Lübnanlılar bu sabah, hükümetin kurulma süreciyle ilgili yaşanan gecikme nedeniyle sokaklara döküldü. Ülkede devam eden gösteriler dördüncü ayına girerken ekonomik çöküntü ise hız kazandı.
AFP’nin haberine göre başkent Beyrut’ta onlarca gösterici motosikletlerle yolları kesti.
Lübnan’da yüz binlerce kişi geçen ekim ayından bu yana düzenlenen gösterilerle siyasi sınıfın faaliyetlerini protesto ediyor. Hükümet karşıtı göstericiler, yolsuzluk ve kötüleşen ekonomiden yetkilileri sorumlu tutuyor.
Göstericiler, mümkün olan en kısa sürede geleneksel siyasi partilerden tamamen bağımsız bir hükümet kurulmasını talep ediyor.
Saad Hariri, hükümet karşıtı gösterilerle eş zamanlı olarak artan baskılar sonucu başbakanlık görevinden 19 Aralık’ta istifa etmişti.
Lübnan'da göstericiler yolları kesti
https://turkish.aawsat.com/home/article/2087586/l%C3%BCbnanda-g%C3%B6stericiler-yollar%C4%B1-kesti
Lübnan'da göstericiler yolları kesti
Başkent Beyrut'taki Ring Köprüsü üzerinde Lübnan bayraklarını sallayan protestocular (EPA)
Lübnan'da göstericiler yolları kesti
Başkent Beyrut'taki Ring Köprüsü üzerinde Lübnan bayraklarını sallayan protestocular (EPA)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة
Suriye hükümet güçleri, 19 Ocak 2026'da Suriye'nin doğusundaki Deyrizor'da konuşlandı (AFP)
Halep Valisi Azzam el-Garib, Abdurrahman Selame’nin Rakka Valiliği görevine atanması münasebetiyle X üzerinden tebrik mesajı yayınladı.
Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed eş-Şera, 10 Mart 2025 tarihinde Suriye'nin başkenti Şam'da ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) lideri Mazlum Abdi ile tokalaşırken (SANA)
Gazze şehri sahilinde yerinden edilmiş Filistinli aileleri barındıran çadırlar (AFP)