Ahmet Ağaoğlu: Ünal Karaman, ayrılmayı kafasına koymuştu

Ahmet Ağaoğlu: Ünal Karaman, ayrılmayı kafasına koymuştu
TT

Ahmet Ağaoğlu: Ünal Karaman, ayrılmayı kafasına koymuştu

Ahmet Ağaoğlu: Ünal Karaman, ayrılmayı kafasına koymuştu

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Ünal Karaman ile yaşadıkları ayrılık sonrası, “Benim ifadelerim Ünal hocayı hedef alan ifadeler değildi. Kendisi ayrılmayı kafasına koymuştu. Bir kırgınlığım yok ama hayal kırıklığı var” dedi.
Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Teknik Direktör Ünal Karaman ile yolların ayrılmasından ardından açıklamalarda bulundu.
TRT Spor'a telefon ile bağlanan Ağaoğlu, “Konyaspor maçından sonra maç ile alakalı görüşlerimi paylaştım. Son 4-5 haftadır futboldan memnun olmadığımı, taraftarın da memnun olmadığı söyledim. Geriye yaslanan ve baskı yiyen bir oyun karakterinin Trabzonspor felsefesi ile örtüşmediğini söylemiştim. Oynanan kötü futbolun sorumlusu, hocanın sorumlusu ve oyuncunun yanlış pasının sorumlusu benim diyen biri bunu yapıyorsa bu bir öz eleştiridir. Anladığım kadarıyla hocamız eleştiriyi kendi üzerine almış. Kayserispor maçından sonra yapığı basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Benim ifadelerim kendisini hedef alan ifadeler değildi. ‘Beni yemeye çalışanların boğazına takılırım' gibi ifadeler kullandı. Ünal hoca 1,5 senedir ailemden daha fazla zaman geçirdiğim bir insan. Ayrılmayı kafasına koymuş açıklamaları vardı. Dün akşamüstü Divan Başkanımız ve Genel Sekreterimiz ile yapılan görüşmede kendisi ifade etti. Kendisi devam etmek istemediğini iletmiş. Karşılıklı olarak anlaşarak hocamızla yollarımızı ayırdık” diye konuştu.
“Bu akşam hoca konusunda toplantımız olacak”
Ağaoğlu, bordo-mavili takımın yeni teknik patronunu için çalışmalara başlayacaklarını belirterek, “Büyük bir bilgi kirliliği var. Shota ile anlaşıldı, Mustafa Denizli ile anlaşıldı diye. Özveri ile mücadele eden bir kulüp yapımız var. Mevcut profesyonel kadro yapımız bu sorumluluğun bilincinde olan bir yapı. Yapımız sağlam. Trabzonspor'un yükünü kaldıracak hocayı bulmak o kadar kolay değil. Bu akşam yapacağımız toplantıda bu konuyu ele alacağız. Mevcut halimizle devam ediyoruz. Bu sorumluluğu kaldırabilecek yönetim kurulu görevinin başında” şeklinde konuştu.
“Kırgınlık değil, hayal kırıklığı var”
Karaman'ın açıklamaları sonrası içinin acıdığını söyleyen Ağaoğlu, “Ünal Karaman, bu kulübü bulunduğu noktadan farklı noktalara taşımak için mücadele eden biriydi. Bu birlikteliğin sona ermesi kolay değil. Kırgınlık değil, hayal kırıklığı var. Ünal Karaman benim işine ve kişiliğine saygı duyduğum bir insan. Ancak canım acıdı. Neresinden bakılırsa bakılsın Karaman bu ülkenin önemli futbol değerlerinden biri. Her iki tarafın da kararına saygı duymak hepimizin görevi. Bu olayın üzerine daha fazla gitmek hem Trabzonspor'a hem de Ünal Karaman'a zarar verir” ifadelerini kullandı.
“Mücadelemiz kaldığı yerden devam edecek”
Trabzonspor'un azimle yoluna devam edeceğinin altını çizen Ağaoğlu, “Herkesin içi rahat olsun. Gelmiş olduğumuz noktada, oluşturduğumuz kulüp yapısı, başkanı bile gitse gücünden bir şey kaybetmez. Mücadelesine ve yoluna devam edecek bir yapı içinde. Kimsenin endişesi olmasın. Mücadelemize hırslı bir şekilde kaldığımız yerden çok daha azimli devam edeceğiz” dedi.
Ağaoğlu öte yandan bu ayrılıkla ilgili taraftarlardan tehdit ve hakaret mesajları aldığını da belirterek, şunları söyledi:
“Tehdit ve hakaret içerikli mesajlar aldım. Bu camianın bir bireyi olduğunu ifade eden insanların başkanlarına ne olursa olsun bu şekilde hitap etme hakkını kimse kimseye vermez. Eleştiri doğaldır. Ben her türlü olumsuzluğun sorumlusu benim diyorum. Başkanın yanlışlarını söyleyebilirsiniz ama kulüp başkanına ve aile fertlerine hakaret etme hakkını kimse kimseye vermiyor.”



Portekiz teknik direktörüne Cristiano Ronaldo eleştirisi

Cristiano Ronaldo, Portekiz'in Demokratik Kongo Cumhuriyeti'le berabere kaldığı maçta gol atamadı (Reuters)
Cristiano Ronaldo, Portekiz'in Demokratik Kongo Cumhuriyeti'le berabere kaldığı maçta gol atamadı (Reuters)
TT

Portekiz teknik direktörüne Cristiano Ronaldo eleştirisi

Cristiano Ronaldo, Portekiz'in Demokratik Kongo Cumhuriyeti'le berabere kaldığı maçta gol atamadı (Reuters)
Cristiano Ronaldo, Portekiz'in Demokratik Kongo Cumhuriyeti'le berabere kaldığı maçta gol atamadı (Reuters)

Portekiz Teknik Direktörü Roberto Martinez, Dünya Kupası'nda Demokratik Kongo Cumhuriyeti'yle 1-1 berabere kalınan ve hayal kırıklığı yaratan maçta Cristiano Ronaldo'yu oyundan çıkarmadığı için "utanç verici" denerek eleştirildi.

6. Dünya Kupası'nda mücadele eden Ronaldo, Houston’da Portekiz’in dirençli Kongo takımının dirençli defansını aşmakta zorlandığı maçta oyuna dahil olmakta güçlük çekti.

41 yaşındaki oyuncu, büyük turnuvalarda üst üste 10 maçtır gol atamadı ve maç boyunca büyük ölçüde varlık gösterememesine rağmen Martinez’in yıldız oyuncusunu oyundan çıkarmaması dikkat çekti.

BBC Radio 5 Live için maçı yorumlayan eski İngiltere forveti Chris Sutton, Martinez'i eleştirerek Ronaldo'yu oyundan çıkarmaktan "korktuğunu" söyledi.

Sutton, 83. dakikada Ronaldo yerine orta saha oyuncusu Vitinha'nın çıkıp forvet Goncalo Ramos'un oyuna girmesi üzerine "Bu utanç verici" dedi.

Bu, Roberto Martinez için utanç verici. Hepimiz Martinez'in izlediğinden farklı bir maçı mı izliyoruz? Onu oyundan çıkarmaktan korkuyor. Bu tavrıyla teknik direktör gibi davranmıyor. Ronaldo galibiyet golünü atabilir ama futbol onu bırakmış. O harika bir oyuncu. Bir zamanlar oyun kurucuydu ama şimdi fırsatçı golcü. Sadece ceza sahası golcüsü değil, takım üzerinde de büyük söz sahibi. Martinez'in bazı tercihlerini anlamıyorum. Cristiano Ronaldo maç boyunca oyunun dışında kaldı ve tempoya ayak uyduramadı. Martinez'in teknik direktörlük yetkisini kullanacak cesareti göstermesi gerekiyor. Portekiz takımının gerçek anlamda kontrolünü elinde tutamıyor ve sorun da bu.

Görsel kaldırıldı.
Roberto Martinez, Ronaldo'yu oyundan çıkarmamaya karar verdi (Reuters)


İngiltere'nin eski kaptanı ve Manchester United'da Ronaldo'yla takım arkadaşı olan Wayne Rooney, Portekiz'in Kuzey Amerika'daki ilk maçında sergilediği genel performansı eleştirdi.

"Gruptaki ilk maç çok önemlidir ve bu şekilde performans gösteren Portekiz'den daha enerjik oynamasını bekliyordum" dedi.

Takımın daha enerjik ve daha çok koşan bir görüntü vermesi lazım. Ayrıca zaman zaman Cristiano Ronaldo'nun önüne koşular atan oyuncuların bulunması da şart. Bence Portekiz kötü bir performans sergiledi.

229 milli maçta 143 golü bulunan Ronaldo, bu yaz 6 Dünya Kupası'nda gol atan ilk oyuncu olmayı hedefliyor. Portekiz bir sonraki maçında salı günü Özbekistan'la karşılaşacak.

Independent Türkçe


Meksika Kore'yi tek golle geçerek ikinci tura yükselen ilk takım oldu

Meksika iki maçta da yenilgisiz bir performans sergileyerek ikinci tura yükseldi (Reuters)
Meksika iki maçta da yenilgisiz bir performans sergileyerek ikinci tura yükseldi (Reuters)
TT

Meksika Kore'yi tek golle geçerek ikinci tura yükselen ilk takım oldu

Meksika iki maçta da yenilgisiz bir performans sergileyerek ikinci tura yükseldi (Reuters)
Meksika iki maçta da yenilgisiz bir performans sergileyerek ikinci tura yükseldi (Reuters)

Meksika, 2026 FIFA Dünya Kupası grup aşamasında Güney Kore’yi 1-0 mağlup ederek turnuva tarihinde son 32 turuna yükselen ilk takım oldu.

Dün akşam Meksika’nın Guadalajara kentinde oynanan ve A Grubu’nun ikinci karşılaşması olan mücadelede Meksika’ya galibiyeti getiren golü 50. dakikada Luis Romo kaydetti.

Bu sonuçla Meksika puanını 6’ya yükselterek grup liderliğini garantiledi ve son maçta Çekya karşısında alınacak sonuca bakmaksızın son 32 turuna yükselmeyi garantiledi. Güney Kore ise 3 puanla ikinci sırada yer aldı.

Çekya 1 puanla üçüncü sırada bulunurken, aynı puana sahip Güney Afrika ise averajla son sırada yer alıyor.

2026 Dünya Kupası’nda ilk kez uygulanan son 32 turu, turnuvada ilk eleme aşaması olarak hayata geçirildi. Turnuvanın 48 takıma çıkarılmasıyla birlikte format yeniden düzenlendi.

1986 Meksika Dünya Kupası’ndan bu yana 24 takımlı formatta ilk eleme turu son 16 turu olurken, yeni formatla birlikte eleme aşaması son 32 turuyla başlamış oldu.

Turnuvada yer alan 48 takım, 12 gruba ayrıldı. Her grupta 4 takım bulunurken, gruplarını ilk iki sırada tamamlayanlar ve en iyi 8 üçüncü takım bir üst tura yükselebilecek.


ABD'li Teknik Direktör Marsch'ın kutlaması sonrası Katar ve Kanadalı oyuncular arasında gerginlik

Maçın bitiş düdüğünün ardından iki takımın oyuncuları arasında arbede çıktı (Reuters)
Maçın bitiş düdüğünün ardından iki takımın oyuncuları arasında arbede çıktı (Reuters)
TT

ABD'li Teknik Direktör Marsch'ın kutlaması sonrası Katar ve Kanadalı oyuncular arasında gerginlik

Maçın bitiş düdüğünün ardından iki takımın oyuncuları arasında arbede çıktı (Reuters)
Maçın bitiş düdüğünün ardından iki takımın oyuncuları arasında arbede çıktı (Reuters)

Kanada ile Katar arasında oynanan ve Kanada'nın 6-0'lık farklı galibiyetiyle sonuçlanan 2026 Dünya Kupası B Grubu karşılaşmasının ardından iki takım oyuncuları arasında gerginlik yaşandı.

Maçın bitiş düdüğünün ardından televizyon kameralarına yansıyan görüntülerde, Katar Milli Takımı Teknik Direktörü Julen Lopetegui'nin Kanada Teknik Direktörü Jesse Marsch'a tepki gösterdiği görüldü. İspanyol çalıştırıcının, rakip takımın galibiyet kutlamalarında aşırıya kaçmaması yönünde Marsch'ı uyardığı belirtildi.

Ancak Kanada Teknik Direktörü bu eleştiriyi kabul etmezken, yüz ifadelerine yansıyan rahatsızlığın ardından takım taraftarlarının bulunduğu bölüme giderek 6-0'lık galibiyeti kutladı.

Marsch'ın davranışları Katar cephesinde hoşnutsuzluğa neden olurken, iki takımın oyuncuları ve teknik ekipleri arasında kısa süreli sözlü tartışmalar ve itişmeler yaşandı. Ancak olaylar kısa sürede yatıştırıldı ve taraflar soyunma odalarına yöneldi.

Öte yandan Katar'ın son 16 turuna yükselme umutları tamamen sona ermiş değil. "Anabi" lakaplı Katar Milli Takımı'nın, son grup maçında Bosna-Hersek'i mağlup etmesi gerekiyor. Katar, bu durumda turnuvadaki 12 grubun üçüncüleri arasında en iyi 8 takım arasına girerek eleme aşamasına yükselme şansını sürdürebilecek.