Irak Başbakanı Mustafa el-Kazimi, siyaset ve güvenlik uzmanı Hişam el-Haşimi’nin Bağdat’taki evinin önünde öldürülmesinin ardından Federal Polis 1. Tümen Komutanı Muhammed Kasım’ı görevden aldı.
Cumhurbaşkanı Berham Salih, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, suikastı Irak’ı hedef alan ‘aşağılık’ bir suç olarak nitelendirerek, Haşimi’nin yasadışı eller tarafından öldürüldüğünü belirtti.
Salih, söz konusu aşağılık suçun bir Iraklıyı ve onun özgür ve onurlu bir yaşam hakkını hedef aldığına vurgu yaparak, ülkede güvenlik ve barışı sağlamak için suçluları ortaya çıkarıp adalete teslim etmeleri gerektiğini ifade etti.
Meclis Başkanı Muhammed el-Halbusi ise, yetkili hükümet kurumlarına soruşturmanın ve özellikle tekrarlayan kaçırma ve suikast eylemlerinden sonra bu suça karışanların ifadelerinin kamuya açıklanması çağrısında bulundu.
Irak resmi haber ajansı INA’ya göre Halbusi, “Güvenlik hizmetleri, kendilerine verilen sorumluluğa bağlı kalarak, yasa dışındaki kişiler ve vatandaşların güvenliğine müdahale edenlere bir son vermelidir” dedi.
İçişleri Bakanı Osman el-Ganimi de, Federal İstihbarat ve Soruşturma Bakanlığı’na bağlı olacak şekilde, suikast hakkında soruşturma komisyonu kurulması talimatı verdi.
Son Haberler
- Suudi Arabistan, el-Alimi'nin güney meselesine çözüm bulmak için Riyad'da kapsamlı bir konferans düzenlenmesi talebini memnuniyetle karşıladı
- El-Alimi siyasi taleplere yanıt vererek Suudi Arabistan'dan kapsamlı bir güney konferansına ev sahipliği yapmasını istedi
- Güney Lübnan: Büyük anlaşmaların beklendiği istikrarsız bir arena
Irak’ta Haşimi suikastından sonra Federal Polis 1. Tümen Komutanı görevden alındı
https://turkish.aawsat.com/home/article/2375211/irak%E2%80%99ta-ha%C5%9Fimi-suikast%C4%B1ndan-sonra-federal-polis-1-t%C3%BCmen-komutan%C4%B1-g%C3%B6revden
Irak’ta Haşimi suikastından sonra Federal Polis 1. Tümen Komutanı görevden alındı
Cumhurbaşkanı Berham Salih, güvenlik uzmanı Hişam el-Haşimi’nin fotoğrafını Twitter hesabından paylaştı
Irak’ta Haşimi suikastından sonra Federal Polis 1. Tümen Komutanı görevden alındı
Cumhurbaşkanı Berham Salih, güvenlik uzmanı Hişam el-Haşimi’nin fotoğrafını Twitter hesabından paylaştı
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة

