Ahmet Ağaoğlu: Ünal Karaman, ayrılmayı kafasına koymuştu

Ahmet Ağaoğlu: Ünal Karaman, ayrılmayı kafasına koymuştu
TT

Ahmet Ağaoğlu: Ünal Karaman, ayrılmayı kafasına koymuştu

Ahmet Ağaoğlu: Ünal Karaman, ayrılmayı kafasına koymuştu

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Ünal Karaman ile yaşadıkları ayrılık sonrası, “Benim ifadelerim Ünal hocayı hedef alan ifadeler değildi. Kendisi ayrılmayı kafasına koymuştu. Bir kırgınlığım yok ama hayal kırıklığı var” dedi.
Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Teknik Direktör Ünal Karaman ile yolların ayrılmasından ardından açıklamalarda bulundu.
TRT Spor'a telefon ile bağlanan Ağaoğlu, “Konyaspor maçından sonra maç ile alakalı görüşlerimi paylaştım. Son 4-5 haftadır futboldan memnun olmadığımı, taraftarın da memnun olmadığı söyledim. Geriye yaslanan ve baskı yiyen bir oyun karakterinin Trabzonspor felsefesi ile örtüşmediğini söylemiştim. Oynanan kötü futbolun sorumlusu, hocanın sorumlusu ve oyuncunun yanlış pasının sorumlusu benim diyen biri bunu yapıyorsa bu bir öz eleştiridir. Anladığım kadarıyla hocamız eleştiriyi kendi üzerine almış. Kayserispor maçından sonra yapığı basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Benim ifadelerim kendisini hedef alan ifadeler değildi. ‘Beni yemeye çalışanların boğazına takılırım' gibi ifadeler kullandı. Ünal hoca 1,5 senedir ailemden daha fazla zaman geçirdiğim bir insan. Ayrılmayı kafasına koymuş açıklamaları vardı. Dün akşamüstü Divan Başkanımız ve Genel Sekreterimiz ile yapılan görüşmede kendisi ifade etti. Kendisi devam etmek istemediğini iletmiş. Karşılıklı olarak anlaşarak hocamızla yollarımızı ayırdık” diye konuştu.
“Bu akşam hoca konusunda toplantımız olacak”
Ağaoğlu, bordo-mavili takımın yeni teknik patronunu için çalışmalara başlayacaklarını belirterek, “Büyük bir bilgi kirliliği var. Shota ile anlaşıldı, Mustafa Denizli ile anlaşıldı diye. Özveri ile mücadele eden bir kulüp yapımız var. Mevcut profesyonel kadro yapımız bu sorumluluğun bilincinde olan bir yapı. Yapımız sağlam. Trabzonspor'un yükünü kaldıracak hocayı bulmak o kadar kolay değil. Bu akşam yapacağımız toplantıda bu konuyu ele alacağız. Mevcut halimizle devam ediyoruz. Bu sorumluluğu kaldırabilecek yönetim kurulu görevinin başında” şeklinde konuştu.
“Kırgınlık değil, hayal kırıklığı var”
Karaman'ın açıklamaları sonrası içinin acıdığını söyleyen Ağaoğlu, “Ünal Karaman, bu kulübü bulunduğu noktadan farklı noktalara taşımak için mücadele eden biriydi. Bu birlikteliğin sona ermesi kolay değil. Kırgınlık değil, hayal kırıklığı var. Ünal Karaman benim işine ve kişiliğine saygı duyduğum bir insan. Ancak canım acıdı. Neresinden bakılırsa bakılsın Karaman bu ülkenin önemli futbol değerlerinden biri. Her iki tarafın da kararına saygı duymak hepimizin görevi. Bu olayın üzerine daha fazla gitmek hem Trabzonspor'a hem de Ünal Karaman'a zarar verir” ifadelerini kullandı.
“Mücadelemiz kaldığı yerden devam edecek”
Trabzonspor'un azimle yoluna devam edeceğinin altını çizen Ağaoğlu, “Herkesin içi rahat olsun. Gelmiş olduğumuz noktada, oluşturduğumuz kulüp yapısı, başkanı bile gitse gücünden bir şey kaybetmez. Mücadelesine ve yoluna devam edecek bir yapı içinde. Kimsenin endişesi olmasın. Mücadelemize hırslı bir şekilde kaldığımız yerden çok daha azimli devam edeceğiz” dedi.
Ağaoğlu öte yandan bu ayrılıkla ilgili taraftarlardan tehdit ve hakaret mesajları aldığını da belirterek, şunları söyledi:
“Tehdit ve hakaret içerikli mesajlar aldım. Bu camianın bir bireyi olduğunu ifade eden insanların başkanlarına ne olursa olsun bu şekilde hitap etme hakkını kimse kimseye vermez. Eleştiri doğaldır. Ben her türlü olumsuzluğun sorumlusu benim diyorum. Başkanın yanlışlarını söyleyebilirsiniz ama kulüp başkanına ve aile fertlerine hakaret etme hakkını kimse kimseye vermiyor.”



UFC'de dev maç ne zaman? Şampiyon Du Plessis'ten açıklama geldi

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters
TT

UFC'de dev maç ne zaman? Şampiyon Du Plessis'ten açıklama geldi

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters

Khamzat Chimaev'le "gelecek birkaç ay içinde" dövüşmeyi beklediğini söyleyen Dricus Du Plessis, UFC unvan savunması için iki tarihte anlaştığını iddia etti.

Du Plessis, Ocak 2024'te Sean Strickland'a karşı aldığı puan galibiyetiyle ortasıklet kemerini kazanmış, ağustosta Israel Adesanya'yı pes ettirerek ve bu şubatta Strickland'ı tekrar puanla alt ederek kemeri korumuştu.

O zamandan beri Du Plessis'in kemerini yenilgisiz Chimaev'e karşı savunacağı konuşuluyor. Chimaev, Du Plessis'in sakatlandığı ve bu yaz dövüşemeyeceği söylentilerine inanmıştı. Ancak Du Plessis, geçen hafta bu söylentileri sosyal medya üzerinden reddetmişti.

31 yaşındaki Güney Afrikalı, 7 Mayıs Çarşamba günü The Sias du Plessis Show'da Chimaev'le dövüşme konusuna daha fazla açıklık getirmeye çalıştı:

Tarih belli ama iki tarih ihtimali var. İkisini de çoktan kabul ettim. Pek çok kişi 'Bu yıl mı?' diye soruyor. Evet, yüzde 100. Çok uzakta değil. O kadar da uzak değil. Duyuru yakında yapılacak. Ben ve UFC, bunu biliyorduk. Sakatlıklarla ilgili çıkan tüm bu söylentiler nereden çıktı bilmiyorum. Çok saçmaydı. 'Tamam' dedim ve bir hafta kadar öylece bıraktım ve sonra 'Tamam, herkes eğlendi, şimdi hepiniz aptal gibi görüneceksiniz' dedim. Zaten bir tarih üzerinde anlaşmıştık. Bu bir süre önceydi, bu yüzden sadece sözleşmeyi bekliyorum ama bu dövüş gerçekleşecek. Gelecek birkaç ay, en fazla 4 ay içinde gerçekleşecek.
 

sdfergt
Dricus Du Plessis, UFC tarihindeki tek Güney Afrikalı şampiyon (AFP)

Bu günlerden birinde gerçekleşecek. İmzalar atılmadı ama ben her tarihi kabul ettim. Bana hangi tarihi verirlerse versinler, 'Harika, hazırım. Hadi yapalım' dedim.

Bazı taraftarlar Du Plessis vs Chimaev'in 28 Haziran'daki Uluslararası Dövüş Haftası'nda UFC 317'nin ana maçında yer almasını bekliyor ancak UFC'nin bu etkinlik için Jon Jones vs Tom Aspinall ve/veya Islam Makhachev vs Ilia Topuria'yı ayarlamaya çalışabileceğine de inanılıyor.

UFC 316 ve 318 ana müsabakaları (7 Haziran'da Merab Dvalishvili vs Sean O'Malley 2, 19 Temmuz'da Dustin Poirier vs Max Holloway 3) şimdiden belli olduğu için Du Plessis teorik olarak UFC 317'de olmasa da ağustosta UFC 319'da Chimaev'le dövüşebilir.

ascdfgthy
Khamzat Chimaev ekimde Robert Whittaker'ı çenesini kırarak yenmişti (AP)

31 yaşındaki Chimaev son olarak ekimde dövüşmüş ve eski şampiyon Robert Whittaker'ı birinci rauntta pes ettirmişti. Bu sonuçla Rus dövüşçü, profesyonel olarak 14-0'a ve UFC'de 8-0'a yükselmişti. Kariyerindeki galibiyetlerin 12'si pes ettirme yoluyla geldi ve bunların 9'u ilk rauntta gerçekleşti.

Du Plessis ise profesyonel kariyerinde 23-2 ve UFC'de 9-0'lık bir performans sergiledi. Son 4 galibiyetinin ikisi Strickland, biri Adesanya ve biri de Whittaker'a karşı olmak üzere hepsi eski şampiyonlar karşısında geldi.

Independent Türkçe