Lübnan’da pazartesi günü, son 24 saatte, 12 yeni koronavirüs vakasının kaydedilmesi ile toplam kaydedilen vaka sayısı bin 885’e yükseldi.
Alman Haber Ajansı’nın (DPA) aktardığına göre, Lübnan Sağlık Bakanlığı koronavirüse dair gelişmelerin aktarıldığı günlük raporunda, son 24 saatte, 11’i ülke sakini ve biri göçmen olmak üzere 12 yeni koronavirüs vakasının kaydedilmesi ile 21 Şubat’tan bu yana kaydedilen toplam vaka sayısının bin 885 kişiye yükseldiğini duyurdu.
Bakanlık, son 24 saat içinde virüs sebebiyle bir ölümün kaydedilmediğini, 21 Şubat’tan bu yana kaydedilen toplam ölüm sayısının 36’da sabit kaldığını belirtti.
Enformasyon Bakanlığının koronavirüs haberlerini aktardığı resmi web sitesinde yer alan bilgiye göre, kritik vaka sayısı 8’e yükselirken, iyileşen vaka sayısı bin 311 kişiye yükseldi.
Lübnan Halk Sağlığı Bakanlığına bağlı ekipler, Lübnan’ın tüm bölgelerinde rastgele kişilere PCR testleri yapıyor.
Lübnan Bakanlar Kurulu 15 Mart'ta yapılan acil bir oturumda, koronavirüs salgının yayılmasına karşı genel seferberlik ilan etmişti ve genel seferberlik 2 Ağustos'a kadar uzatılmıştı.
Uluslararası Refik Hariri Havaalanında (Beyrut Havaalanı), koronavirüs salgının yayılması durumunun sonuçlarının değerlendirilmesi için havaalanın ilk aşamada kapasitesinin sadece yüzde 10 ile çalışması ile Temmuz ayının başından bu yana Lübnan'dan ve Lübnan'a yapılan uçuşlar tekrar başladı.
Lübnan İçişleri Bakanı geçen ay, lunaparkların, gece kulüplerinin, salonların, sosyal etkinlik salonlarının, çocuklar için yaz kamplarının, halk pazarlarının, internetten oyun merkezlerinin ve halka açık parkların açılmasına izin veren bir karar çıkardı.
Kararda, eğlence parkları, parklar, çocuk oyun salonları, tiyatrolar ve sinemaların kapalı kalmasına karar verildi.
İçişleri Bakanı, kreşlerin, kulüplerin, akademilerin, stadyumların, açık ve kapalı spor tesislerinin, sabah 05.00’ten akşam 24.00 kadar açık kalma ruhsatı olan kumarhanelerin, açılmasına izin verdi.
Lübnan’da 12 yeni koronavirüs vakasının daha kaydedilmesi ile toplam vaka sayısı bin 885’e yükseldi
https://turkish.aawsat.com/home/article/2375241/l%C3%BCbnan%E2%80%99da-12-yeni-koronavir%C3%BCs-vakas%C4%B1n%C4%B1n-daha-kaydedilmesi-ile-toplam-vaka
Lübnan’da 12 yeni koronavirüs vakasının daha kaydedilmesi ile toplam vaka sayısı bin 885’e yükseldi
Lübnan’da koronavirüs vakalarının tedavisinin yapıldığı Rafik Hariri Hastanesi (Reuters)
Lübnan’da 12 yeni koronavirüs vakasının daha kaydedilmesi ile toplam vaka sayısı bin 885’e yükseldi
Lübnan’da koronavirüs vakalarının tedavisinin yapıldığı Rafik Hariri Hastanesi (Reuters)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة
Sudan'ın Darfur bölgesindeki Faşir sokaklarında silahlarıyla kutlama yapan HDK üyeleri, 26 Ekim 2025 (AFP)
Sudan'ın Kuzey Darfur’un Faşir şehri yakınlarındaki Zemzem Mülteci Kampı, Ocak 2024 (Reuters)
Sudan'ın Port Sudan kentinde, HDK’ya ait İHA’ların yakıt depolama tesislerini hedef alan saldırısının ardından yakıt deposundan yükselen alev ve dumanlar, 5 Mayıs 2025 (Reuters)
Suriye hükümet güçleri, 19 Ocak 2026'da Suriye'nin doğusundaki Deyrizor'da konuşlandı (AFP)
Halep Valisi Azzam el-Garib, Abdurrahman Selame’nin Rakka Valiliği görevine atanması münasebetiyle X üzerinden tebrik mesajı yayınladı.
Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed eş-Şera, 10 Mart 2025 tarihinde Suriye'nin başkenti Şam'da ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) lideri Mazlum Abdi ile tokalaşırken (SANA)