Mısır’da perşembe günü bin 152 yeni koronavirüs vakası ve 38 ölüm kaydedildi. Çarşamba günü ise bin 79 yeni vaka ve 36 ölüm kaydedilmişti.
Sağlık Bakanlığı sözcüsü Halit Mücahit “Perşembe gününe kadar kaydedilen toplam vaka sayısı 29 bin 767 olduğunu, bu kişilerden 7 bin 756’sının sağlığına kavuştuğunu, toplam bin 126 kişinim ise hayatını kaybettiğini” açıkladı.
Mücahit, en yüksek vaka oranlarının kaydedildiği illerin Kahire, Gize ve Kalyubiye illeri olduğunu, en düşük vaka oranlarının ise Kızıldeniz şehirleri, Matrah ve Güney Sina’da kaydedildiğini bildirdi.
Mücahit özellikle yüksek vaka oranlarının gözlemlendiği illerde vatandaşlardan koruyucu ve ihtiyati tedbirlere uyulmasını ve sosyal mesafe önlemlerinin takip edilmesini istedi.
Mısır koronavirüs salgınının yayılmasını engellemek için gece dışarı çıkma yasağı uyguluyor. Yasak kararını ihlal edenlere para cezası ile devlet kurumları, bankalar ve kamuya açık yerlerde maske kullanılması zorunluluğu getirildi.
Mısır: Son 24 saatte bin 152 Kovid-19 vakası kaydedildi

Kahire sokaklarında yürüyen bir adam (Reuters)
Mısır: Son 24 saatte bin 152 Kovid-19 vakası kaydedildi

Kahire sokaklarında yürüyen bir adam (Reuters)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة