Hindistan'da bir saldırgan iki yıl takip ettiği kadını yakarak öldürdü

Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de toplanan Hint kadınlar. (Reuters-Arşiv)
Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de toplanan Hint kadınlar. (Reuters-Arşiv)
TT

Hindistan'da bir saldırgan iki yıl takip ettiği kadını yakarak öldürdü

Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de toplanan Hint kadınlar. (Reuters-Arşiv)
Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de toplanan Hint kadınlar. (Reuters-Arşiv)

Hint yetkililer tarafından dün yapılan açıklamada, üniversitede öğretim görevlisi olarak çalışan bir kadının kendisini iki yıldır takip eden tacizci tarafından yakıldığı ve vücudunda oluşan ağır yanıklar nedeniyle öldüğü belirtildi. Polis, 25 yaşındaki kadının geçen pazartesi Maharaştra eyaletinin Wardha bölgesinde üniversiteye giderken saldırıya uğradığını ve saldırganın motosikletinden benzin alarak kadını ateşe verdiğini söyledi. Saldırı sonucu vücudunun çeşitli yerlerinde ağır yanıklar oluşan kadının hastaneye kaldırıldığı ancak kurtarılamadığı kaydedildi.
Kadının kaldırıldığı özel hastanenin müdürü Dr. Anup Marar gazetecilere yaptığı açıklamada “Gerekli tüm müdahaleleri yaptık ancak hastamız öldü. Cesedi otopsi yapılmak üzere emniyet görevlilerine teslim edildi” dedi.
27 yaşındaki saldırgan olayın ardından tutuklandı. Kurbanın akrabaları polise verdiği ifadede saldırganın kadını 2 yıldır rahatsız ettiğini söyledi.
Wardha bölgesinde geçen hafta düzenlenen ve çoğunluğunu kadınlar ile çocukların oluşturduğu gösteride yerel halk saldırgana idam cezası verilmesini istedi
Ölen kadının ailesine başsağlığı dileyen Maharashtra İçişleri Bakanı Anil Deshmukh yaşanan olayın oldukça üzücü olduğunu belirterek davanın özel mahkemeye sevk edileceği bilgisini verdi.



Fas ve Cezayir: İspanya ve Portekiz'deki elektrik kesintileri nedeniyle bazı alanlarda hizmet verilemedi

İspanya'nın Cordoba istasyonunda mahsur kalan yolcular evlerine dönemiyor (AFP)
İspanya'nın Cordoba istasyonunda mahsur kalan yolcular evlerine dönemiyor (AFP)
TT

Fas ve Cezayir: İspanya ve Portekiz'deki elektrik kesintileri nedeniyle bazı alanlarda hizmet verilemedi

İspanya'nın Cordoba istasyonunda mahsur kalan yolcular evlerine dönemiyor (AFP)
İspanya'nın Cordoba istasyonunda mahsur kalan yolcular evlerine dönemiyor (AFP)

Faslı yetkililer dün İspanya ve Portekiz'de meydana gelen geniş çaplı elektrik kesintisinin Fas'ta internet hizmetlerinde ve havaalanı faaliyetlerinde ‘aksamalara’ neden olduğunu açıkladı.

Fas'ın GSM operatörlerinden Orange, Facebook sayfasından müşterilerine yaptığı duyuruda internet kesintisinin İspanya ve Portekiz'de meydana gelen ve uluslararası bağlantıları etkileyen geniş çaplı elektrik kesintisinden kaynaklandığını belirtti. Rakipleri olan diğer GSM operatörleri Maroc Telecom ve INWI ise herhangi bir açıklama yapmadı.

Fas Havalimanları Ofisi (ONDA) tarafından yapılan açıklamada, “İber Yarımadası'ndaki geniş çaplı elektrik kesintisi nedeniyle ülkedeki havaalanlarındaki kayıt sisteminde aksamalar yaşanıyor” denildi. Havaalanlarındaki işlemlerin manuel olarak devam ettiği belirtilen açıklamada, yolculara havaalanına gitmeden önce havayolları şirketleriyle iletişime geçerek uçuşlarının durumunu kontrol etmeleri çağrısı yapıldı.

Cezayir'de Posta ve Telekomünikasyon Bakanlığından dün öğleden sonra yapılan açıklamada, İspanya ve diğer Avrupa ülkelerini etkileyen geniş çaplı elektrik kesintisi nedeniyle önümüzdeki saatlerde internet hizmetlerinde kesinti yaşanabileceği belirtildi. Facebook üzerinden yapılan açıklamada, “Ancak, belirli bir süre için hizmetlerin devamlılığını sağlamak üzere önleyici tedbirlerin alındığı konusunda sizi temin ederiz” denildi.

Yetkililer, dün İspanya ve Portekiz'de meydana gelen büyük elektrik kesintisinin telekomünikasyon hizmetleri ve internet ağlarında geniş çaplı kesintiye neden olduğunu ve tren seferlerini aksattığını söyledi. İspanya hükümeti, elektrik kesintisinin kaynağını belirlemeye çalışıyor.

İspanya’nın komşusu Portekiz'de ise elektrik şirketinden yapılan açıklamada elektrik kesintisinden tüm İber Yarımadası’nın etkilendiği ve kesintinin öğle saatlerinde meydana geldiğini belirtildi. Şarku'l Avsat'ın edindiği bilgiye göre son yıllarda dünyanın başka ülkelerinde de büyük elektrik kesintileri yaşandı.

Tunus Eylül 2023'te, Sri Lanka Ağustos 2020'de, Arjantin ve Uruguay ise Haziran 2019'da geniş çaplı elektrik kesintisi yaşadı. Avrupa'da Kasım 2006'da Fransa, Almanya, Belçika, Hollanda, İtalya ve İspanya'da on milyon kişi bir saat boyunca elektriksiz kaldı.