Galatasaray'ın borcu 1 milyar 656 milyon TL

Galatasaray'ın borcu 1 milyar 656 milyon TL
TT

Galatasaray'ın borcu 1 milyar 656 milyon TL

Galatasaray'ın borcu 1 milyar 656 milyon TL

Galatasaray Başkanı Yardımcısı Kaan Kançal, Süper Lig’de şampiyonluk iddialarının devam ettiğini belirterek, teknik ekip ve futbolculara güvendiklerini söyledi. Kançal, 31 Mart 2020 itibarıyla kulübün konsolide net borcunun 1 milyar 656 milyon TL olduğu açıkladı.
Galatasaray Başkanı Yardımcısı Kaan Kançal, sarı-kırmızılıların video konferans yönetimiyle gerçekleşen haziran ayı olağan divan kurulu toplantısında genel ve mali konular hakkında açıklamalarda bulundu. Korona virüs salgını öncesinde ligde iyi bir çıkış yaptıklarını ifade eden Kançal, "Takımımız iyi mücadelesiyle zirveye 3 puan yaklaşmıştı. Pandemi nedeniyle verilen aradan sonra oynadığımız ilk maçta yaşadığımız yenilgi ve talihsiz sakatlıklar bizleri üzdü. Ancak şampiyonluk iddiamız devam etmektedir. Teknik ekibimize ve futbolculara güvenimiz tamdır" şeklinde konuştu.

"Nakit akış kaybı yaklaşık 35 milyon Euro"
Süper Lig'e verilen ara öncesi son Beşiktaş derbisinin seyircisiz oynanması nedeniyle tüm gişe hasılatını, iade etmek suretiyle kaybettiklerini söyleyen Kaan Kançal, "Pandemi sürecinde yayın gelirlerimiz tamamen durmuştur. Mart, nisan ve mayıs gelirlerimizi alamadık. Mağazalarımız kapatılmıştır. Satamadığımız stokların maliyeti oluştu. Bu dönemde kur farkı zararlarımız oldu. Sponsorlarımız sağ olsun, çok fazla zarar etmeden biraz vade ötelemeleriyle tahsilatlarımızı yapabildik. Ancak ekonomik daralma sebebiyle önümüzdeki sezon sponsorluk gelirlerimizde muhtemel bir azalma söz konusu olacaktır. Gişe hasılatımız kesilmiştir. Daha da önemlisi belirsizlik sebebiyle önümüzdeki sezon için yapmayı planladığımız gişe satışlarını yapamıyoruz. Tüm bunların bize yaptığı nakit akış kaybı yaklaşık 35 milyon Euro'dur. Yani yaklaşık bir UEFA Şampiyonlar Ligi gelirimizi kaybettiğimizi söyleyebilirim" diye konuştu.

"Futbolcularımızdan feragat etmelerini talep ettik"
Kaan Kançal, korona virüs salgını sürecinde bazı önlemler aldıklarını açıklayarak, "Sosyal bir kurum olmanın sorumluluğuyla herhangi bir işten çıkarma, küçülme operasyonuna gitmedik. Devletimizin bize sağladığı kısa çalışma ödeneğinden faydalandık. Ancak bu yükümüzü ufak bir nebze azaltabildi. Kulübümüzün maruz kaldığı zararları en hafif şekilde atlatabilmek için elimizden geldiğince çalışıyoruz. Yükümüzü azaltabilmek için aldığımız bir diğer tedbir de futbolcu ve teknik kadrolarımızdan, önerilerini de dikkate alarak maaşlarından indirim yapmak suretiyle feragat etmelerini talep ettik. Futbolcu görüşmelerimizin tamamına yakını olumlu bir şekilde sonuçlandı. Bunun tamamlanmasıyla birlikte amatör şubelerimizle de benzer bir çalışma yapmayı planlıyoruz" değerlendirilmesinde bulundu.

Borç 1 milyar 656 milyon TL
Galatasaray Başkan Yardımcısı Kaan Kançal, divan toplantısında ayrıca mali durum hakkında sunum gerçekleştirdi. Kançal, 31 Mart 2020 itibarıyla konsolide net borcunun 1 milyar 656 milyon TL olduğu açıkladı. Kaan Kançal, bu yılın ilk üç ayında 33.8 milyon TL gelire karşın 103.4 milyon TL giderlerinin olduğunu ifade etti.



Floyd Mayweather geri dönüyor

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters
TT

Floyd Mayweather geri dönüyor

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters

Floyd Mayweather, aralık ayında boksör Matty Floyd'la ringe çıkacağını öne sürdü. Bu, şubatta Ryan Garcia'yla yapacağı karşılaşma öncesinde bir "hazırlık maçı" olacak.

Beş farklı sıklette dünya şampiyonluğu yaşayan Mayweather, pazar günü Instagram hesabından kendisi ve ağırlıklı olarak hafif ağırsıklette dövüşen Avustralyalı boksör Matty Floyd'un yer aldığı bir poster paylaştı.

49 yaşındaki Mayweather paylaşımında şunları yazdı:

AVUSTRALYA, DÜNYAYA KARŞI. TÜM ZAMANLARIN EN İYİSİ, JEDI'A KARŞI. FLOYD MAYWEATHER, MATTY FLOYD'A KARŞI. 19 ARALIK, BANGKOK. BU, RYAN GARCIA'YLA ŞUBAT 2027'DE KARŞI KARŞIYA GELMEDEN ÖNCE YAPACAĞIM KÜÇÜK BİR HAZIRLIK MAÇI.

Profesyonel karnesi 15-2 olan 37 yaşındaki Floyd'la yapılacak bu karşılaşma bir gösteri maçı. Bu müsabaka, Mayweather'ın 2024'te John Gotti III'le yaptığı maçtan bu yana ringe ilk çıkışı olacak.

Amerikalı efsanenin, büyük ses getiren şampiyonluk maçından 11 yıl sonra, eylülde eski rakibi Manny Pacquiao'yla karşılaşması planlanıyordu. Ancak Netflix'ten yayımlanması planlanan bu müsabaka, hukuki engeller nedeniyle şimdilik ertelendi.

Mayweather bu yıl ağırsıklet ikonu Mike Tyson ve kickboksçu Mike Zambidis'le de maç yapmaya çalıştı. Pacquiao'yla rövanş maçının ertelenmesine yol açan hukuki sorunların, planlanan bu diğer karşılaşmalarla bağlantılı olduğu düşünülüyor.

Daha yakın zamanda WBC yarı ortasıklet şampiyonu Ryan Garcia, kısa süre içinde Mayweather'la boks maçı yapacağını iddia etmişti. Mayweather da Matty Floyd hakkındaki paylaşımında bunu doğruladı.

Garcia, ilk açıklamasının ardından cuma günü X'te şunları ekledi:

DİKKAT, FLOYD MAYWEATHER. Beni arayıp bu maçı sen istedin, ben de bunun büyük bir karşılaşma olduğunu kabul ediyorum. Ancak ben 6 Şubat'ta her türlü dövüşeceğim, yani bu karşılaşmayı gerçekten organize etmezsen, fırsat kaçmış olacak. İstediğin kişiyle dövüşebilirsin ama bu maç bir şampiyonluk için olacak. Senin namağlup unvanını büyük bir zevkle elinden alacağım. Bu son uyarı, artık oyun oynamayalım, hadi bu maçı yapalım.

Son profesyonel boks maçına 2017'de çıkan Mayweather, UFC yıldızı Conor McGregor'ı mağlup ederek karnesini 50-0'a taşımıştı. Sözkonusu karşılaşma, Mayweather'ın 2015'te Pacquiao'yu puanla yendiği maçın ardından boks tarihindeki en çok izlenen ikinci müsabaka olmuştu.

28 yaşındaki Amerikalı Garcia ise son olarak eylülde ringe çıkmıştı. Britanyalı Conor Benn'i iki rauntta nakavt ederek, daha önce Mayweather'ın da elinde bulundurduğu WBC yarı ortasıklet kemerini korumayı başarmıştı.

Independent Türkçe


Mısır Futbol Federasyonu Başkanı Hani Ebu Rida, Salah ile Türkiye'de görüştü

Mısır Futbol Federasyonu Başkanı Hani Ebu Rida, Muhammed Salah ile Trabzon'da (Mısır Futbol Federasyonu)
Mısır Futbol Federasyonu Başkanı Hani Ebu Rida, Muhammed Salah ile Trabzon'da (Mısır Futbol Federasyonu)
TT

Mısır Futbol Federasyonu Başkanı Hani Ebu Rida, Salah ile Türkiye'de görüştü

Mısır Futbol Federasyonu Başkanı Hani Ebu Rida, Muhammed Salah ile Trabzon'da (Mısır Futbol Federasyonu)
Mısır Futbol Federasyonu Başkanı Hani Ebu Rida, Muhammed Salah ile Trabzon'da (Mısır Futbol Federasyonu)

Mısır Futbol Federasyonu Başkanı Hani Ebu Rida, Mısır Milli Takımı'nın kaptanı Muhammed Salah ile görüşmek üzere Türkiye'yi ziyaret etti. Görüşmede, milli takımın desteklenmesi ve önümüzdeki uluslararası müsabakalar öncesinde hazırlık sürecinin en iyi koşullarda geçirilmesi ele alındı.

Mısır Futbol Federasyonu, pazartesi günü yaptığı açıklamada, Ebu Rida'nın Türkiye ziyaretinin, milli takımın yıldız oyuncularından Salah ile bir araya gelmek ve oyuncularla sürdürülen iletişimi güçlendirmek amacı taşıdığını bildirdi.

Açıklamada, görüşmede milli takımın çalışmalarını olumsuz etkileyebilecek sorunların aşılması için atılabilecek adımların değerlendirildiği belirtildi. Ayrıca futbol ekibinin tüm unsurları arasında iletişim ve karşılıklı anlayışın önemine dikkat çekilerek teknik heyet ve oyuncular için en uygun çalışma ortamının sağlanması ve takım ruhuyla hareket edilmesi gerektiği vurgulandı.

Ebu Rida'nın, Mısır futbolunun en önemli isimlerinden biri ve milli takımın kaptanı olarak Salah'ın üstlendiği rolü takdir ettiğini belirttiği aktarıldı. Federasyonun, Mısır taraftarlarının beklentilerini karşılamak amacıyla milli takıma destek vermeyi sürdüreceği ifade edildi.

Mısır Milli Takımı, bu ayki FIFA uluslararası maç takvimi kapsamında iki karşılaşmaya çıkacak. Mısır, 2027 Afrika Uluslar Kupası Elemeleri'nin ikinci ve üçüncü maçlarında 13 ve 17 Kasım tarihlerinde Malavi ile karşılaşacak.


Canelo Alvarez yeniden şampiyon

Canelo Alvarez (sağda), Christian Mbilli'yi yendiği maçta (AP)
Canelo Alvarez (sağda), Christian Mbilli'yi yendiği maçta (AP)
TT

Canelo Alvarez yeniden şampiyon

Canelo Alvarez (sağda), Christian Mbilli'yi yendiği maçta (AP)
Canelo Alvarez (sağda), Christian Mbilli'yi yendiği maçta (AP)

Terence Crawford'a yenilip 13 ay ringlerden uzak kalan Canelo Alvarez, cumartesi günü Christian Mbilli karşısında kritik bir galibiyet alarak geri döndü.

Alvarez, puanla üstünlük sağladığı maçta Mbilli'yi mağlup ederek WBC süper ortasıklet kemerini Kamerunlu boksörün elinden aldı. Hakemler maçı 115-112, 116-111 ve 117-110'luk skorlarla Alvarez lehine puanladı.

Bu skorlara, 8. rauntta Mbilli'nin hakemin müsamaha gösteremeyeceği kadar çok sayıda bel altı vuruş yapması nedeniyle aldığı bir puanlık ceza da dahil. Ancak bu ceza olmasaydı da Canelo maçı rahat bir şekilde kazanmış olacaktı.

Meksikalı ikon, son dönemdeki performanslarına kıyasla çok daha hareketliydi. Maça iyi başlayan Alvarez, yüksek tempolu dövüş tarzıyla tanınan ve daha önce hiç mağlubiyet yaşamamış Mbilli'nin yumruk sayısına zaman zaman karşılık vermeyi başardı.

31 yaşındaki Mbilli, cumartesi günkü karşılaşmada zaman zaman temposunu düşürdü. 36 yaşındaki Canelo ise bu anları iyi değerlendirdi. Dört farklı sıklette dünya şampiyonluğu bulunan Alvarez, vuruş çeşitliliğini konuşturarak maçın başlarında sert sağ kroşeler, ilerleyen rauntlarda ise aparkatlar isabet ettirdi.

Geçen yıl Crawford'a karşı aldığı mağlubiyetle tartışmasız şampiyon unvanını kaybeden Canelo, süper ortasıklet şampiyonluk kemerini geri kazandığı maçın ardından duygusal göründü.

Crawford, Canelo'yu puanla mağlup ederek tüm büyük kemerleri kazanmış, ardından aralık ayında bokstan emekli olmuştu. Amerikalı boksörün emekliliğiyle birlikte Mbilli'nin elinde bulunan geçici WBC kemeri, şampiyonluk kemerine dönüştürülmüştü.

Ancak Kamerunlu boksörün resmi şampiyon unvanını korumak için çıktığı ilk maç hayal kırıklığıyla sonuçlandı. Canelo, son haftalarda ölümcül saldırılara maruz kalan Riyad'da hanesine yeniden galibiyet yazdırdı.

Yerel yetkililere göre Yemen merkezli Husiler, Suudi Arabistan'ın bu şehrine çok sayıda saldırı düzenlemiş, bu saldırılar sonucunda yüzlerce kişi yaralanmış ve 20'den fazla kişi hayatını kaybetmişti.

shju
Canelo yeniden dünya şampiyonu (Reuters)

Yine de cumartesi günü ANB Arena'da gerçekleşen boks etkinliğinde, zaferinin ardından Canelo şunları söyledi:

[Duygularımı] tarif etmek çok zor. Bu inanılmaz bir şey. Profesyonel kariyerimdeki 21 yılın ardından, bu sanki ilk şampiyonluğum gibi hissettiriyor. İlk şampiyonluğumu 16 yıl önce kazanmıştım, şimdi ise yeniden kazandım. Çok gururluyum, ekibimle gurur duyuyorum. Beni bugünkü şampiyon yapan onlar. Hayır, [beni şaşırtan bir şey olmadı]. Güçlü bir dövüşçü olduğunu biliyordum, çok fazla yumruk atmadı çünkü bana karşı yumruk atmak zordur. Kusursuz dövüştüm.

Independent Türkçe