Tayland'da mağarada mahsur kalan çocukları kurtaran ekibin üyesi operasyon sırasında kaptığı enfeksiyondan öldü

Tham Luan Mağarası (AFP)
Tham Luan Mağarası (AFP)
TT

Tayland'da mağarada mahsur kalan çocukları kurtaran ekibin üyesi operasyon sırasında kaptığı enfeksiyondan öldü

Tham Luan Mağarası (AFP)
Tham Luan Mağarası (AFP)

Taylandlı yetkililer, geçen yıl mağarada mahsur kalan 12 çocuğu ve futbol antrenörlerini kurtaran ekibinin bir üyesinin kurtarma operasyonu sırasında kaptığı enfeksiyon nedeniyle öldüğünü duyurdu.
Tayland Donanması'ndan Astsubay Beirut Pakbara'nın mağaradaki kurtarma operasyonu sırasında kaptığı, kan yoluyla bulaşan enfeksiyonu atlatamadığı kaydedildi.
Tayland Deniz Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, Pakbara’nın bir yılı aşkın bir süredir tıbbi gözetim altından olduğu ancak durumunun kötüleşmesinin ardından dün öldüğü bildirildi.
Satun eyaletinden bir yetkili tarafından AFP’ye yapılan açıklamada, Tayland Donanmasını’nın Pakbara’nın ölümünün ardından hemen defin işlemlerine başladığı aktarıldı.
Ekibin bir diğer üyesi, eski deniz komandosu dalgıcı Saman Gunan da kurtarma operasyonu sırasında havasız kalarak bilincini yitirmiş ve ardından da ölmüştü.
Wild Boars futbol takımının 12 futbolcusu ile 25 yaşındaki antrenörleri geçen yı çıktıkları gezide, yağış olmadığı sırada Tham Luan Mağaraları'na girmiş ancak birden yağmur bastırmıştı. Takım, çıkışların suyla dolması nedeniyle mağarada mahsur kalmıştı
Mağarada mahsur kalan çocukların kurtarılması uluslararası alanda büyük yankı uyandırmıştı. Tayland Deniz Kuvvetleri tarafından yürütülen kurtarma operasyonunda deneyimli yabancı dalgıçlar da yer almıştı.
Yapılan açıklamalar Netflix'in Tayland'daki mağarada mahsur kalan 12 futbolcu ve takım kaptanının kurtarılma öyküsünü mini dizi olarak çekmeye karar verdiği yönünde.



İran Cumhurbaşkanı, “Bölgesel Güvenliği Sağlamak” için Pakistan'da

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan (DPA)
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan (DPA)
TT

İran Cumhurbaşkanı, “Bölgesel Güvenliği Sağlamak” için Pakistan'da

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan (DPA)
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan (DPA)

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, bugün iki günlük resmi bir ziyaret için Pakistan'a geldi. Ziyaret sırasında, iki komşu ülke, bölgede ve bölge dışında artan gerilimler ortamında ikili ilişkilerini güçlendirmeyi hedefliyor.

Pezeşkiyan, ülkenin doğusundaki Lahor kentine geldi ve yerel medya, uçağının inişini gösteren görüntüleri yayınladı. Eski Başbakan Navaz Şerif ve kızı, Pencap eyaleti başbakanı Meryem Şerif, Pezeşkiyan'ı karşıladı.

İran Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, İran Cumhurbaşkanı'nın ilk ziyaretinde Cumhurbaşkanı Asif Ali Zerdari ve Başbakan Şahbaz Şerif ile görüşmelerde bulunması planlanıyor.

Pakistan dün, İran ile ABD arasındaki gerginliği yatıştırma rolünü sürdüreceğini açıkladı.

Pezeşkiyan, Pakistan'a gitmeden önce yaptığı açıklamada, iki ülkenin ticari ve ekonomik ilişkilerini güçlendirmeye çalıştığını vurgulayarak, iki ülke halkları arasında derin dini ve ideolojik bağlar olduğunu belirtti.

Ziyaretin ayrıca iki ülke arasındaki ticaret hacmini 10 milyar dolara çıkarmayı hedeflediğini de belirten Pezeşkiyan, “Bu ziyaret sırasında, bölgesel güvenlik ve sınır meseleleri bizim ve Pakistan'daki değerli kardeşlerimiz için son derece önemlidir. Gerekli koordinasyonu sağlayarak bölgesel güvenliğin tesis edilmesi için var gücümüzle çalışacağız” ifadelerini kullandı.