Çin’de yeni koronavirüsü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 563’e yükselirken, bin 153 hastanın da iyileşerek taburcu edildiği aktarıldı
Alman haber ajansı DPA'ya göre, Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, yeni korona virüsü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 563’e yükseldiğini açıkladı. Komisyon, çarşamba günü 73 ölüm vakası ve 3 bin 694 yeni vaka görüldüğünü, ülke genelindeki toplam kesinleşmiş vaka sayısının ise 28 bin 18’e ulaştığını belirtti.
Komisyon, ayrıca bin 153 hastanın da iyileşerek taburcu edildiğini aktardı. Filipinler ve Hong Kong’da görülen can kayıplarıyla birlikte dünya genelinde hastalık nedeniyle ölenlerin sayısı ise 565’e yükselmiş oldu.
Öte yandan Japonya’nın Yokohama Limanı’na demirleyen Diamond Princess’te 10 yolcunun daha yeni korona virüsünü taşıdığı tespit edilirken, toplam vaka sayısı 20’ye çıktı.
Kyodo News'e göre Yolcu ve mürettebat dâhil 3 bin 700 kişi, gemide karantina altında tutuluyor. Japonya’daki toplam kesinleşmiş yeni korona virüsü vakası sayısının ise 45’e çıktığı bildirildi.
Tayvan ise bugün, tüm uluslararası yolcu gemilerinin karasularına girişini yasakladığını açıkladı. Yasak kararının derhal yürürlüğe girdiğine dikkat çeken Taipei yönetimi, iki yeni virüs vakası tespit edildiğini ve virüs bulaşmış toplam insan sayısını 13'e ulaştığını aktardı.
Çin’de salgın nedeniyle ölü sayısı 563’e yükseldi: Bin 153 hasta iyileşti
Güvenlik görevlileri, Pekin metro istasyonunda sağlık taramasında bulunuyor (AFP)
Çin’de salgın nedeniyle ölü sayısı 563’e yükseldi: Bin 153 hasta iyileşti
Güvenlik görevlileri, Pekin metro istasyonunda sağlık taramasında bulunuyor (AFP)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة