ABD'den Fars Haber Ajansı’na erişim engeli

İran Fars Haber Ajansının logosu
İran Fars Haber Ajansının logosu
TT

ABD'den Fars Haber Ajansı’na erişim engeli

İran Fars Haber Ajansının logosu
İran Fars Haber Ajansının logosu

ABD’nin yaptırım listesine dahil ettiği İran merkezli Fars Haber Ajansı’nın internet sitesine erişimin, ABD Hazine Bakanlığı’nın emriyle engellendiği bildirildi.
İnternet üzerinden yayın yapan Fars Haber Ajansı’nın internet sitesine erişim engeli ABD’nin yaptırımlar listesine dahil edilmesinin ardından gerçekleşti.
DPA’nın haberine göre Fars Haber Ajansı Sözcüsü, siteye iki saatlik bir erişim engeli uygulandığını ifade etti.
Sözcünün açıklamasına göre Fars Haber Ajansı e-posta yoluyla bilgilendirildi. Söz konusu e-postada engellenmeye sebep olarak, ABD Hazine Bakanlığı'nın Dış Varlıklar Kontrol Ofisi’nin (OFAC) emri ve Fars Haber Ajansı’nın kara listeye (SDN-list) alınması’ gösterildi.
Haber ajansının resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, teknisyenlerinin web sitesine yeniden erişim sağlamaya çalıştığı belirtildi.
2005 yılında kurulan Fars Haber Ajansı, bağımsız olduğunu iddia ediyor. Ancak gerçekte İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO) ile yakın bir ittifak içinde bulunuyor.
2013 yılından bu yana, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin ılımlı politikalarını ve Tahran ile dünya güçleri arasındaki 2015 nükleer anlaşmasını eleştirenler için bir platform haline geldi.



İran Devrim Muhafızları, İsrail hava üslerini hedef aldığını duyurdu

 İran’dan İsrail’e füze saldırısı (Arşiv-AP)
İran’dan İsrail’e füze saldırısı (Arşiv-AP)
TT

İran Devrim Muhafızları, İsrail hava üslerini hedef aldığını duyurdu

 İran’dan İsrail’e füze saldırısı (Arşiv-AP)
İran’dan İsrail’e füze saldırısı (Arşiv-AP)

İran Devrim Muhafızları, Gerçek Vaat 3 Harekatı'nın onuncu dalgasının, İsrail'in İran'a yönelik saldırılarında kullandığı hava üslerini hedef almak amacıyla planlandığını ve yürütüldüğünü duyurdu.

Şarku’l Avsat’ın İran Haber Ajansı IRNA’dan aktardığına göre Devrim Muhafızları'nın dün akşam yaptığı 9 numaralı açıklamada, "Siyonist varlığın (İsrail) İran İslam Cumhuriyeti topraklarına yönelik pervasızca saldırganlığına yanıt olarak, Devrim Muhafızları Hava-Uzay Kuvvetleri kahramanları, saldırının başlatıldığı hava üslerini hedef alan operasyonları planlayıp uygulayarak, Gerçek Vaat 3 Operasyonu'nun onuncu dalgasını başlattı" denildi.

Açıklamada, bu saldırıların uzun süreli, karmaşık, kademeli ve çok katmanlı bir şekilde devam edeceği vurgulandı. Bu arada İsrail ordusu, İran'dan gelen füzeleri tespit ettiğini doğruladı ve hava savunma sistemleri füzeleri durdururken halkı sığınaklara gitmeye çağırdı.