ayhan, Ömer Bayram, Nazım Sangare, Yusuf Yazıcı, Ozan Tufan, Hakan Çalhanoğlu (Berkay Özcan dkç 60), Ahmed Kutucu (Emre Kılınç dk. 85 ?), Enes Ünal
Yedekler: Sinan Bolat, Altay Bayındır, Mehmet Zeki Çelik, Mert Müldür, Umut Meraş, Hasan Ali Kaldırım, Okay Yokuşlu, Deniz Türüç, Güven Yalçın
Teknik Direktör: Şenol Güneş
Goller: Enes Ünal (dk. 17), Enes Ünal (dk. 21 pen.) (Türkiye)
Sarı Kartlar: Ildefonso Lima, Max Llovera, Marc Vales (Andorra), Kaan Ayhan (Türkiye)

 


Anthony Joshua, trafik kazasından sonra ilk maçına Riyad’da çıkacak

Anthony Joshua (Reuters)
Anthony Joshua (Reuters)
TT

Anthony Joshua, trafik kazasından sonra ilk maçına Riyad’da çıkacak

Anthony Joshua (Reuters)
Anthony Joshua (Reuters)

İngiliz boksör Anthony Joshua, geçirdiği korkunç trafik kazasının ardından ringlere dönüyor. Eski ağır sıklet dünya şampiyonu, Temmuz ayında Suudi Arabistan’da Arnavut boksör Kristian Prenga ile karşılaşacak.

Aralık ayında Nijerya’da meydana gelen kazada Joshua’nın iki arkadaşı hayatını kaybetmişti. Bu olay, Joshua’nın son maçından sadece biraz daha uzun bir süre sonra yaşandı. Söz konusu maçta Joshua, Amerikalı içerik üreticisi Jake Paul’u beşinci rauntta nakavt ederek galip gelmişti.

36 yaşındaki İngiliz boksörün, yılın ilerleyen dönemlerinde ezeli rakibi ve vatandaşı Tyson Fury ile karşılaşmak için görüşmeler yürüttüğü belirtiliyor. Pek çok gözlemciye göre bu karşılaşma en az beş yıl gecikmiş bir mücadele olarak değerlendiriliyor.

Joshua, 25 Temmuz’da Riyad’a yapılacak maçın duyurusunda, “Gücümü yeniden kazanmak ve kendimi yeniden inşa etmek için biraz zaman ayırdığım bir sır değil. Ringlere dönmeye hazır olmak için bu gerekliydi. Bu maç da bu yolculuktaki bir sonraki adım” ifadelerini kullandı.

Duyurudan kısa süre önce, Suudi Arabistan Genel Eğlence Otoritesi Başkanı Turki Al-Şeyh, sosyal medya üzerinden Joshua ile Fury arasındaki maçın anlaşmaya bağlandığını belirterek, “Britanya’daki dostlarıma: Bu iş tamam. Sözleşme imzalandı” dedi.

The Ring dergisi ise iki İngiliz boksörün yılın son çeyreğinde karşı karşıya geleceğini yazdı.

Beklenen büyük maç öncesinde Joshua, 35 yaşındaki Prenga ile karşılaşacak. Prenga, profesyonel kariyerindeki 21 maçın 20’sini nakavtla kazanmış olsa da henüz Joshua seviyesinde bir rakiple karşılaşmadı.

Joshua’nın kariyerinde, 2012 London Olimğiyatları’nda kazandığı altın madalya ve iki kez ağır sıklet dünya şampiyonluğu bulunuyor. Profesyonel kariyerinde 29 galibiyet (26’sı nakavt), 4 yenilgi (2’si nakavt) elde etti.

Joshua, 2016 yılında Amerikalı Charles Martin’i ikinci rauntta nakavt ederek Uluslararası Boks Federasyonu (IBF) unvanını kazandı. Ardından Dünya Boks Birliği (WBA), Dünya Boks Organizasyonu (WBO) ve Dünya Boks Konseyi (WBC) kemerlerini de koleksiyonuna ekledi. Ancak 2019’da Meksika asıllı Amerikalı Andy Ruiz Jr. karşısında yedinci rauntta nakavt olarak sürpriz bir yenilgi aldı.

Joshua, altı ay sonra yapılan rövanşta unvanlarını geri aldı, ancak 2021’de Ukraynalı eski dünya şampiyonu Oleksandr Usyk’e kaybetti.

Daha sonra iki kez daha ağır sıklet unvanı için ringe çıkan Joshua, 2022’de Usyk’e karşı rövanş maçını kaybetti. 2024’te ise IBF kemeri için vatandaşı Daniel Dubois karşısında beşinci rauntta nakavt oldu.

Bu süreçte dirseğinden ameliyat geçiren ve omuz sakatlığı yaşayan Joshua’nın, o tarihten sonra çıktığı tek maç Jake Paul karşılaşması oldu.

Öte yandan Tyson Fury, 16 aylık emekliliğin ardından iki hafta önce ringlere dönerek Rus boksör Arslanbek Makhmudov’u oybirliğiyle mağlup etti.

İki gün sonra Joshua’nın organizatörü Eddie Hearn, iki İngiliz ağır sıklet boksör arasında Kasım ayında yapılması planlanan maç için görüşmelerin başladığını açıkladı.


Al Ahli 10 kişiyle tarih yazdı

Al Ahli oyuncuları, taraftarlarının önünde AFC Şampiyonlar Ligi Elit şampiyonluğunu kutluyor. (Reuters)
Al Ahli oyuncuları, taraftarlarının önünde AFC Şampiyonlar Ligi Elit şampiyonluğunu kutluyor. (Reuters)
TT

Al Ahli 10 kişiyle tarih yazdı

Al Ahli oyuncuları, taraftarlarının önünde AFC Şampiyonlar Ligi Elit şampiyonluğunu kutluyor. (Reuters)
Al Ahli oyuncuları, taraftarlarının önünde AFC Şampiyonlar Ligi Elit şampiyonluğunu kutluyor. (Reuters)

Al Ahli, Asya futbolunda yeni bir başarıya imza atarak elit kategoride AFC Şampiyonlar Ligi Elit şampiyonluğunu kazandı. Suudi Arabistan temsilcisi, finalde zorlu koşullara rağmen gösterdiği performansla rekabetçi karakterini ve kritik anlarda sonuca gitme becerisini bir kez daha ortaya koydu.

Karşılaşmada 68. dakikada Zakaria Al Hawsawi’nin kırmızı kart görmesiyle yaklaşık 50 dakika 10 kişi mücadele etmek zorunda kalan Al Ahli, buna rağmen disiplinli savunmasıyla dikkat çekti. Mücadelenin uzatma bölümünde sahneye çıkan Firas el-Bureykan, 96. dakikada attığı golle takımına 1-0’lık galibiyeti ve şampiyonluğu getirdi.

Cidde’deki Kral Abdullah Spor Şehri Stadyumu’nda oynanan finalde Japon ekibi Machida Zelvia’yı mağlup eden Al Ahli, unvanını koruyarak üst üste ikinci kez kupaya uzandı. Bu sonuç, takımın teknik istikrarı ve yüksek mental dayanıklılığını ortaya koydu.

Suudi kulübü ayrıca, Asya finallerinde Japon takımlarına karşı üstünlüğünü sürdürdü. Daha önce 2025 finalinde Kawasaki Frontale’yi 2-0 mağlup eden ekip, benzer bir senaryoyla bir kez daha mutlu sona ulaştı.

Al Ahli’nin finale giden yolu da zorlu geçti. Yarı finalde Vissel Kobe’yi 2-1, çeyrek finalde Johor Darul Ta’zim’i aynı skorla eleyen ekip, son 16 turunda Al Duhail SC karşısında da tur atladı.

Grup aşamasında ise istikrarlı bir performans sergileyen Al Ahli, yalnızca Sharjah FC karşısında mağlubiyet yaşadıktan sonra yükselişini sürdürerek şampiyonluğa ulaştı.

Bu başarı, kulübe yerel rakipleri karşısında da önemli bir moral üstünlük sağladı. Turnuvada Al Hilal ve Al İttihad gibi güçlü takımların finale ulaşamaması, Al Ahli’nin son dönemde Asya futbolundaki yükselen konumunu pekiştirdi.


Jaissle, Al Ahli’nin şampiyonluğunu değerlendirdi… Machida teknik direktörü ‘psikolojik baskı’ olduğunu kabul etti

Matthias Jaissle (AFP)
Matthias Jaissle (AFP)
TT

Jaissle, Al Ahli’nin şampiyonluğunu değerlendirdi… Machida teknik direktörü ‘psikolojik baskı’ olduğunu kabul etti

Matthias Jaissle (AFP)
Matthias Jaissle (AFP)

Alman teknik direktör Matthias Jaissle yönetimindeki Al Ahli, Asya futbolunda tarihi bir başarıya imza atarak AFC Şampiyonlar Ligi Elit kategorisini üst üste ikinci kez kazanan ilk kulüplerden biri oldu.

Cidde’de oynanan karşılaşmada Suudi ekibi, Japon temsilcisi Machida Zelvia karşısında uzatmalara giden mücadeleyi 1-0 kazanarak şampiyonluğa ulaştı.

Maç, Kral Abdullah Spor Şehri Stadyumu’nda 58 bin 984 seyircinin önünde oynandı.

Karşılaşmada Al Ahli, 2. yarının ortalarında savunma oyuncusu Zakaria Al Hawsawi’nin doğrudan kırmızı kart görmesiyle maçı 10 kişi tamamlamak zorunda kaldı. Buna rağmen 96. dakikada oyuna sonradan giren Firas el-Bureykan’ın attığı gol, şampiyonluğu getirdi.

Maç sonrası açıklama yapan Jaissle, “Birçok fırsat yakaladık ancak kırmızı kart sonrası işimiz çok zorlaştı. Buna rağmen doğru mentaliteyi gösterdik ve inancımızı koruduk” dedi.

Alman teknik adam, devre arasında oyunculara eksik kalınmasına rağmen daha fazla mücadele etmeleri gerektiğini söylediğini belirterek, takımın kritik anlarda fark yaratabilen oyunculara sahip olduğunu vurguladı.

Maçın Cidde’de oynanmasının büyük bir avantaj sağladığını da dile getiren Jaissle, taraftar desteğinin takıma ekstra enerji verdiğini ifade etti.

Üst üste iki şampiyonluğun tarihi bir başarı olduğunu söyleyen teknik adam, “Bu baskının ardından biraz tükenmişlik hissediyorum… Olanları sindirmek birkaç gün sürecek” ifadelerini kullandı.

Firas el-Bureykan, maçın tek golünü atan isim olarak karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada zorlu bir mücadeleye çıktıklarını söyledi.

El-Bureykan, “Böyle atmosferlerde oynamak harika” ifadesini kullandı.

26 yaşındaki futbolcu, 10 kişi mücadele etmenin çok zor olduğunu belirterek, kendilerini baştan sona destekleyen taraftarlara teşekkür etti ve kupanın Cidde’de kalmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. Takım içindeki güçlü kolektif ruhun, geçen sezon kazanılan ilk şampiyonluğun ardından bu yıl da şampiyon olunmasında belirleyici olduğunu vurguladı.

Öte yandan Machida teknik direktörü Go Kuroda, finalde alınan yenilginin kendileri için bir öğrenme fırsatı olacağını söyledi.

Kuroda, karşılaşmanın kendi sahalarından uzak ve alışık olmadıkları bir ortamda oynandığını belirterek, oyuncuların yüksek psikolojik baskı altında mücadele ettiğini ifade etti.

Japon teknik adam, takımının taktik plana sadık kalarak iyi bir performans sergilediğini ancak fırsatları gole çeviremediklerini ve bu nedenle maçın zorlaştığını söyledi. Rakip golünün ikinci topların iyi değerlendirilememesinden kaynaklandığını belirten Kuroda, geri dönüş çabalarının sonuçsuz kaldığını da ekledi.

Yeni kurulan ve Japonya J1 Ligi’ne yükselmiş bir ekip olduklarını hatırlatan Kuroda, finale ulaşmanın büyük bir başarı olduğunu vurgulayarak, bu deneyimin hem teknik ekip hem de oyuncular için önemli bir tecrübe kazandırdığını ve gelecekte daha ileriye gitmek için kullanacaklarını ifade etti.