Jimmy Durmaz’ın cezası onandı

Jimmy Durmaz’ın cezası onandı
TT

Jimmy Durmaz’ın cezası onandı

Jimmy Durmaz’ın cezası onandı

Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu Galatasaraylı futbolcu Jimmy Durmaz’a verilen 3 maçlık men cezası da onandı.
Tahkim Kurulu kararları, Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmi internet sitesinden açıklandı. Galatasaraylı futbolcu Jimmy Durmaz’a Tuzlaspor maçında yaşanan olaylar sonrası verilen 3 resmi müsabakadan men cezası ve 13 bin TL’lik para cezası onandı. Ayrıca Sivasspor’a merdiven boşluklarının boş bırakılmaması ve akreditasyon sisteminin işletilmemesinden dolayı verilen toplam 74 bin TL’lik para cezası da onandı.
Açıklanan Tahkim Kurulu kararları şu şekilde:
"Galatasaray'ın futbolcusu Jakup Jimmy Durmaz ve Galatasaray'ın görevlisi Ömer Kılıç ile ilgili PFDK'nın 20.12.2019 tarihli E.2019-2020/449 K.2019-2020/546 sayılı kararına itirazı incelendi. Yapılan müzakere neticesinde;
Galatasaray futbolcusu Jakup Jimmy Durmaz'ın kavga eylemi nedeniyle FDT'nin 45/1-a ve 35/4. maddeleri uyarınca 3 resmi müsabakadan men ve 13 bin TL para cezası ile cezalandırılmasında sübut, hukuki niteleme ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, başvurunun reddi ile cezanın onanmasına, oy birliği ile,
Galatasaray görevlisi Ömer Kılıç'ın rakip takım futbolcusuna yönelik saldırısı nedeniyle FDT'nin 44/1-c maddesi uyarınca 45 gün hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılmasında sübut, hukuki niteleme ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, başvurunun reddi ile cezanın onanmasına, oy birliği ile,
Galatasaray futbolcusu Jakup Jimmy Durmaz'ın erteleme talebinin reddine, oy birliği ile,
DG Sivasspor Kulübü'nün PFDK'nın 19.12.2019 tarihli E.2019-2020/424 K.2019-2020/523 sayılı kararına itirazı incelendi. Yapılan müzakere neticesinde;
DG Sivasspor Kulübü'nün merdiven boşluklarının boş bırakılmaması nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde 2. kez gerçekleştirilmesinden dolayı FDT'nin 49/3. maddesi uyarınca 50 bin TL para cezası ile cezalandırılmasında sübut, hukuki niteleme ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, başvurunun reddi ile cezanın onanmasına, oy birliği ile,
DG Sivasspor Kulübü'nün akreditasyon sisteminin işletilmemesinden dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle FDT'nin 46/1. maddesi uyarınca 24 bin TL para cezası ile cezalandırılmasında sübut, hukuki niteleme ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, başvurunun reddi ile cezanın onanmasına, oy birliği ile karar verilmiştir."

 


Fas, ev sahibi Kanada'yı 3-0 mağlup ederek 2026 Dünya Kupası'nda çeyrek finale yükselen ilk takım oldu

Faslı futbolcular, Ounahi'nin gol sevincini yaşıyor. (AP)
Faslı futbolcular, Ounahi'nin gol sevincini yaşıyor. (AP)
TT

Fas, ev sahibi Kanada'yı 3-0 mağlup ederek 2026 Dünya Kupası'nda çeyrek finale yükselen ilk takım oldu

Faslı futbolcular, Ounahi'nin gol sevincini yaşıyor. (AP)
Faslı futbolcular, Ounahi'nin gol sevincini yaşıyor. (AP)

Fas Milli Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası son 16 turunda Kanada'yı 3-0 mağlup ederek turnuvada çeyrek finale yükselen ilk ekip oldu.

İlk yarısı dengeli geçen karşılaşmada, "Atlas Aslanları" ikinci yarıda hücumdaki etkili oyunuyla üstünlüğü ele geçirdi. Yıldız oyuncu Ounahi, 50 ve 82. dakikalarda attığı gollerle takımını öne taşırken, Sofyan Rahimi ise 90+8. dakikada kaydettiği golle maçın skorunu belirledi.

Karşılaşma boyunca orta sahada yaşanan yoğun mücadele ve fiziksel temaslar nedeniyle zaman zaman tansiyon yükseldi. Maçın hakemi, oyunun kontrolünü sağlamak amacıyla her iki takımdan oyunculara birçok kez sarı kart gösterdi.

Bu tarihi galibiyetle çeyrek finale yükselen Fas, bir sonraki turda Fransa-Paraguay eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak. Disiplinli oyunu ve tribünleri maç boyunca coşturan taraftarlarının desteğiyle yoluna devam eden Fas, turnuvadaki başarılı performansını sürdürdü.


Dünya Kupası: Fransa ve Fas, çeyrek finallere yükselmek için favoriler arasında

Fas'ın Kanada ile yapacağı maç öncesi hazırlıklarından, (AFP)
Fas'ın Kanada ile yapacağı maç öncesi hazırlıklarından, (AFP)
TT

Dünya Kupası: Fransa ve Fas, çeyrek finallere yükselmek için favoriler arasında

Fas'ın Kanada ile yapacağı maç öncesi hazırlıklarından, (AFP)
Fas'ın Kanada ile yapacağı maç öncesi hazırlıklarından, (AFP)

Gözler bugün 2026 FIFA Dünya Kupası’nda son 16 turunun başlangıcına çevrildi. Fransa ve Fas, çeyrek finale yükselmeye en yakın takımlar olarak öne çıkarken, olası eşleşme 2022 Dünya Kupası yarı finalindeki karşılaşmayı yeniden gündeme getirebilir.

Grup aşamasını kayıpsız tamamlayan ve dört maçta 13 gol atan Fransa, savunma disipliniyle dikkat çeken Paraguay ile karşılaşacak. Fas ise turnuvadaki dikkat çekici performansını sürdürme hedefiyle Kanada karşısına çıkacak.

Almanya’da erken veda edilen Paraguay maçı sonrası yeni bir dönem başladı. Alman Futbol Federasyonu, teknik direktör Julian Nagelsmann ile yolların ayrıldığını duyururken, göreve Jürgen Klopp’un getirilmesi için görüşmelere başlandığı bildirildi. Alman futbol kamuoyu, dört kez dünya şampiyonu olan “Milli takım”ın üst üste yaşadığı hayal kırıklıklarının ardından yeniden rekabetçi seviyeye dönmesi için Klopp liderliğinde bir toparlanma süreci umuyor.

İngiltere’de ise Başbakan Keir Starmer, taraftarların İngiltere-Meksika son 16 karşılaşmasını izleyebilmesi için İngiltere ve Galler’deki bar ve kafelerin pazartesi sabahı saat 05.00’e kadar açık kalmasına izin verildiğini açıkladı. Karar, polis tarafından artan güvenlik baskısı uyarılarına rağmen alındı.


Arjantin, Yeşil Burun Adaları'nın sürpriz girişimini engelledi

Arjantin, uzun süren bir maçın ardından Yeşil Burun Adaları'nı mağlup etti (AP)
Arjantin, uzun süren bir maçın ardından Yeşil Burun Adaları'nı mağlup etti (AP)
TT

Arjantin, Yeşil Burun Adaları'nın sürpriz girişimini engelledi

Arjantin, uzun süren bir maçın ardından Yeşil Burun Adaları'nı mağlup etti (AP)
Arjantin, uzun süren bir maçın ardından Yeşil Burun Adaları'nı mağlup etti (AP)

Dünya Kupası'nın son şampiyonu Arjantin, son 32 turunda uzatmalara giden karşılaşmada Yeşil Burun Adaları'nı (Cabo Verde) 3-2 mağlup ederek son 16 turuna yükseldi.

Arjantin'de takım kaptanı Lionel Messi, attığı bir gol ve yaptığı iki asistle galibiyetin mimarı oldu. Messi, 29. dakikada takımını öne geçirirken, Yeşil Burun Adaları adına Déroy Duarte 59. dakikada skora denge getirdi.

Uzatma devrelerinin 93. dakikasında Lisandro Martínez, Arjantin'i yeniden öne geçirdi. Ancak Yeşil Burun Adaları', Sidney Cabral'ın 103. dakikadaki golüyle bir kez daha eşitliği sağladı. Karşılaşmanın kader anı ise 111. dakikada yaşandı. Yeşil Burun Adaları savunma oyuncusu Dini Edilson, topu kendi ağlarına göndererek Arjantin'e galibiyeti getiren gole imza attı.

Arjantin, son 16 turunda 7 Temmuz'da Mısır ile karşı karşıya gelecek. Mısır, dün oynanan mücadelede Avustralya'yı normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1 sona eren karşılaşmanın ardından penaltı atışlarında eleyerek adını bir üst tura yazdırmıştı.