Lübnan hükümet kaynakları Şarku’l Avsat’a yaptıkları açıklamalarda, Başbakan Hasan Diyab’ın ülkedeki büyükelçilerden yeni tip koronavirüs salgını karşısında Lübnanlıların acil yardım ihtiyaçlarını hükümetlerine iletme talebinde bulunduğunu söyledi. Başbakan Diyab, Washington Post gazetesi için Lübnan’ın bozulan ekonomisi ve gıda ihtiyaçları hakkında bir makale kaleme aldı. İnsan Hakları İzleme Örgütü ve Dünya Bankası, Lübnanlıların yarısının bu yılın sonunda yiyecek satın alamayacak duruma geleceği konusunda uyarıldı.
Hükümeti eleştirenler, Diyab’ın herhangi bir ağırlığı olmadığını belirterek müzakerelerin başlamasından önce Dünya Bankası ile kişisel olarak temasa geçtiğini ve büyükelçileri çağırdığını savundu. Dışişleri Bakanlığı'nın temasları takip etme rolünü oynamasına izin verilmediğini öne sürdü.
New York'taki diplomatik kaynaklar, Fransa Birleşmiş Milletler delegesinin geçen ocak ayından bu yana Lübnan’ın gıda maddelerini güvence altına almak adına kapsamlı temaslarda bulunduğunu aktardı. Temaslar devam ederken Hizbullah’ın Lübnan’da siyasi arenayı kontrol etmesi taleplere olumsuz cevap gelmesine neden oluyor.
ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Yakın Doğu İşleri Direktörü David Schenker’e göre hükümet, Lübnan heyeti tarafından üstlenilen reformlara yönelik herhangi bir bilgi vermeden Uluslararası Para Fonu ile görüşmeye başlanılmasının ABD’yi kızdırdığını söyledi.
Lübnan Başbakanı Diyab’dan Batı’ya gıda yardımı çağrısı
https://turkish.aawsat.com/home/article/2297301/l%C3%BCbnan-ba%C5%9Fbakan%C4%B1-diyab%E2%80%99dan-bat%C4%B1%E2%80%99ya-g%C4%B1da-yard%C4%B1m%C4%B1-%C3%A7a%C4%9Fr%C4%B1s%C4%B1
Lübnan Başbakanı Diyab’dan Batı’ya gıda yardımı çağrısı
Başbakan Hasan Diyab (Reuters-Arşiv)
Lübnan Başbakanı Diyab’dan Batı’ya gıda yardımı çağrısı
Başbakan Hasan Diyab (Reuters-Arşiv)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة
Hizbullah tarafından Lübnan'ın güneyindeki Kaleviyeh köyüne yerleştirilen bir füze maketi… Duvarda “Silahlarımızı bırakmayacağız” yazıyor. (EPA)
13 Ocak 2026'da Gazze Şehri sahilinde yerinden edilmiş Filistinliler için kurulan bir kamp (AP)
Gazze'yi yönetmekle görevlendirilen teknokrat komite dün Kahire'de toplandı (Reuters)
Gazze'nin güneyindeki Refah'ta, Hamas'ın silahlı kanadı olan Kassam Tugayları mensupları (Arşiv- Reuters)