İran Ulusal Gaz Şirketi yetkilisi Mehdi Cemşidi Dana, bu sabah doğalgaz boru hattına saldırı düzenlenmesi nedeniyle İran’dan Türkiye’ye doğal gaz akışının kesildiğini söyledi.
İran resmi haber ajansı IRNA’ya göre Çemşidi Dana, devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, “Bu sabah teröristler, İran’ın Türkiye ile Bazargan sınırına yakın, Türkiye sınırları içinde yer alan doğal gaz boru hattına saldırı düzenledi. Bu sebeple doğal gaz akışı kesildi” ifadelerini kullandı.
Çemşidi Dana, boru hattında daha önce de birkaç patlama olduğunu ve saldırıyı PKK'nın yapmış olabileceğini söyleyerek, “Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle Türkiye sınır güçleri bölgeden ayrıldı. Onlara patlama hakkında bilgi verdik ve yanıtlarını bekliyoruz” şeklinde konuştu.
İranlı yetkili, boru hattında meydana gelen aksaklıkların çözümünün genelde 3-4 gün içinde tamir edildiğini ve doğal gaz akışının bunun ardından yeniden başladığı da sözlerine ekledi.
Anadolu Ajansı (AA) ise Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi yakınlarından geçen ve İran'dan Türkiye'ye doğal gaz ileten boru hattında bir patlama meydana geldiğini ve bunun neticesinde çıkan yangının hasara neden olduğunu duyurdu.
Yangın sonrası bölgeye gelen güvenlik güçlerinin çevrede geniş güvenlik önlemi aldığını bildiren haberde, doğal gaz boru hattındaki gaz akışı kesildiği ve itfaiye ekiplerinin yangını söndürmeyi başardığı bilgisi verildi.
Güvenlik güçlerinin doğal gaz boru hattında hasara yol açan olayın nedenini araştırmaya başladığı da belirtildi.
Son Haberler
- Haseke'de hükümet güvenlik güçlerinin girişine hazırlık olarak sokağa çıkma yasağı ilan edildi
- İran, Amerika Birleşik Devletleri ile yaşanan gerilimleri gidermek için "farklı diplomatik yollar" değerlendiriyor
- Suudi Arabistan "denetim" otoritesi: Yolsuzluk davalarına karışan çalışanlar görevden uzaklaştırıldı
İran-Türkiye doğalgaz hattındaki patlama gaz akışını durdurdu
https://turkish.aawsat.com/home/article/2209246/%E2%80%8Biran-t%C3%BCrkiye-do%C4%9Falgaz-hatt%C4%B1ndaki-patlama-gaz-ak%C4%B1%C5%9F%C4%B1n%C4%B1-durdurdu
İran-Türkiye doğalgaz hattındaki patlama gaz akışını durdurdu
Türkiye’deki doğal gaz boru hatları (Reuters-Arşiv)
İran-Türkiye doğalgaz hattındaki patlama gaz akışını durdurdu
Türkiye’deki doğal gaz boru hatları (Reuters-Arşiv)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة
ABD Başkanı Donald Trump, 13 Ocak'ta Michigan'daki Ford üretim merkezini ziyaret etti. (Reuters)
Boeing EA-18G Growler elektronik savaş uçağı, 23 Ocak 2026'da Hint Okyanusu'ndaki Nimitz sınıfı uçak gemisi USS Abraham Lincoln'ün güvertesine iniş yapıyor. (AP)
8 Ocak'ta Hint ve Pasifik okyanuslarında Yedinci Filo'nun rutin operasyonları sırasında USS Abraham Lincoln uçak gemisinin yanında uçan bir Sikorsky SH-60C Seahawk helikopteri (ABD ordusu)