Japonya’nın başkenti Tokyo’da son 24 saat içerisinde 240 yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakası tespit edilirken, bu üst üste ikinci gün için kaydedilen en yüksek günlük vaka sayısı oldu.
Başkent’te dün ise 224 kişinin koronavirüs testi pozitif çıkmış, bu da salgının başlamasından bu yana kaydedilen en yüksek günlük vaka sayısı olmuştu.
Tokyo’daki vakaların geçtiğimiz hafta artış göstermesi, şehir sakinlerinin salgının yayılmasını sınırlamak için kısıtlamaların yeniden uygulanacağı konusunda endişe duymasına neden oldu.
Tokyo Valisi Yuriko Koike, bugün düzenlediği basın toplantısında vaka sayılarındaki artışı, virüsün toplumsal ölçekte yayılmasının yanı sıra test sayılarının artmasına bağladı.
Geçtiğimiz Pazar günü yapılan seçimlerde ikinci bir dönem için halktan yetki alan Yuriko, “Daha fazla dikkat gerektiren bir aşamadayız” diyerek vatandaşları uyardı.
Japonya, koronavirüs salgınının yayılmasını azaltmak için ülke genelinde Nisan-Mayıs ayları arasında bir ay boyunca olağanüstü hal ilan etmişti.
Japonya’da şu ana kadar 21 bin 483 vaka tespit edilirken, 995 kişi de hayatını kaybetti.
Tokyo’da günlük vaka sayısında yeni rekor: 240 yeni koronavirüs vakası
https://turkish.aawsat.com/home/article/2381516/tokyo%E2%80%99da-g%C3%BCnl%C3%BCk-vaka-say%C4%B1s%C4%B1nda-yeni-rekor-240-yeni-koronavir%C3%BCs-vakas%C4%B1
Tokyo’da günlük vaka sayısında yeni rekor: 240 yeni koronavirüs vakası
Tokyo’da maske ile gezen insanlar (AP)
Tokyo’da günlük vaka sayısında yeni rekor: 240 yeni koronavirüs vakası
Tokyo’da maske ile gezen insanlar (AP)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in medya kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle yaptığı toplantıdan (Milli Savunma Bakanlığı)
Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed eş-Şera ve SDG lideri Mazlum Abdi, 10 Mart 2025'te SDG'nin Suriye ordusuna entegre olma anlaşmasını imzalarken (EPA)
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve ABD’nin Ankara Büyükelçisi Tom Barrack, geçtiğimiz salı günü Dışişleri Bakanlığı'nda gerçekleştirdikleri görüşmede, SDG’nin Suriye ordusuna entegrasyonu anlaşmasının uygulanmasını ele aldılar. (Dışişleri Bakanlığı)
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Suriye Savunma Bakanı Murhaf Ebu Kasra, geçtiğimiz ağustos ayında Ankara ile Şam arasında askeri iş birliğine ilişkin mutabakat zaptının imzalanması sırasında (Milli Savunma Bakanlığı)
Suriye'nin kuzeyinde tünelleri temizleme çalışması yapan Türk askerleri (Milli Savunma Bakanlığı)
GKRY Cumhurbaşkanı Nikos Hristodulidis, Baabda Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Avn’ın katılımıyla Lübnan Bayındırlık Bakanı Fayez Rassami ile belgeleri imzaladı, 26 Kasım (AFP)
Total Energies tarafından yayınlanan bu tarihsiz fotoğraf, 16 Ağustos 2023 Çarşamba günü Akdeniz'deki yerine ulaşan Transocean Barents sondaj platformunu gösteriyor