Jimmy Durmaz’ın cezası onandı

Jimmy Durmaz’ın cezası onandı
TT

Jimmy Durmaz’ın cezası onandı

Jimmy Durmaz’ın cezası onandı

Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu Galatasaraylı futbolcu Jimmy Durmaz’a verilen 3 maçlık men cezası da onandı.
Tahkim Kurulu kararları, Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmi internet sitesinden açıklandı. Galatasaraylı futbolcu Jimmy Durmaz’a Tuzlaspor maçında yaşanan olaylar sonrası verilen 3 resmi müsabakadan men cezası ve 13 bin TL’lik para cezası onandı. Ayrıca Sivasspor’a merdiven boşluklarının boş bırakılmaması ve akreditasyon sisteminin işletilmemesinden dolayı verilen toplam 74 bin TL’lik para cezası da onandı.
Açıklanan Tahkim Kurulu kararları şu şekilde:
"Galatasaray'ın futbolcusu Jakup Jimmy Durmaz ve Galatasaray'ın görevlisi Ömer Kılıç ile ilgili PFDK'nın 20.12.2019 tarihli E.2019-2020/449 K.2019-2020/546 sayılı kararına itirazı incelendi. Yapılan müzakere neticesinde;
Galatasaray futbolcusu Jakup Jimmy Durmaz'ın kavga eylemi nedeniyle FDT'nin 45/1-a ve 35/4. maddeleri uyarınca 3 resmi müsabakadan men ve 13 bin TL para cezası ile cezalandırılmasında sübut, hukuki niteleme ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, başvurunun reddi ile cezanın onanmasına, oy birliği ile,
Galatasaray görevlisi Ömer Kılıç'ın rakip takım futbolcusuna yönelik saldırısı nedeniyle FDT'nin 44/1-c maddesi uyarınca 45 gün hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılmasında sübut, hukuki niteleme ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, başvurunun reddi ile cezanın onanmasına, oy birliği ile,
Galatasaray futbolcusu Jakup Jimmy Durmaz'ın erteleme talebinin reddine, oy birliği ile,
DG Sivasspor Kulübü'nün PFDK'nın 19.12.2019 tarihli E.2019-2020/424 K.2019-2020/523 sayılı kararına itirazı incelendi. Yapılan müzakere neticesinde;
DG Sivasspor Kulübü'nün merdiven boşluklarının boş bırakılmaması nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde 2. kez gerçekleştirilmesinden dolayı FDT'nin 49/3. maddesi uyarınca 50 bin TL para cezası ile cezalandırılmasında sübut, hukuki niteleme ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, başvurunun reddi ile cezanın onanmasına, oy birliği ile,
DG Sivasspor Kulübü'nün akreditasyon sisteminin işletilmemesinden dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle FDT'nin 46/1. maddesi uyarınca 24 bin TL para cezası ile cezalandırılmasında sübut, hukuki niteleme ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, başvurunun reddi ile cezanın onanmasına, oy birliği ile karar verilmiştir."

 


Avusturya teknik direktörü Rangnick: Messi'ye çifte standart uygulandı

Lionel Messi'nin açılış golü, Ralf Rangnick'in "sinirini bozdu" (Reuters)
Lionel Messi'nin açılış golü, Ralf Rangnick'in "sinirini bozdu" (Reuters)
TT

Avusturya teknik direktörü Rangnick: Messi'ye çifte standart uygulandı

Lionel Messi'nin açılış golü, Ralf Rangnick'in "sinirini bozdu" (Reuters)
Lionel Messi'nin açılış golü, Ralf Rangnick'in "sinirini bozdu" (Reuters)

Avusturya Teknik Direktörü Ralf Rangnick, takımının Arjantin'e 2-0 yenildiği maçta Lionel Messi'nin attığı ilk golde "çifte standart" uygulandığını iddia ederek öfkesini dile getirdi.

Pazartesi günü Dallas'ta oynanan maçta son şampiyon Arjantin'in 2-0'lık galibiyetindeki iki golü atan Messi, Miroslav Klose'yi geride bırakarak Dünya Kupası tarihinin en çok gol atan oyuncusu oldu.

Ancak Alexis Mac Allister'ın Xaver Schlager'e sert müdahalesinin ardından ilk gole giderken faul yapıldığını düşünen Rangnick durumdan rahatsız.

Rangnick, hakem Amin Omar'ın VAR incelemesinin ardından karşılaşmanın başlarında verilen bir penaltıyı da kaçıran Messi hakkında, "39 yaşında biri, Dünya Kupası'nın başındaki bir maçta iki gol, toplamda da 5 gol atabiliyorsa bu bir fark yaratır" dedi.

Onun ayrı bir seviyede olduğunu biliyorduk ve Lionel Messi en iyilerden biri, hatta en iyisi olduğunu gösterdi. Ancak bence ikinci golde bizim de payımız var, bu bizim hatamız. İlk golde 4. hakemden, penaltı vuruşundan önce yaptığı şeyi yapmasını isterdim; bakıp herkesin gördüğü şeyi, yani (Xaver) Schlager'e yapılan faulü görmeliydi. Bu sinir bozucuydu. Ancak genel olarak takımımdan memnunum ve bugün sergiledikleri oyunun arkasındayım.

Messi'nin attığı iki gol, onu 18 golle Dünya Kupası tarihinin en çok gol atan futbolcusu konumuna taşırken Rangnick, eski Barcelona oyuncusunu 90 dakika boyunca kontrol altında tutmak için takımının yapabileceği pek bir şey olmadığını kabul etti. Rangnick "Bu Lionel Messi" dedi. 

Maçı belirlemek için çok fazla pozisyona ihtiyacı yok.

Açılış maçında Ürdün'ü 3-1 yenerek üç puan toplayan Avusturya, Cezayir'le oynayacağı grup aşamasının son maçına, eleme turlarına kalma şansını koruyarak girecek. Rangnick, Arjantin'e karşı alınan yenilgiye rağmen takımının Dallas Stadyumu'nda sergilediği performansın birçok yönünden memnun kaldı.

Teknik direktör, "Dünya Kupası'ndaki her maçta, ivmenin bir takımın lehine olduğu aşamalar vardır" dedi. 

Burada bizim lehimizdeydi, onlar penaltıyı kaçırdı ve ondan sonra oyundaydık. Oyuncularımdan ikinci yarıda daha cesur olmalarını ve şut çekmelerini isteyebilirdim.Topa biz hakimdik; çoğu kişi oyunu bu kadar domine edeceğimizi beklemiyordu. İkinci yarıda üst düzey bir performans sergilediğimizi düşünüyorum.

AP'den de yararlanılmıştır

Independent Türkçe


Norveç, Dünya Kupası'nda son 32 turuna yükselen altıncı takım oldu

Haaland, takımını zafere taşıdı (AFP)
Haaland, takımını zafere taşıdı (AFP)
TT

Norveç, Dünya Kupası'nda son 32 turuna yükselen altıncı takım oldu

Haaland, takımını zafere taşıdı (AFP)
Haaland, takımını zafere taşıdı (AFP)

Norveç Milli Futbol Takımı; ABD, Meksika ve Kanada'nın ortaklaşa düzenlediği Dünya Kupası'nda son 32 turuna kalmayı başaran altıncı takım oldu.

Grup aşamasındaki I Grubu ikinci maçında Norveç, Senegal’i 3-2’lik skorla geçerek heyecan dolu bir galibiyete imza attı.

Maçta perdeyi 43. dakikada Marcus Pedersen açarak Norveç'i öne geçirdi. Ardından 48. dakikada sahneye çıkan Erling Haaland, takımının ikinci golünü kaydetti ve turnuvadaki ikinci maçında da fileleri havalandırma serisini sürdürdü.

Senegal, 53. dakikada Ismaïla Sarr'ın golüyle farkı bire indirse de Haaland, 58. dakikada bir kez daha fileleri sarsarak Norveç'in üçüncü golünü kaydetti. Açılış maçında Irak'ı 4-1 mağlup ettikleri mücadelede de duble yapan Haaland, bu golle birlikte turnuvadaki gol sayısını 4'e yükseltti.

 Beraberliğe çok yaklaşan Senegalli oyuncularda hayal kırıklığı hâkim (AFP)Beraberliğe çok yaklaşan Senegalli oyuncularda hayal kırıklığı hâkim (AFP)

Karşılaşmanın uzatma dakikalarında heyecan zirveye tırmandı. 90+3. dakikada Sarr, kendisinin ve Senegal'in ikinci golünü atarak durumu 3-2'ye getirdi. Kalan sürede Senegal beraberlik golü için bastırsa da çabaları sonuç vermedi.

Bu sonuçla puanını 6'ya çıkaran Norveç, averajla lider Fransa'nın ardında ikinci sırada yer aldı ve her iki takım da son grup maçları öncesinde eleme turlarına kalmayı garantiledi.

Puanı bulunmayan Senegal ise averajla son sıradaki Irak'ın önünde üçüncü sırada kaldı. Son hafta karşı karşıya gelecek olan iki takım, maçı kazanarak grubu üçüncü tamamlamayı ve 12 gruptaki en iyi 8 grup üçüncüsü arasına girerek son 32 turuna kalma umutlarını gerçekleştirmeyi hedefliyor.


Mbappe'nin Irak'ta attığı iki golle Fransa'yı son 32 turuna taşıdı

Mbappe, attığı iki golle maçta başrol oynadı (DPA)
Mbappe, attığı iki golle maçta başrol oynadı (DPA)
TT

Mbappe'nin Irak'ta attığı iki golle Fransa'yı son 32 turuna taşıdı

Mbappe, attığı iki golle maçta başrol oynadı (DPA)
Mbappe, attığı iki golle maçta başrol oynadı (DPA)

Fransa, 2026 FIFA Dünya Kupası’nda 32. tura yükselen takımlar kervanına katıldı. “Horozlar”, Irak’ı 3-0 mağlup ederek kritik bir galibiyet elde etti.

ABD, Kanada ve Meksika’nın ortaklaşa ev sahipliği yaptığı turnuvada mücadeleler devam ederken, karşılaşma Philadelphia’da oynandı.

Karşılaşmanın ikinci yarısının başlangıcı, şiddetli yağış nedeniyle yaklaşık iki saat gecikti. Bu durum, turnuvada hava koşulları nedeniyle yaşanan ilk uzun süreli ara olarak kayıtlara geçti.

Fransa, Irak karşısında rahat bir galibiyet elde etti. (Reuters)Fransa, Irak karşısında rahat bir galibiyet elde etti. (Reuters)

Maçta yıldız futbolcu Kylian Mbappé öne çıktı. Fransa Milli Takımı formasıyla 100. maçına çıkan Mbappé, 14. ve 54. dakikalarda attığı gollerle takımını öne taşıdı.

Mbappé, Dünya Kupası’ndaki gol sayısını 16’ya yükselterek, turnuva tarihinin en golcü oyuncuları listesinde ikinci sırayı Alman eski futbolcu Miroslav Klose ile paylaştı. Zirvede ise 18 golle Arjantinli Lionel Messi bulunuyor.

Fransa’nın üçüncü golü ise Ousmane Dembélé’den geldi. Dembélé, turnuvadaki ilk golünü kaydederek skoru belirledi.

Bu sonuçla Fransa puanını 6’ya yükselterek grubun lideri oldu ve 32. turu garantiledi. Irak ise puansız şekilde grubun son sırasında kaldı.