Galatasaray, Trabzonspor'u ağırlayacak

Galatasaray, Trabzonspor'u ağırlayacak
TT

Galatasaray, Trabzonspor'u ağırlayacak

Galatasaray, Trabzonspor'u ağırlayacak

Süper Lig'de son 5 haftadır kazanamayan Galatasaray, Trabzonspor maçından galip ayrılarak, hem bu kötü istatistiği bitirmek hem de kalan son haftalarda zirve yarışına dahil olmak istiyor.
Süper Lig'in 30. haftasında Galatasaray, yarın evinde Trabzonspor ile karşı karşıya gelecek. Ligde son hafta deplasmanda Başakşehir ile berabere kalan sarı-kırmızılılar, Karadeniz ekibi karşısında 3 puan alıp, kalan haftalarda ligde zirve yarışına dahil olmak istiyor.

Galibiyet hasreti 5 maç
Galatasaray, Süper Lig'de oynadığı son 5 maçta 3 puan alamadı. Sarı-kırmızılılar söz konusu müsabakalarda 4 kez berabere kalırken, 1 kez mağlup oldu. Aslan, Gençlerbirliği'ni evinde mağlup ettikten sonra DG Sivasspor, Beşiktaş, Gaziantep FK ve Medipol Başakşehir ile berabere kalırken, Çaykur Rizespor'a da mağlup oldu.

Bu sezon evinde 1 kez yenildi
Galatasaray, ligde bu sezon Türk Telekom Stadyumu'nda 15 karşılaşmaya çıktı. Sarı-kırmızılılar söz konusu maçlarda 9 galibiyet, 5 beraberlik alırken, 1 kez de mağlup oldu. Aslan tek yenilgisini Başakşehir karşısında yaşadı. Evindeki müsabakalarda 28 gol atarken, kalesinde 11 gol gördü.
Sakatlığı bulunan Brezilyalı futbolcu Marcao, antrenmanlarda takımla çalışmalara başlamıştı. Marcao'nun Trabzonspor maçında Ryan Donk ile defansın ortasında görev alması bekleniyor.
Devre arasında Monaco'dan kiralık olarak gelen Nijeryalı futbolcu Henry Onyekuru'yu takımı hem sözleşmesi bittiği hem de yeni sezon hazırlık kampında görmek için geri çağırmıştı. Onyekuru bordo-mavililer karşısında maçta yer alamayacak.

4 futbolcu sınırda
Galatasaray'da 4 futbolcu sarı kart sınırında yer alıyor. Marcelo Saracchi, Ömer Bayram, Jean Michael Seri ve Sofiane Feghouli sınırda olan isimler. Bu 3 futbolcu sarı kart görmeleri halinde 31. haftada deplasmanda oynanacak olan Aytemiz Alanyaspor maçında cezalı duruma düşecek.
Galatasaray'da sakatlıklarından dolayı sezonu kapatan Fernando Muslera ve Florin Andone, sakatlığı bulunan Mario Lemina ile cezalı olan Adem Büyük, Trabzonspor maçında olamayacak. Sakatlığı olan Radamel Falcao'nun durumları yapılacak son antrenmanın sonra belli olacak.

Ligin en az gol yiyen takımı
Galatasaray ligdeki takımlar içerisinde kalesinde en az gol yiyen ekip konumunda bulunuyor. Sarı-kırmızılılar geride kalan 29 haftada 26 gol yerken, rakip fileleri ise 48 kez havalandırdı. Muslera'nın yokluğunda kalede yine 24 yaşındaki file bekçisi Okan Kocuk olacak. Ligin ilk yarısındaki maçta da kalede Okan görev almıştı.



Fas, ev sahibi Kanada'yı 3-0 mağlup ederek 2026 Dünya Kupası'nda çeyrek finale yükselen ilk takım oldu

Faslı futbolcular, Ounahi'nin gol sevincini yaşıyor. (AP)
Faslı futbolcular, Ounahi'nin gol sevincini yaşıyor. (AP)
TT

Fas, ev sahibi Kanada'yı 3-0 mağlup ederek 2026 Dünya Kupası'nda çeyrek finale yükselen ilk takım oldu

Faslı futbolcular, Ounahi'nin gol sevincini yaşıyor. (AP)
Faslı futbolcular, Ounahi'nin gol sevincini yaşıyor. (AP)

Fas Milli Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası son 16 turunda Kanada'yı 3-0 mağlup ederek turnuvada çeyrek finale yükselen ilk ekip oldu.

İlk yarısı dengeli geçen karşılaşmada, "Atlas Aslanları" ikinci yarıda hücumdaki etkili oyunuyla üstünlüğü ele geçirdi. Yıldız oyuncu Ounahi, 50 ve 82. dakikalarda attığı gollerle takımını öne taşırken, Sofyan Rahimi ise 90+8. dakikada kaydettiği golle maçın skorunu belirledi.

Karşılaşma boyunca orta sahada yaşanan yoğun mücadele ve fiziksel temaslar nedeniyle zaman zaman tansiyon yükseldi. Maçın hakemi, oyunun kontrolünü sağlamak amacıyla her iki takımdan oyunculara birçok kez sarı kart gösterdi.

Bu tarihi galibiyetle çeyrek finale yükselen Fas, bir sonraki turda Fransa-Paraguay eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak. Disiplinli oyunu ve tribünleri maç boyunca coşturan taraftarlarının desteğiyle yoluna devam eden Fas, turnuvadaki başarılı performansını sürdürdü.


Dünya Kupası: Fransa ve Fas, çeyrek finallere yükselmek için favoriler arasında

Fas'ın Kanada ile yapacağı maç öncesi hazırlıklarından, (AFP)
Fas'ın Kanada ile yapacağı maç öncesi hazırlıklarından, (AFP)
TT

Dünya Kupası: Fransa ve Fas, çeyrek finallere yükselmek için favoriler arasında

Fas'ın Kanada ile yapacağı maç öncesi hazırlıklarından, (AFP)
Fas'ın Kanada ile yapacağı maç öncesi hazırlıklarından, (AFP)

Gözler bugün 2026 FIFA Dünya Kupası’nda son 16 turunun başlangıcına çevrildi. Fransa ve Fas, çeyrek finale yükselmeye en yakın takımlar olarak öne çıkarken, olası eşleşme 2022 Dünya Kupası yarı finalindeki karşılaşmayı yeniden gündeme getirebilir.

Grup aşamasını kayıpsız tamamlayan ve dört maçta 13 gol atan Fransa, savunma disipliniyle dikkat çeken Paraguay ile karşılaşacak. Fas ise turnuvadaki dikkat çekici performansını sürdürme hedefiyle Kanada karşısına çıkacak.

Almanya’da erken veda edilen Paraguay maçı sonrası yeni bir dönem başladı. Alman Futbol Federasyonu, teknik direktör Julian Nagelsmann ile yolların ayrıldığını duyururken, göreve Jürgen Klopp’un getirilmesi için görüşmelere başlandığı bildirildi. Alman futbol kamuoyu, dört kez dünya şampiyonu olan “Milli takım”ın üst üste yaşadığı hayal kırıklıklarının ardından yeniden rekabetçi seviyeye dönmesi için Klopp liderliğinde bir toparlanma süreci umuyor.

İngiltere’de ise Başbakan Keir Starmer, taraftarların İngiltere-Meksika son 16 karşılaşmasını izleyebilmesi için İngiltere ve Galler’deki bar ve kafelerin pazartesi sabahı saat 05.00’e kadar açık kalmasına izin verildiğini açıkladı. Karar, polis tarafından artan güvenlik baskısı uyarılarına rağmen alındı.


Arjantin, Yeşil Burun Adaları'nın sürpriz girişimini engelledi

Arjantin, uzun süren bir maçın ardından Yeşil Burun Adaları'nı mağlup etti (AP)
Arjantin, uzun süren bir maçın ardından Yeşil Burun Adaları'nı mağlup etti (AP)
TT

Arjantin, Yeşil Burun Adaları'nın sürpriz girişimini engelledi

Arjantin, uzun süren bir maçın ardından Yeşil Burun Adaları'nı mağlup etti (AP)
Arjantin, uzun süren bir maçın ardından Yeşil Burun Adaları'nı mağlup etti (AP)

Dünya Kupası'nın son şampiyonu Arjantin, son 32 turunda uzatmalara giden karşılaşmada Yeşil Burun Adaları'nı (Cabo Verde) 3-2 mağlup ederek son 16 turuna yükseldi.

Arjantin'de takım kaptanı Lionel Messi, attığı bir gol ve yaptığı iki asistle galibiyetin mimarı oldu. Messi, 29. dakikada takımını öne geçirirken, Yeşil Burun Adaları adına Déroy Duarte 59. dakikada skora denge getirdi.

Uzatma devrelerinin 93. dakikasında Lisandro Martínez, Arjantin'i yeniden öne geçirdi. Ancak Yeşil Burun Adaları', Sidney Cabral'ın 103. dakikadaki golüyle bir kez daha eşitliği sağladı. Karşılaşmanın kader anı ise 111. dakikada yaşandı. Yeşil Burun Adaları savunma oyuncusu Dini Edilson, topu kendi ağlarına göndererek Arjantin'e galibiyeti getiren gole imza attı.

Arjantin, son 16 turunda 7 Temmuz'da Mısır ile karşı karşıya gelecek. Mısır, dün oynanan mücadelede Avustralya'yı normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1 sona eren karşılaşmanın ardından penaltı atışlarında eleyerek adını bir üst tura yazdırmıştı.