İtalya Kupası'nda format değişikliği

İtalya Kupası'nda format değişikliği
TT

İtalya Kupası'nda format değişikliği

İtalya Kupası'nda format değişikliği

İtalya Kupası'nda yarı final ve finalde oynanacak müsabakalarda 90 dakika sonunda kazanan tarafın belirlenemediği takdirde direkt olarak penaltı atışlarına geçileceği açıklandı.
İtalya Serie A'da mart ayında ertelenen futbol karşılaşmaları cuma günü kupada oynanacak maçlarla başlayacak. Bu müsabakalar öncesinde kupanın formatında değişikliğe gidildi. Serie A'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, İtalya Kupası'nda oynanacak yarı final ve final maçlarında normal sürede kazanan çıkmazsa uzatma devrelerinin olmayacağı, direkt penaltı atışlarına geçileceği ifade edildi.
İtalya Kupası'nda yarı final rövanş maçlarının TSİ programı şöyle:
12 Haziran Cuma
22.00 Juventus - Milan (1-1)
13 Haziran Cumartesi
22.00 Napoli - Inter (1-0)



Cadillac F1 koltukları kime gidecek?

Fotoğraf: FIA
Fotoğraf: FIA
TT

Cadillac F1 koltukları kime gidecek?

Fotoğraf: FIA
Fotoğraf: FIA

Cadillac Takım Müdürü Graeme Lowdon, takımının gelecek sezon F1 pistindeki iki koltuk için en az üç pilotla görüşme halinde olduğunu doğruladı.

Amerikan otomotiv devi General Motors'a ait Cadillac, gelecek sezon yeni motor ve şasi düzenlemeleri yürürlüğe giren Formula 1'in 11. takımı olacak.

Dolayısıyla iki sürücü pozisyonuna ilişkin büyük ilgi ve bir dizi spekülasyon var. Daha önce 2010'ların ortasında Marussia'da takım müdürlüğü yapan Lowdon, Cadillac'ın Mick Schumacher, Valtteri Bottas ve Sergio Perez gibi isimlerle görüştüğünü itiraf etti.

Lowdon, The High Performance Podcast'e "Mick'le konuşuyoruz" dedi. 7 dünya şampiyonluğu bulunan Michael'ın oğlu Schumacher, 2022'de Haas'tan kovulduğundan beri F1'de yarışmadı.

Mercedes'in yedek pilotu Bottas ve eski Red Bull pilotu Perez'in de adaylar arasında olduğu doğrulandı.

Ferrari yedek pilotu Zhou Guanyu'yu da temsil eden Lowdon, "Herkes yeniden bir şeyler kanıtlamak istiyor" diye ekledi.

Bunu asla en büyük motivasyon kaynağı olarak görmüyorum. Takımımızın araç sunma nedeni birilerinin bir şey kanıtlamasını sağlamak değil. Takımımız, eğer isterseniz, sahada bir pozisyon sağlamak için orada. Elbette birinin neler yapabileceğini kanıtlaması için ama araç dünyaya göstermek, bir noktayı kanıtlamak ya da başka bir şey için orada olmayacak. Sürücü, takımı için yapabileceğinin en iyisini yapmak için orada ve etrafındaki takım için de motive olmalı. Dolayısıyla, kişisel bir noktayı kanıtlamak isteyenlere pek hevesli değilim.

Bununla birlikte Lowdon, geçen yıl Racing Bulls'un kovduğu Daniel Ricciardo'nun son listesinde olmadığını doğruladı.

Lowdon, Avustralyalı pilotla ilgili soruya "Aslında, sanırım Formula 1'le ilgilenmediğini açıkça söyledi" yanıtını verdi.

Eğer birini ikna etmem gerekiyorsa, bu yanlış kişidir. Bir Formula 1 pilotunu arabaya atlaması için asla ikna etmeniz gerekmez.

CEO Dan Towriss tarafından yönetilen ve 1978 F1 dünya şampiyonu Mario Andretti'nin danışmanlığını yaptığı Cadillac'ın, gelecek yıl Avustralya'da yapılacak sezon açılışında F1'e katılmasına 8 aydan az süre kaldı.

Independent Türkçe