Dünya Sağlık Örgütü (WHO), yeni tip koronavirüsle ilgili yanlış bilgilerle mücadele etmek adına Facebook Messenger uygulamasıyla sohbet botu oluşturduğunu duyurdu.
WHO tarafından yapılan açıklamada, verilen bu hizmet ile virüsle ilgili doğru bilginin sağlanmasının amaçlandığı belirtildi.
Açıklamada, WHO'nun WhatsApp aracılığı ile bugüne kadar 12 milyonu aşkın kişiye destek sağladığı kaydedildi.
Dünya Sağlık Örgütü, Facebook Messenger uygulamasıyla 2,4 milyar kişinin bilgilerden faydalanmasını bekliyor.
WHO, salgından etkilenen ülkelerde Facebook kullanımında yüzde 50 oranında artış gözlemlendiğini açıkladı.
Öte yandan Facebook geçtiğimiz günlerde 'Sessiz mod' özelliğini duyurmuştu. Sessiz mod sayesinde kullanıcının çoğu anlık bildirimi tek tık ile belirli bir süreliğine kapatabileceği ifade edildi. Ayrıca Facebook kullanımına sınırlama getirebiliyorsunuz. Yeni tip koronavirüs nedeniyle dünya genelinde çok sayıda insan evlerinde kalmış bu ise insanların sosyal medyada çok fazla zaman ayırmasına sebep olmuştu.
Teknoloji konularında uzmanlaşmış CNet.com sitesi, bu yeni özellikle Facebook'un kullanıcıların evde kalması nedeniyle olumsuz etkileri hafifletmeye çalıştığını aktardı.
Sosyal medyanın aşırı kullanımıyla ilgili çalışmalarla, özellikle gençlerde anksiyete ve depresyon gibi psikolojik sorunlara yol açabileceği konusunda uyarı yapılıyor.
WHO, koronavirüs ile ilgili yanlış bilgilerle mücadele için Facebook Messenger'da

Facebook Messenger uygulama logosu (AFP)
WHO, koronavirüs ile ilgili yanlış bilgilerle mücadele için Facebook Messenger'da

Facebook Messenger uygulama logosu (AFP)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة