Galatasaray:3 Gaziantep FK: 3  

Galatasaray:3 Gaziantep FK: 3  
TT

Galatasaray:3 Gaziantep FK: 3  

Galatasaray:3 Gaziantep FK: 3  

Süper Lig'in 28. haftasında Galatasaray, sahasında karşılaştığı Gaziantep FK ile 3-3 berabere kaldı.
Maçtan dakikalar
4. dakikada Emre Akbaba'nın pası ile ceza sahası içinde topla buluşan Falcao'un vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Günay'da kaldı.
17. dakikada Güray Vural'ın sol taraftan kullanılan köşe vuruşunda ceza sahası içinde bulunan Djilobodji'nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 0-1
34. dakikada Feghouli'nin ara pasında defansın arkasına sarkan Onyekuru, ceza sahası içi sol tarafında kaleci Günay'ı da geçen topu boş kaleye göndermek isterken Kana-Bıyık son anda çizgiden çıkardı.
36. dakikada Feghouli'nin ara pasında defansın arkasına iyi kaçan Falcao, ceza sahası içinde yerden yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 1-1
40. dakikada Seri'nin pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Belhanda rakiplerinden sıyrılıp yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 2-1
İkinci yarı
55. dakikada atılan geri pasta topu kaptıran Ahmet Çalık'ın Kenan Özer'e yaptığı müdahale sonrasında hakem Alper Ulusoy, pozisyonda Ahmet'i son adam olarak değerlendirdi ve direkt kırmızı kart ile cezalandırdı.
66. dakikada Marcelo Saracchi'nin sol taraftan ortasında ceza sahası içinde topu alan Fehouli'nin bekletmeden vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 3-1
78. dakikada gelişen Gaziantep atağında sol kanatta topla buluşan Twumasi'nin ceza sahasının dışından çektiği sert şutta meşin yuvarlak filelerle buluştu. 3-2
89. dakikada Maxim'in kullandığı korner atışında Kenan'ın kafa vuruşunda kaleci Okan, topu direk dibinden son anda kornere gönderdi.
90. dakikada sağ kanattan Oğuz'un ortasında uzak köşede topla buluşan Djilobodji'nin müsait pozisyonda yaptığı sert kafa vuruşu üstten auta çıktı.
90+4. dakikada sağ kanattan açılan ortada Galatasaray savunmasının uzaklaştırmak istediği topla buluşan Twumasi'nin şutunu Okan oyun alanına çeldi. Dönen topu alan Kenan Özer'in ortasında altı pas üzerinde Kayode, şık röveşata vuruşunda topu filelerle buluşturdu. Ancak VAR'a giden ve pozisyonu inceleyen Alper Ulusoy, gol pozisyonu öncesinde köşe gönderi bayrağında Oğuz Ceylan'ın Jimmy Durmaz'a faul yaptığı gerekçesiyle golü iptal etti.
102. dakikada Sekidika'nın Maxim'e ceza sahası içerisinde yaptığı harekette, Alper Ulusoy penaltı noktasını gösterdi.
105. dakikada topun başına geçen Maxim, meşin yuvarlağı Okan Kocuk'un sağından filelerle buluşturdu. 3-3. Maç bu sonuçla biterken Galatasaray evinde oynadığı maçtan bir puanla ayrıldı.



Belçika, dört golle Amerika’nın macerasını sonlandırdı

Charles de Kettelaere, attığı iki golle adından söz ettirdi, (AFP)
Charles de Kettelaere, attığı iki golle adından söz ettirdi, (AFP)
TT

Belçika, dört golle Amerika’nın macerasını sonlandırdı

Charles de Kettelaere, attığı iki golle adından söz ettirdi, (AFP)
Charles de Kettelaere, attığı iki golle adından söz ettirdi, (AFP)

Belçika Milli Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası'nda tarihindeki ilk şampiyonluk hayalini sürdürmeye devam ediyor. Belçika, son 16 turunda ABD'yi 4-1 gibi farklı bir skorla mağlup ederek turnuvada çeyrek finale yükseldi.

ABD'nin Seattle kentindeki Lumen Field Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada Belçika, 9. dakikada Charles De Ketelaere'nin golüyle öne geçti. ABD, 31. dakikada Malik Tillman'ın golüyle skoru eşitledi.

Ancak ABD'nin beraberlik sevinci uzun sürmedi. De Ketelaere, 33. dakikada bir kez daha fileleri havalandırarak Belçika'yı yeniden öne geçirdi.

Belçika, ABD'yi 4-0'lık skorla rahat bir şekilde geçti, (Reuters)Belçika, ABD'yi 4-0'lık skorla rahat bir şekilde geçti, (Reuters)

Maçın yıldızı olan De Ketelaere, 57. dakikada takım arkadaşı Hans Vanaken'in attığı üçüncü golün de hazırlayıcısı oldu.

Belçika'nın deneyimli golcüsü Romelu Lukaku ise ikinci yarının 90+3. dakikasında attığı golle skoru 4-1'e taşıyarak Belçika'nın gol şölenini tamamladı.

Bu sonuçla Dünya Kupası'nı tarihinde ilk kez kazanma hedefindeki Belçika, çeyrek finalde İspanya ile karşılaşacak. İki takım arasındaki mücadele cuma günü ABD'nin Los Angeles kentinde oynanacak. Bu karşılaşmanın galibi, yarı finalde Fransa-Fas eşleşmesinin kazananıyla karşı karşıya gelecek.

Öte yandan ABD, turnuvaya ev sahipliği yapan ülkeler arasında elenen son takım oldu. Daha önce Kanada ve Meksika da son 16 turunda turnuvaya veda etmişti. Kanada Fas'a, Meksika ise İngiltere'ye mağlup olarak elenmişti.


İspanya, kalesini gole kapatarak Dünya Kupası tarihinde bir rekor kırdı

Unai Simon ve İspanya'nın savunmacıları Dünya Kupası'nda parladı (AP)
Unai Simon ve İspanya'nın savunmacıları Dünya Kupası'nda parladı (AP)
TT

İspanya, kalesini gole kapatarak Dünya Kupası tarihinde bir rekor kırdı

Unai Simon ve İspanya'nın savunmacıları Dünya Kupası'nda parladı (AP)
Unai Simon ve İspanya'nın savunmacıları Dünya Kupası'nda parladı (AP)

2026 FIFA Dünya Kupası'nın favorileri arasında gösterilen İspanya, son 16 turunda Portekiz'i mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. ABD, Meksika ve Kanada'nın ortak ev sahipliğinde düzenlenen turnuvada oynanan karşılaşmada İspanya, en zorlu rakiplerinden birini eleyerek yoluna devam etti.

Normal süresi boyunca golsüz eşitlikle devam eden mücadelede, Mikel Merino uzatma dakikalarında attığı golle İspanya'ya galibiyeti getirdi. Bu sonuçla İspanya, çeyrek final biletini alırken, bir sonraki turda ABD ile Belçika arasında oynanacak maçın galibiyle karşılaşacak.

Bu galibiyet, İspanya'ya Dünya Kupası tarihinde bir ilki de getirdi. 2010 Dünya Kupası şampiyonu olan İspanya, turnuva tarihinde art arda altı Dünya Kupası maçında kalesini gole kapatan ilk takım oldu.

İspanya, ABD-Meksika-Kanada 2026 Dünya Kupası'na Yeşil Burun Adaları karşısında aldığı golsüz beraberlikle başladı. Ardından Suudi Arabistan'ı 4-0, Uruguay'ı ise 1-0 mağlup ederek H Grubu'nu tamamladı.

Son 32 turunda Avusturya'yı 3-0'la geçen İspanya, son 16 turunda da Portekiz'i 1-0 yenerek çeyrek finale yükseldi. Serinin başlangıcı ise 2022 Katar Dünya Kupası'nda Fas ile oynadığı ve normal süresi ile uzatma bölümü golsüz sona eren karşılaşmaya dayanıyor. İspanya, o mücadelede penaltılarla elenmiş olmasına rağmen, istatistik yalnızca açık oyunda kalesinde gol görmediği maçları kapsıyor.


Ronaldo, Dünya Kupası'na tarihsel olarak "olumsuz" istatistiklerle veda etti

Portekizli tecrübeli yıldız Cristiano Ronaldo (AP)
Portekizli tecrübeli yıldız Cristiano Ronaldo (AP)
TT

Ronaldo, Dünya Kupası'na tarihsel olarak "olumsuz" istatistiklerle veda etti

Portekizli tecrübeli yıldız Cristiano Ronaldo (AP)
Portekizli tecrübeli yıldız Cristiano Ronaldo (AP)

Portekiz, 2026 FIFA Dünya Kupası son 16 turunda İspanya'ya uzatma dakikalarında yediği golle mağlup olarak turnuvaya veda etti. ABD, Meksika ve Kanada'nın ortak ev sahipliğinde düzenlenen organizasyonda İspanya, bu galibiyetle çeyrek finale yükseldi.

Bu yenilgi aynı zamanda Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo'nun altı Dünya Kupası'na yayılan milli takım kariyerinin de sonu oldu.

41 yaşındaki Ronaldo, 2006 yılında başladığı Dünya Kupası serüvenini, kariyerinde eksik kalan tek büyük kupa olan Dünya Kupası'nı kazanma hedefiyle sürdürdü. Ancak bu hedefe ulaşamayan tecrübeli futbolcu, 2026 turnuvasında attığı 3 golle Dünya Kupası tarihinde altı farklı turnuvada gol atan ilk oyuncu olarak tarihe geçti.

Buna karşın Ronaldo, turnuvayı bazı olumsuz istatistiklerle de tamamladı:

Altı Dünya Kupası'nda oynadığı 10 eleme maçında, açık oyundan gol atmayı başaramadı. Eleme aşamasındaki tek golünü, bu turnuvanın son 32 turunda Hırvatistan'a karşı penaltıdan kaydetti.

Ronaldo, 2026 Dünya Kupası'nda takım arkadaşlarına hiç gol pozisyonu hazırlamadan en fazla şut çeken oyuncu oldu. Turnuva boyunca 17 şut çekmesine rağmen asistle sonuçlanabilecek bir gol fırsatı oluşturamadı.

Turnuvada toplam 17 şut çeken Ronaldo, bunların yalnızca 3'ünü gole çevirebildi. Gollerinin ikisini Özbekistan'a, birini ise Hırvatistan karşısında penaltıdan kaydetti.