Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib'de kötüleşen durumla ilgili Rusya ve Türkiye’nin karşılıklı atışmaları sürüyor.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, NTV’de katıldığı bir programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Oktay, “Komşumuz Suriye’de devam eden zulmü görmezden gelemeyiz. Türkiye yeni bir göç dalgasını kaldıramaz. Güvenlik tehdidine müsaade edemeyiz. Türkiye İdlib'de sorumluluklarını yerine getirdi. Gözlem noktalarımız artık işgal edilen bölgelerde kaldı” dedi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise 56. Münih Güvenlik Konferansı’nda yaptığı konuşmada İdlib’de ateşkesin sağlanmasına ilişkin, “Rusya ile birlikte yaptığımız ve yapacağımız görüşmelerde, diplomasi yoluyla bunu başaralım istiyoruz ama eğer bu mümkün olmazsa, gerekli tedbirleri de alacağımızı zaten Cumhurbaşkanımız açıkladı” şeklinde konuştu.
Erdoğan ve Trump telefonda görüştü
İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Trump bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Söz konusu telefon görüşmesinde, rejimin saldırılarının kabul edilemez olduğu ifade edilerek, İdlib'de yaşanan krizin bir an önce sona erdirilmesi için fikir alışverişinde bulunuldu.
Rus medyasından iddialar
Rus medyasında askeri bir kaynağa dayandırılan haberlerde, İdlib'deki muhalif grupların, Türkiye'den ABD yapımı taşınabilir hava savunma sistemleri elde ettikleri öne sürülürken, Ankara’nın bölgeye 70 tank, yaklaşık 200 zırhlı araç ve 80 obüs gönderdiği bildirildi.
Muhalif komutandan YPG’ye suçlama
Suriyeli muhalif bir komutan, YPG’yi Halep’in batı kırsalındaki muhaliflerle yaşanan çatışmada rejim güçlerine destek vermekle suçladı.
Rusya ve Türkiye’nin İdlib konulu atışmaları sürüyor
https://turkish.aawsat.com/home/article/2133921/rusya-ve-t%C3%BCrkiye%E2%80%99nin-idlib-konulu-at%C4%B1%C5%9Fmalar%C4%B1-s%C3%BCr%C3%BCyor
Rusya ve Türkiye’nin İdlib konulu atışmaları sürüyor
İdlib’in kuzeyindeki Dana kasabasından kaçan Suriyeliler (AFP)
- Ankara: Said Abdurrazık
- Ankara: Said Abdurrazık
Rusya ve Türkiye’nin İdlib konulu atışmaları sürüyor
İdlib’in kuzeyindeki Dana kasabasından kaçan Suriyeliler (AFP)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة
Reform UK Partisi'nin Londra Belediye Başkan Adayı Laila Cunningham, parti lideri Nigel Farage ile Southwark'taki Glaziers Hall'da düzenlenen basın toplantısında (DPA)
Reform UK Partisi'nin Londra Belediye Başkan Adayı Laila Cunningham, Londra'da düzenlenen seçim mitinginde konuşma yapıyor. (EPA)
ABD saldırıları sonrasında Natanz uranyum zenginleştirme tesisindeki kraterleri gösteren uydu görüntüsü (Arşiv – Reuters)
Kum şehrinin dışındaki Fordo Nükleer Tesisi’nin girişi (Arşiv – IRNA)
Haziran 2025'te ABD'nin saldırısına uğramadan önce Natanz Nükleer Tesisi’ndeki uranyum zenginleştirme salonunda bulunan santrifüjler (İran Atom Enerjisi Kurumu)
Tahran'ın 270 kilometre güneyinde bulunan Natanz Nükleer Tesisi (Arşiv – AFP)
Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'ndan (UAEA) bir müfettiş, 20 Ocak 2014 tarihinde Natanz Nükleer Tesisi’nde bir denetim gerçekleştiriyor. (Arşiv – AFP)
İsfahan’da bulunan Natanz uranyum zenginleştirme tesisinin iç görünümü (Reuters)