Irak’ta korona vaka sayısı 506’ya yükseldi

Irak’ta korona vaka sayısı 506’ya yükseldi
TT

Irak’ta korona vaka sayısı 506’ya yükseldi

Irak’ta korona vaka sayısı 506’ya yükseldi

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle 2 haftadır sokağa çıkma yasağının uygulandığı Irak’ta vaka sayısı 506’ya yükselirken 42 kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu.
Irak Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, ülkede bugün 48 kişide yeni tip koronavirüsü vakası teşhisi konulduğunu belirterek ülkede vaka sayısının toplam 506’ya ulaştığını söyledi.
Hastalık nedeniyle bugüne kadar 42 kişinin hayatını kaybettiği belirtilen açıklamada 131 kişinin iyileşerek taburcu olduğunu bildirdi.
Korona ile mücadele kapsamında Irak’ın genelinde 15 Mart’tan bu yana sokağa çıkma yasağı uygulanıyor.



İsrail: Gazze'deki askeri operasyon sona yaklaşıyor

İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz (DPA)
İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz (DPA)
TT

İsrail: Gazze'deki askeri operasyon sona yaklaşıyor

İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz (DPA)
İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz (DPA)

İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz dün yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'ndeki ölü sayısının dün en az 100'e ulaştığı bildirilirken, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki mevcut savaşının sona ermekte olduğunu söyledi.

Katz, Yahudi devletinin İran ile kısa süren savaşının sona ermesinden bir hafta sonra yaptığı açıklamada, "Gazze'deki operasyonun sonuna yaklaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Katz, İsrail'in çatışmadaki hedeflerini yineledi; bunlara tüm rehinelerin serbest bırakılması ve Hamas'ın yenilgisi de dahildi.

ABD Başkanı Donald Trump, hafta sonu Gazze'de yakında bir ateşkes sağlanacağı beklentisini dile getirdi. Ancak Trump'ın açıklamasının dayanağı belirsizdi.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yisrael Katz (X)İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yisrael Katz (X)

Ancak Katz, Trump'ın iyimserliğini teyit eder gibi görünürken, Filistinli kaynaklar bu açıklamanın Gazze Şeridi'nde kanlı bir günde yapıldığını belirtiyor.

Şarku’l Avsat’ın aldığı bilgiye göre 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail işgal güçlerinin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları, çoğunluğu çocuk ve kadın olmak üzere 56 bin 531 vatandaşın şehit olmasına ve 133 bin 642 kişinin de yaralanmasına neden oldu.