Trabzonspor, Antalyaspor'u 3 golle geçti

Trabzonspor, Antalyaspor'u 3 golle geçti
TT

Trabzonspor, Antalyaspor'u 3 golle geçti

Trabzonspor, Antalyaspor'u 3 golle geçti

Süper Lig'in 14. haftasında Trabzonspor deplasmanda Antalyaspor ile karşılaştı. Bordo-mavili ekip mücadeleden 3-1 galibiyetle ayrılan taraf oldu.
Maçtan dakikalar
3. dakikada orta sahada topla buluşan Daniel Sturridge'in defansın arkasına gönderdiği ara pasına hareketlenen Sörloth, ceza alanına girer girmez sol çaprazdan yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı kaleci Ferhat Kaplan'ın yanından ağlarla buluşturdu. 0-1
18. dakikada Hakan Özmer'in ortasında Obi Mikel'den seken topa arka direkte Celustka'nın kafa vuruşunda meşin yuvarlak kalecinin solundan filelere gitti. 1-1
25. dakikada sağ kanattan köşe atışını kullanan Yusuf Sarı'nın ortasında Sturridge'in kafasıyla arka direğe aşırttığı topa ayağını uzatan Nwakaeme, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 1-2
34. dakikada Doğukan'ın ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şut, kalenin solundan auta çıktı.
45. dakikada sol kanattan ceza sahasına sokulan Kamil'in yerden ortasında ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Yusuf Sarı düzgün vuruşla meşin yuvarlağı filelere yolladı. 1-3
50. dakikada sağ kanattan Nazım Sangare'nin ceza alanına ortasına hareketlenen Aatif Chahechouhe'nun kafa vuruşunda meşin yuvarlak kalenin üstünden auta gitti.
62. dakikada Ufuk Akyol'un ceza sahası dışından kaleye gönderdiği sert şutta kaleci Uğurcan Çakır topa iki hamlede hakim oldu.
77. dakikada Sörloth'un pasıyla ceza sahasının içinde meşin yuvarlağı önünde bulan Nwakaeme'nin gelişine vuruşunda top kaleci Ferhat'ta kaldı.
85. dakikada çalımlarla ceza sahasına giren Chahechouhe, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda Uğurcan topa sahip oldu.



Türkiye turnuvaya veda etti: 1-0

Paraguaylı oyuncular maçın bitiş düdüğünün ardından kutlama yapıyor (AP)
Paraguaylı oyuncular maçın bitiş düdüğünün ardından kutlama yapıyor (AP)
TT

Türkiye turnuvaya veda etti: 1-0

Paraguaylı oyuncular maçın bitiş düdüğünün ardından kutlama yapıyor (AP)
Paraguaylı oyuncular maçın bitiş düdüğünün ardından kutlama yapıyor (AP)

Paraguay, Dünya Kupası 2026’da Türkiye karşısında 10 kişi kalmasına rağmen mücadeleyi 1-0 kazanarak rakibini grup aşamasından eledi.

Maçın henüz 65. saniyesinde Matías Galarza’nın attığı gol, turnuvadaki en hızlı gol olarak kayıtlara geçti. Ancak Paraguay, ilk yarının sonunda Miguel Almirón’un bir Merih Demiral’a konuşurken ağzını kapatması nedeniyle kırmızı kart görmesiyle sahada 10 kişi kaldı. Bu olay, Dünya Kupası tarihinde bu nedenle verilen ilk kırmızı kart olarak kaydedildi.

Bu durum, Türkiye Milli Takımı için ağır bir darbe oldu. Türkiye, açılış maçında Avusturalya Milli Takmı’na 0-2 mağlup olmuştu ve bugün aldığı sonuçla turnuvadışı kaldı.

Öte yandan Amerika Birleşik Devletleri, grupta oynadığı iki maçı da kazanarak liderliği garantiledi. ABD, Paraguay’ı 4-1 ve Avustralya’yı 2-0 mağlup ederek San Francisco’daki maçlarda üstün bir performans sergiledi.

Grubun son durumuna göre ABD, grup lideri olarak bir üst tura yükselirken, Türkiye turnuvaya veda etti.


Almiron... "Ağzını kapatma" kuralı nedeniyle ihraç edilen ilk oyuncu

Paraguaylı Miguel Almiron, oyundan atıldıktan sonra büyük üzüntü içinde (AFP)
Paraguaylı Miguel Almiron, oyundan atıldıktan sonra büyük üzüntü içinde (AFP)
TT

Almiron... "Ağzını kapatma" kuralı nedeniyle ihraç edilen ilk oyuncu

Paraguaylı Miguel Almiron, oyundan atıldıktan sonra büyük üzüntü içinde (AFP)
Paraguaylı Miguel Almiron, oyundan atıldıktan sonra büyük üzüntü içinde (AFP)

Türkiye ile San Francisco’da oynadığı maçta, ilk yarı bitmeden önce ağzını kapatarak konuştuğu gerekçesiyle kırmızı kart gören Paraguaylı Miguel Almirón, Dünya Kupası tarihinde bu gerekçe ile oyundan ihraç edilen ilk futbolcu oldu.

Olay, Paraguay’ın 1-0 önde olduğu sırada yaşandı. Almirón, Mert Müldür’e yaklaşarak bazı sözler söyledi. Müldür’ün hakeme itiraz etmesi üzerine Salvadorlu hakem Iván Barton pozisyonu Video Yardımcı Hakem (VAR) ile değerlendirdi ve Almirón’a kırmızı kart gösterdi.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), nisan ayında yaptığı düzenlemeyle, rakiple iletişim sırasında ağzını kapatan oyuncuların “hakeme karşı bir eylem” kapsamında oyundan ihraç edilebileceğini duyurmuştu.

Bu karar, şubat ayında UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yaşanan bir olayın ardından alınmıştı. O maçta Benfica forması giyen Gianluca Prestianni, Real Madrid’in yıldızı Vinícius Júnior ile konuşurken ağzını kapatmış, ardından ırkçı bir hakaret yönelttiği iddiasıyla gündeme gelmişti. Prestianni daha sonra “ayrımcı davranış” gerekçesiyle üçü ertelenmiş olmak üzere altı maç men cezası aldı.

FIFA Başkanı Gianni Infantino mart ayında yaptığı açıklamada şu ifadeyi kullanmıştı: “Eğer gizleyecek bir şeyin yoksa, bir şey söylerken ağzını kapatma. Bu kadar basit.”


Fas, Saibari'nin "Dünya Kupası'nın en hızlı golü" ile İskoçya'yı mağlup etti

Saibari golü kutlarken (Reuters)
Saibari golü kutlarken (Reuters)
TT

Fas, Saibari'nin "Dünya Kupası'nın en hızlı golü" ile İskoçya'yı mağlup etti

Saibari golü kutlarken (Reuters)
Saibari golü kutlarken (Reuters)

Fas, Dünya Kupası’nda bu turnuvadaki en hızlı gollerden biri sayesinde İskoçya’yı 1-0 mağlup ederek, C Grubu’ndan çıkma yolunda son 16 turu umutlarını güçlendirdi.

Fas, maçın henüz 70. Saniyesinde İsmail Saibari’nin İbrahim Diaz’ın pasını değerlendirmesiyle öne geçti. Saibari, Fas Aslanları’nın turnuvadaki açılış maçında Brezilya ile 1-1 berabere kaldığı karşılaşmada da golünü atmıştı.

2022 Katar Dünya Kupası’nda yarı finale yükselen Fas, maç boyunca oyunun kontrolünü elinde tutarak birçok gol fırsatından yararlanamasa da üstünlüğünü koruyarak üç puana ulaştı.

Bu sonuçla Fas, grubunda 4 puanla liderliğe yükseldi. Turnuvaya Haiti’yi 1-0 mağlup ederek başlayan ve şu anda ikinci sırada yer alan İskoçya ise Fas’ın bir puan gerisinde bulunuyor. Haiti ise grubun son sırasında yer alıyor. İskoçya, daha sonra Brezilya ile karşılaşacak.