Rus ordusundan 2 farklı bölgede roketatar ve helikopterli tatbikat

Rus ordusundan 2 farklı bölgede roketatar ve helikopterli tatbikat
TT

Rus ordusundan 2 farklı bölgede roketatar ve helikopterli tatbikat

Rus ordusundan 2 farklı bölgede roketatar ve helikopterli tatbikat

Rus ordusu Çin sınırında ve Karadeniz kıyılarında Orlan-10 insansız hava araçları, BM-21 Grad roketatarlar ve Mi-8AMTSh tipi envantere yeni katılan helikopterler ile tatbikatlar gerçekleştirdi.
Rus ordusu tarafından Çin sınırına yakın bir bölge olan Amur bölgesinde Orlan-10 tipi Rus yapımı insansız hava araçlarının önceden belirlediği noktalara BM-21 tipi Rus yapımı roketatarlar ile atışlar gerçekleştirildi. Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Amur bölgesindeki askeri eğitim sahasında Orlan-10 tipi insansız hava araçları ile atış yapılacak olan noktaların tespit edildiği, insansız hava aracının hesapladığı hedeflere BM-21 tipi çoklu roketatar sistemleri ile atışlar gerçekleştirildiği ve hedeflerin tam isabetle vurulduğu belirtildi.

Rusya'nın Karadeniz'in kıyı noktalarında bulunan Güney Askeri Bölgesinde de Mi-8AMTSh helikopterler ile tatbikatlar gerçekleştirildi. Krasnodar ve Rostov şehirlerinde yapılan tatbikatlara dair açıklama yapan Rusya Savunma Bakanlığı, Güney Bölgesi Hava Kuvvetleri'ne ilk olarak 2010 yılında üretilen ve Rus ordusuna devir süreci devam eden Mi-8AMTSh Terminatör helikopterlerin teslim edildiği belirtildi. 2 yeni helikopterin bölgeye teslimatından sonra aynı tipteki diğer helikopterler ile birlikte hava tatbikatı yapıldığı açıklanırken tatbikat sırasında belirlenen hedeflere atışlar yapıldığı aktarıldı.



İran Cumhurbaşkanı, “Bölgesel Güvenliği Sağlamak” için Pakistan'da

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan (DPA)
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan (DPA)
TT

İran Cumhurbaşkanı, “Bölgesel Güvenliği Sağlamak” için Pakistan'da

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan (DPA)
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan (DPA)

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, bugün iki günlük resmi bir ziyaret için Pakistan'a geldi. Ziyaret sırasında, iki komşu ülke, bölgede ve bölge dışında artan gerilimler ortamında ikili ilişkilerini güçlendirmeyi hedefliyor.

Pezeşkiyan, ülkenin doğusundaki Lahor kentine geldi ve yerel medya, uçağının inişini gösteren görüntüleri yayınladı. Eski Başbakan Navaz Şerif ve kızı, Pencap eyaleti başbakanı Meryem Şerif, Pezeşkiyan'ı karşıladı.

İran Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, İran Cumhurbaşkanı'nın ilk ziyaretinde Cumhurbaşkanı Asif Ali Zerdari ve Başbakan Şahbaz Şerif ile görüşmelerde bulunması planlanıyor.

Pakistan dün, İran ile ABD arasındaki gerginliği yatıştırma rolünü sürdüreceğini açıkladı.

Pezeşkiyan, Pakistan'a gitmeden önce yaptığı açıklamada, iki ülkenin ticari ve ekonomik ilişkilerini güçlendirmeye çalıştığını vurgulayarak, iki ülke halkları arasında derin dini ve ideolojik bağlar olduğunu belirtti.

Ziyaretin ayrıca iki ülke arasındaki ticaret hacmini 10 milyar dolara çıkarmayı hedeflediğini de belirten Pezeşkiyan, “Bu ziyaret sırasında, bölgesel güvenlik ve sınır meseleleri bizim ve Pakistan'daki değerli kardeşlerimiz için son derece önemlidir. Gerekli koordinasyonu sağlayarak bölgesel güvenliğin tesis edilmesi için var gücümüzle çalışacağız” ifadelerini kullandı.