Pazartesi günü servis edilen bir haberde, Türkiye'nin Irak Kürdistan Bölgesi'ndeki Duhok Valiliği sınırları içerisinde bulunan bir dağı kontrol etmek istediği iddia edildi.
Rudaw’da yer alan habere göre, Ankara’nın, Duhok’un Amediye ilçesine bağlı Kani Masi kasabası kırsalındaki Keste Dağı’nı terör örgütü PKK’nın geçişlerini ve faaliyetlerini önlemek için kontrol etmek istediği iddia edildi.
Türkiye’nin geçişler nedeniyle bölgeyi elinde tutmaya çalıştığı ve Türk topçularının ve uçaklarının PKK hedeflerini bombalamaya devam ettiği ifade edildi.
Bir yetkili, son Türk askeri operasyonları sırasında, Türk kuvvetlerinin, Zaho’dan Batifa bölgesine doğru 45 ila 50 kilometre arasında bir uzunluğa ve 15 ila 30 kilometre derinliğe kadar girdiğini belirtti.
Türk Silahlı Kuvvetlerine ait savaş uçakları 15 Haziran’da Kandil, Şengal ve Mahmur başta olmak üzere birçok yeri eş zamanlı olarak bombalamış, ardından Türkiye Milli Savunma Bakanlığı bölgede terör örgütü PKK’ya yönelik “Pençe Kaplan” adıyla operasyon başlattığını belirtmişti.
Pençe-Kaplan Operasyonu bölgesi: Türkiye, Duhok’ta bir dağı kontrol etmek istiyor
https://turkish.aawsat.com/home/article/2387526/pen%C3%A7e-kaplan-operasyonu-b%C3%B6lgesi-t%C3%BCrkiye-duhok%E2%80%99ta-bir-da%C4%9F%C4%B1-kontrol-etmek-istiyor
Pençe-Kaplan Operasyonu bölgesi: Türkiye, Duhok’ta bir dağı kontrol etmek istiyor
Kuzey Irak'taki Türk kuvvetleri (Arşiv - Reuters)
Pençe-Kaplan Operasyonu bölgesi: Türkiye, Duhok’ta bir dağı kontrol etmek istiyor
Kuzey Irak'taki Türk kuvvetleri (Arşiv - Reuters)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة
İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'a düzenlediği hava saldırısının ardından dumanlar yükseliyor (DPA)
İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava saldırılarının yol açtığı yıkımdan (Reuters)
Gazze Şehri'ndeki bir yerleşim bölgesindeki yıkımı gösteren drone görüntüsü (Reuters)
Sudan Dörtlüsü'nün temsilcileri arasındaki toplantı sonrası çekilen hatıra fotoğrafı (Massad Boulos'un X hesabı)
ABD Başkanı Donald Trump ve onun Arap ve Afrika İşlerinden Sorumlu Başdanışmanı Massad Boulos, Kasım 2024'teki seçim mitinginde (Reuters)