Ahmet Ağaoğlu: Ünal Karaman, ayrılmayı kafasına koymuştu

Ahmet Ağaoğlu: Ünal Karaman, ayrılmayı kafasına koymuştu
TT

Ahmet Ağaoğlu: Ünal Karaman, ayrılmayı kafasına koymuştu

Ahmet Ağaoğlu: Ünal Karaman, ayrılmayı kafasına koymuştu

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Ünal Karaman ile yaşadıkları ayrılık sonrası, “Benim ifadelerim Ünal hocayı hedef alan ifadeler değildi. Kendisi ayrılmayı kafasına koymuştu. Bir kırgınlığım yok ama hayal kırıklığı var” dedi.
Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Teknik Direktör Ünal Karaman ile yolların ayrılmasından ardından açıklamalarda bulundu.
TRT Spor'a telefon ile bağlanan Ağaoğlu, “Konyaspor maçından sonra maç ile alakalı görüşlerimi paylaştım. Son 4-5 haftadır futboldan memnun olmadığımı, taraftarın da memnun olmadığı söyledim. Geriye yaslanan ve baskı yiyen bir oyun karakterinin Trabzonspor felsefesi ile örtüşmediğini söylemiştim. Oynanan kötü futbolun sorumlusu, hocanın sorumlusu ve oyuncunun yanlış pasının sorumlusu benim diyen biri bunu yapıyorsa bu bir öz eleştiridir. Anladığım kadarıyla hocamız eleştiriyi kendi üzerine almış. Kayserispor maçından sonra yapığı basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Benim ifadelerim kendisini hedef alan ifadeler değildi. ‘Beni yemeye çalışanların boğazına takılırım' gibi ifadeler kullandı. Ünal hoca 1,5 senedir ailemden daha fazla zaman geçirdiğim bir insan. Ayrılmayı kafasına koymuş açıklamaları vardı. Dün akşamüstü Divan Başkanımız ve Genel Sekreterimiz ile yapılan görüşmede kendisi ifade etti. Kendisi devam etmek istemediğini iletmiş. Karşılıklı olarak anlaşarak hocamızla yollarımızı ayırdık” diye konuştu.
“Bu akşam hoca konusunda toplantımız olacak”
Ağaoğlu, bordo-mavili takımın yeni teknik patronunu için çalışmalara başlayacaklarını belirterek, “Büyük bir bilgi kirliliği var. Shota ile anlaşıldı, Mustafa Denizli ile anlaşıldı diye. Özveri ile mücadele eden bir kulüp yapımız var. Mevcut profesyonel kadro yapımız bu sorumluluğun bilincinde olan bir yapı. Yapımız sağlam. Trabzonspor'un yükünü kaldıracak hocayı bulmak o kadar kolay değil. Bu akşam yapacağımız toplantıda bu konuyu ele alacağız. Mevcut halimizle devam ediyoruz. Bu sorumluluğu kaldırabilecek yönetim kurulu görevinin başında” şeklinde konuştu.
“Kırgınlık değil, hayal kırıklığı var”
Karaman'ın açıklamaları sonrası içinin acıdığını söyleyen Ağaoğlu, “Ünal Karaman, bu kulübü bulunduğu noktadan farklı noktalara taşımak için mücadele eden biriydi. Bu birlikteliğin sona ermesi kolay değil. Kırgınlık değil, hayal kırıklığı var. Ünal Karaman benim işine ve kişiliğine saygı duyduğum bir insan. Ancak canım acıdı. Neresinden bakılırsa bakılsın Karaman bu ülkenin önemli futbol değerlerinden biri. Her iki tarafın da kararına saygı duymak hepimizin görevi. Bu olayın üzerine daha fazla gitmek hem Trabzonspor'a hem de Ünal Karaman'a zarar verir” ifadelerini kullandı.
“Mücadelemiz kaldığı yerden devam edecek”
Trabzonspor'un azimle yoluna devam edeceğinin altını çizen Ağaoğlu, “Herkesin içi rahat olsun. Gelmiş olduğumuz noktada, oluşturduğumuz kulüp yapısı, başkanı bile gitse gücünden bir şey kaybetmez. Mücadelesine ve yoluna devam edecek bir yapı içinde. Kimsenin endişesi olmasın. Mücadelemize hırslı bir şekilde kaldığımız yerden çok daha azimli devam edeceğiz” dedi.
Ağaoğlu öte yandan bu ayrılıkla ilgili taraftarlardan tehdit ve hakaret mesajları aldığını da belirterek, şunları söyledi:
“Tehdit ve hakaret içerikli mesajlar aldım. Bu camianın bir bireyi olduğunu ifade eden insanların başkanlarına ne olursa olsun bu şekilde hitap etme hakkını kimse kimseye vermez. Eleştiri doğaldır. Ben her türlü olumsuzluğun sorumlusu benim diyorum. Başkanın yanlışlarını söyleyebilirsiniz ama kulüp başkanına ve aile fertlerine hakaret etme hakkını kimse kimseye vermiyor.”



Mike Tyson, MrBeast'i tek yumrukta yere yıktı

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters
TT

Mike Tyson, MrBeast'i tek yumrukta yere yıktı

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters

Mike Tyson, Las Vegas'taki Allegiant Stadyumu'nda Canelo Alvarez'le Terence Crawford arasındaki dev maç öncesinde MrBeast'i sert bir yumrukla yere yıktı.

Eski ağırsıklet dünya şampiyonu, YouTube yıldızına elit bir boksörden yumruk yemenin nasıl hissettirdiğini göstermek için hazırlanmıştı.

Zirve günlerini çoktan geride bıraksa da 59 yaşındaki Tyson, geçen yıl Jake Paul'la tartışmalı bir gösteri maçı için girdiği kamp da dahil olmak üzere formunu korudu ve bu sayede hazırlıksız MrBeast'i cezalandırdı.

Yayın devinde 435 milyon aboneye sahip MrBeast, "Mike Tyson beni yumruklayacak çünkü Riyad Sezonu sayesinde Canelo'yla Crawford karşılaşması tam bir saat içinde başlayacak, bundan sonra onu izlemelisiniz" dedi. Suudi boks yetkilisi Turki Alalshikh de eski dünya ağırsıklet şampiyonunun yanındaydı.

MrBeast, "Ve farkındalığı artırmak için, hazır olduğunuzda Mike Tyson'dan bir yumruk yiyeceğim" diye devam etti.

Tyson daha sonra gövdeye sert bir sol kroşe indirip acemi ismi anında yere serdi. Tek dizinin üzerinde zorlukla nefes alan MrBeast'i "Demir Mike" ayağa kaldırdı.

Canelo v Crawford tişörtü giyen Alalshikh yaşananları gülerek izlerken, kameranın arkasındaki seyircilerin vuruşun etkisiyle irkildiği de duyuldu.

Tyson kısa süre önce Jake Paul'la yaptığı gösteri maçı için ringe geri dönmüş ve "Problem Çocuk" puanla galip gelmişti.

Tyson'ın, kendisinden 31 yaş küçük rakibine karşı zorlandığı ve isabetli yumruk atmakta güçlük çektiği mücadele, hayranlardan yoğun eleştiri almıştı.

Independent Türkçe


Alvarez'i yenip rekor kıran Crawford'ın yeni rakibi kim olacak?

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters
TT

Alvarez'i yenip rekor kıran Crawford'ın yeni rakibi kim olacak?

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters

Bugün Canelo Alvarez'i yenerek tartışmasız süper ortasıklet şampiyonu olan Terence Crawford, yeni sıklete güçlü bir giriş yaptı.

Bir önceki maksimum ağırlığının iki sıklet üzerinde dövüşen Amerikalı, Las Vegas'ta Canelo'yu puanla mağlup ederek modern dönemin ilk üç sıklette tartışmasız kralı oldu.

Bu zafer, 37 yaşındaki boksörün süper hafifsıklet ve yarı ortasıkletteki tartışmasız saltanatının ardından geldi. Crawford hafif sıklet ve süper yarı ortasıklette de dünya şampiyonlukları kazanmıştı.

Peki Crawford'ı bundan sonra ne bekliyor? Yenilmez yıldız, Allegiant Stadyumu'nda 70 binden fazla taraftarın önünde 35 yaşındaki Canelo'yu yendikten sonra hemen emekli olmayı reddetti. Peki, sıradaki olası rakipleri kimler?

Canelo'yla rövanş maçı Meksikalı boksör isterse elbette mümkün ancak Crawford'ın kariyerinin bu aşamasında yarı ortasıklete geri dönmesi pek mümkün değil.

Ancak Crawford'ın bir sonraki dövüşü, süper ortasıklete ulaşmak için atladığı klasmanda gerçekleşecek gibi görünüyor.

Ortasıklette şampiyonlar: WBO ve IBF kemerlerini elinde bulunduran Janibek Alimkhanuly; WBC şampiyonu Carlos Adames ve WBA şampiyonu Erislandy Lara.
 

Görsel kaldırıldı.
Terence Crawford, Las Vegas'ta Canelo Alvarez'i puanla yendi (AP)

Chris Eubank Jr. ve Conor Benn'in nisanda karşılaştığı ve Britanyalıların kasımda tekrar karşılaşacağı klasman da ortasıkletti. Bu maçın galibi, Crawford'la sansasyonel bir müsabakada karşılaşabilir.

Ortasıklette bir diğer olası seçenek ise, cumartesi günkü dövüş kartının organizatörü Suudi danışman Turki Alalshikh'in gözdesi Hamzah Sheeraz olabilir.

Bir de Crawford'ın 2023'te Errol Spence Jr.'ı darmadağın etmesinin ardından adının anıldığı Jaron "Boots" Ennis var. Bu galibiyet, Crawford'ı yarı ortasıklette tartışmasız şampiyon yaparken, Ennis ise gözde bir adaydı.

Ancak Ennis şu anda süper yarı ortasıklette ve Crawford'la ortasıklette, iki sıklet arasında yapılacak bir karşılaşma, iki Amerikalı boksör için mantıklı olacaktır.

Açıkçası dünyanın sıkletlerden bağımsız en iyi boksörü denebilecek Crawford için birçok seçenek var.

Independent Türkçe


Mercedes takım patronundan Kimi Antonelli'ye sert mesaj

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters
TT

Mercedes takım patronundan Kimi Antonelli'ye sert mesaj

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters

Mercedes patronu Toto Wolff, Kimi Antonelli'nin İtalya Grand Prix'sindeki performansının "beklentilerin altında" olduğunu söyledi. 

19 yaşındaki Antonelli, şimdiye kadar inişli çıkışlı bir çaylak sezonu geçiriyor. Sezonun başlarında etkileyici bir performans sergileyerek Kanada'da ilk podyumunu elde etse de son aylarda zorlu bir dönemden geçiyor.

Monza'da Antonelli, cuma günü antrenman sırasında aracını çakıl havuzuna sapladı ve Alex Albon'u pist dışına çıkardığı için 5 saniyelik ceza aldı. Mercedes sürücüsü yarışı 9. sırada bitirdi.

Bu, Antonelli'nin sürücüler klasmanında 8. sıraya gerilemesi demekti. Williams sürücüsü Albon'un 4 puan ve takım arkadaşı George Russell'ın tam 128 puan gerisine düştü.

Yine de genç pilota destek veren Wolff, "Bu hafta sonu beklentilerin altındaydı" dedi.

Arabayı çakıl yatağına saplayıp sonuç almayı bekleyemezsiniz. Yarışın tamamında beklentilerin altındaydı.Bu, geleceğine olan desteğimi ve güvenimi değiştirmiyor çünkü çok, çok, çok iyi olacağına inanıyorum. Ama bugün... Beklentilerin altındaydı.

Antonelli bir önceki yarışta da kritik bir hata yaptı ve Zandvoort'ta Ferrari pilotu Charles Leclerc'e çarptı.

Haziranda Kanada'da podyuma çıkmasından beri ilk 8'e giremedi. Onun için son 6 yarış yıpratıcıydı ve daha önce Gümüş Ok'ta 7 kez dünya şampiyonu olan Lewis Hamilton'ın oturduğu koltukta zor bir dönemden geçiyor.

Antonelli'ye nasıl yardımcı olabileceği sorulduğunda Wolff, "Sadece onu özgür bırakıyorum. Onu özgür bırakıyorum. Biliyorsunuz, harika bir sürücü" dedi.

İnanılmaz bir kabiliyeti ve doğal bir yeteneği var. O bir yarışçı. Her şey ortada. Ama üzerindeki yükten kurtulmamız gerekiyor.

Antonelli'nin form bulma şansı, Bakü'de Azerbaycan Grand Prix'sinde (19-21 Eylül) olacak.

Independent Türkçe