Yeni Malatya 0-1 BJK Maç Özeti Ve Golleri

Yeni Malatya 0-1 BJK Maç Özeti Ve Golleri
TT

Yeni Malatya 0-1 BJK Maç Özeti Ve Golleri

Yeni Malatya 0-1 BJK Maç Özeti Ve Golleri

Süper Lig’in 32. hafta mücadelesinde Yeni Malatyaspor, Beşiktaş’ı konuk etti. İlk yarısı 0-0 biten mücadelede Beşiktaş, 52. dakikada Caner Erkin'in penaltıdan attığı golle mücadeleden galip ayrılmayı başardı.

Maçtan dakikalar 
12.dakikada gelişen Malatya atağında Umut Bulut pasını sağ kanattan bindirme yapan Gökhan Töre'ye çıkardı. Töre'nin sağ çaprazdan şutu yandan auta çıktı.
12.dakikada Beşiktaş savunmasının hatasını iyi değerlendiren Malatya, topu kaptı. Gökhan Töre'nin sağ çaprazdan ceza sahası içinde bulunan Umut'a çıkardı. Umut'un şutu ise üstten auta çıktı.
30. dakikada Caner Erkin'in sol kanattan yaptığı ortada Diaby'den önce son anda savunmada Hadebe araya girerek topu kornere gönderdi.
38. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan N'Koudou uzaktan çok sert vurdu, kaleci Farnolle iyi uzanarak bu pozisyonda gole engel oldu.
43. dakikada topla buluşan Hadebe, Beşiktaş'lı oyuncuların arasından geçerek ceza sahası içine girdi ve pasını çıkardı. Bu pozisyonda müsait pozisyondaki Murat topa vurmak isterken yerde kaldı, Beşiktaş savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.
45+4. dakikada Karim Hafez'in soldan yaptığı ortada ceza sahası içindeki Murat Yıldırım uçarak kafa vuruşunu yaptı, kaleci Ersin bu pozisyonda çok net bir fırsatta gole engel oldu.
49. dakikada kullanılan korner atışında Gökhan Gönül yükselip kafayı vurdu, kaleci Farnolle'ün bu pozisyonda
Gökhan'a müdahalesi oldu. VAR uyarısı sonrasında Fırat Aydınus pozisyonu izleyip penaltı noktasını gösterdi.
52. dakikada Gökhan Gönül'e yapılan hareket sonrasında kazanılan penaltıyı Caner Erkin kullandı. Caner'in vuruşunda top ve kaleci farklı köşelere gitti. 0-1
54. dakikada Mina'dan kaptığı topla ceza sahasına giren Güven Yalçın çaprazdan çok sert vurdu, kaleci Farnolle iyi uzanarak topu kornere gönderdi.
54. dakikada kazanılan köşe vuruşunu sağdan Caner kullandı. Bu futbolcunun ceza sahasına yaptığı ortada iyi yükselen Gökhan Gönül kafayı vurdu ancak top direğin dibinden dışarı gitti.
81. dakikada sol kanatta topla buluşan Gökhan Töre'nin ceza sahasına yaptığı ortada Kjartansson ayağının dışında vurdu, top direğin yanından dışarıya gitti.
88. dakikada Beşiktaş ceza sahası yanında topla buluşan Ndayishimiye, müsait pozisyondaki Ahmet'i gördü. Bu futbolcunun şutunda top az farkla dışarı gitti.

KARŞILAŞMANIN GENİŞ ÖZETİ VE GOLLERİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Stat: Yeni Malatya
Hakemler: Fırat Aydınus, Aleks Taşçıoğlu, Erdem Bayık
Yeni Malatyaspor: Farnolle, Chebake, Mina, Hadebe, Karim Hafez, Donald (Walter dk. 58), Aqcuah (Ahmet Ildiz dk. 73), Robin Yalçın (Kjartansson dk. 58), Murat Yıldırım (Fofana dk. 79), Gökhan Töre, Umut Bulut (Ndayishimiye dk. 79)
Yedekler: Abdulsamed, Mustafa Akbaş, Sakıb Aytaç, Yiğithan Güveli, Erkan Kaş
Teknik Direktör: Hikmet Karaman
Beşiktaş: Ersin, Gökhan Gönül, Vida, Ruiz, Caner, Elneny, Necip, Lens (Güven dk. 46), N'Koudou (Kartal dk. 84 ?), Diaby (Roco dk. 90+2 ?), Boyd
Yedekler: Utku, Kerem, Rıdvan, Erdoğan
Teknik Direktör: Sergen Yalçın
Goll: Caner Erkin (dk. 52 pen.) (Beşiktaş)
Sarı kartlar: N'Koudou, Ruiz (Beşiktaş)



Michael Carrick, Manchester United'daki geleceği hakkında konuştu

Michael Carrick yönetimindeki Manchester United, Liverpool'u 3-2 yendi (Reuters)
Michael Carrick yönetimindeki Manchester United, Liverpool'u 3-2 yendi (Reuters)
TT

Michael Carrick, Manchester United'daki geleceği hakkında konuştu

Michael Carrick yönetimindeki Manchester United, Liverpool'u 3-2 yendi (Reuters)
Michael Carrick yönetimindeki Manchester United, Liverpool'u 3-2 yendi (Reuters)

Michael Carrick, Manchester United'ı yönetmenin kendisine doğal geldiğini ve takımın başında olmaktan keyif aldığını söyledi.

United'ın uzun vadeli menajer olarak tutup tutmayacağına yaz aylarında karar vereceği Carrick, Liverpool'u 3-2 yenip Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkını elde ederek koltuk için iddiasını güçlendirdi.

Carrick'in göreve gelmesinden bu yana United, Manchester City, Arsenal, Chelsea ve şimdi de Liverpool'a karşı aldığı galibiyetler de dahil 14 maçtan 32 puan topladı.

Carrick, "İyi bir seri yakaladık, çok çok iyi takımları yendik" dedi.

Bazı maçları bir şekilde, bazılarını başka yollarla kazandık. Yaptığım işi seviyorum. Benim için harika bir pozisyon ve dürüst olmak gerekirse epey doğal geliyor. Bu görevi hafife almıyorum çünkü zor bir görev ama sanki uzun zamandır buradaymışım gibi hissediyorum. Burada farklı dönemlerde bulundum ama bu görevin ne gerektirdiğini anlayabiliyorum ve bu pozisyonda olmak iyi bir şey.

Carrick, görevdeki süresi boyunca United'ın başlangıçta beklediğinden daha fazlasını başardığını kabul ederek şunları ekledi:

Göreve geldiğimizde, dürüst olmak gerekirse Şampiyonlar Ligi hedefi biraz uzaktaydı. Avrupa'ya geri dönmeyi denemek istedik, bu yüzden bitime üç maç kala istediğimiz yerde olmak iyi bir başarı.

Arne Slot'un takımına karşı galibiyet golünü atan Kobbie Mainoo ise United menajeri Carrick'in görevde kalması gerektiği yönündeki iddiasını destekleyerek, onun için "savaşmaya ve ölmeye" hazır olduğunu söyledi:

Tüm oyunculara güven vererek bunda çok büyük bir rol oynadı. Onu takip etmek, onun için savaşmak ve sahada onun için ölmek istiyoruz.

Independent Türkçe


Liverpool’a veda eden Salah’ın yeni adresi belli oluyor

Muhammed Salah (Reuters)
Muhammed Salah (Reuters)
TT

Liverpool’a veda eden Salah’ın yeni adresi belli oluyor

Muhammed Salah (Reuters)
Muhammed Salah (Reuters)

Muhamed Salah’ın, İngiltere Premier Lig ekiplerinden Liverpool’daki kariyerinin ardından yeni adresini “birkaç gün içinde” açıklaması bekleniyor. Bu bilgi, bugün (Salı) Mısır Milli Takımı teknik ekibinden bir isim tarafından paylaşıldı.

Mısırlı yıldız futbolcu, 2017 yılının Haziran ayında Roma’dan transfer olduğu Liverpool’da geçirdiği dokuz sezonun ardından kısa süre önce takımdan ayrılacağını duyurmuştu. Sezon sonunda sözleşmesini karşılıklı anlaşmayla fesheden Salah, birçok kulübün ilgisini çekerken bonservissiz olarak transfer olabilecek.

Mısır Milli Takımı medya koordinatörü Muhammed Murad, “Firavunlar”ın kaptanının yeni kulübünü açıklamaya çok yakın olduğunu belirtti. Salah, geçen ay yaptığı resmi açıklamada, sözleşmesi 2027’ye kadar devam etmesine rağmen sezon sonunda Liverpool’dan ayrılacağını doğrulamıştı.

Basında yer alan haberlere göre Saudi Pro League, Salah için en güçlü aday olarak öne çıkıyor. Ancak oyuncunun menajeri Ramy Abbas, daha önce yaptığı açıklamada “Kimse gelecek sezon nerede oynayacağını bilmiyor” diyerek süreci belirsiz bırakmıştı. Buna karşın Murad, resmi duyurunun artık çok yakın olduğunu ifade etti.

Şarku'l Avsat'ın FourFourTwo sitesinden aktardığı habere göre Murad, “Salah’ın İtalya ve Fransa’dan, ayrıca dünyanın farklı bölgelerinden büyük kulüplerden teklifler aldığına dair haberler doğru. Kendisi büyük bir yıldız ve hangi takıma giderse gitsin önemli katkı sağlar” dedi.

Murad ayrıca, “Hangi takımı seçerse seçsin onu destekleyeceğiz. Suudi Arabistan’dan da teklifleri var. Yeni kulübünü birkaç gün içinde açıklayacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Salah, geçtiğimiz cumartesi günü Liverpool’un sahasında Crystal Palace’sı 3-1 mağlup ettiği maçta sakatlandı. Bu durum, yıldız oyuncunun sezonu erken kapatma ihtimalini gündeme getirdi.

Mısır Milli Takımı Direktörü Ibrahim Hassan, daha önce yaptığı açıklamada sakatlığın yaklaşık dört haftalık bir tedavi süreci gerektirdiğini belirtmişti. Bu da Salah’ın Premier Lig’de kalan maçlarda forma giyememe ihtimalini güçlendiriyor. Ancak Liverpool kulübü bu konuda henüz resmi bir açıklama yapmadı.

Salah’ın bu yaz takımdan ayrılması, Liverpool için önemli bir kayıp olarak değerlendiriliyor. Mısırlı yıldız, kulüpte geçirdiği süre boyunca 250’den fazla gol atarak ve tüm büyük kupaları kazanarak kulüp tarihinin en önemli oyuncularından biri haline geldi.


Anthony Joshua, trafik kazasından sonra ilk maçına Riyad’da çıkacak

Anthony Joshua (Reuters)
Anthony Joshua (Reuters)
TT

Anthony Joshua, trafik kazasından sonra ilk maçına Riyad’da çıkacak

Anthony Joshua (Reuters)
Anthony Joshua (Reuters)

İngiliz boksör Anthony Joshua, geçirdiği korkunç trafik kazasının ardından ringlere dönüyor. Eski ağır sıklet dünya şampiyonu, Temmuz ayında Suudi Arabistan’da Arnavut boksör Kristian Prenga ile karşılaşacak.

Aralık ayında Nijerya’da meydana gelen kazada Joshua’nın iki arkadaşı hayatını kaybetmişti. Bu olay, Joshua’nın son maçından sadece biraz daha uzun bir süre sonra yaşandı. Söz konusu maçta Joshua, Amerikalı içerik üreticisi Jake Paul’u beşinci rauntta nakavt ederek galip gelmişti.

36 yaşındaki İngiliz boksörün, yılın ilerleyen dönemlerinde ezeli rakibi ve vatandaşı Tyson Fury ile karşılaşmak için görüşmeler yürüttüğü belirtiliyor. Pek çok gözlemciye göre bu karşılaşma en az beş yıl gecikmiş bir mücadele olarak değerlendiriliyor.

Joshua, 25 Temmuz’da Riyad’a yapılacak maçın duyurusunda, “Gücümü yeniden kazanmak ve kendimi yeniden inşa etmek için biraz zaman ayırdığım bir sır değil. Ringlere dönmeye hazır olmak için bu gerekliydi. Bu maç da bu yolculuktaki bir sonraki adım” ifadelerini kullandı.

Duyurudan kısa süre önce, Suudi Arabistan Genel Eğlence Otoritesi Başkanı Turki Al-Şeyh, sosyal medya üzerinden Joshua ile Fury arasındaki maçın anlaşmaya bağlandığını belirterek, “Britanya’daki dostlarıma: Bu iş tamam. Sözleşme imzalandı” dedi.

The Ring dergisi ise iki İngiliz boksörün yılın son çeyreğinde karşı karşıya geleceğini yazdı.

Beklenen büyük maç öncesinde Joshua, 35 yaşındaki Prenga ile karşılaşacak. Prenga, profesyonel kariyerindeki 21 maçın 20’sini nakavtla kazanmış olsa da henüz Joshua seviyesinde bir rakiple karşılaşmadı.

Joshua’nın kariyerinde, 2012 London Olimğiyatları’nda kazandığı altın madalya ve iki kez ağır sıklet dünya şampiyonluğu bulunuyor. Profesyonel kariyerinde 29 galibiyet (26’sı nakavt), 4 yenilgi (2’si nakavt) elde etti.

Joshua, 2016 yılında Amerikalı Charles Martin’i ikinci rauntta nakavt ederek Uluslararası Boks Federasyonu (IBF) unvanını kazandı. Ardından Dünya Boks Birliği (WBA), Dünya Boks Organizasyonu (WBO) ve Dünya Boks Konseyi (WBC) kemerlerini de koleksiyonuna ekledi. Ancak 2019’da Meksika asıllı Amerikalı Andy Ruiz Jr. karşısında yedinci rauntta nakavt olarak sürpriz bir yenilgi aldı.

Joshua, altı ay sonra yapılan rövanşta unvanlarını geri aldı, ancak 2021’de Ukraynalı eski dünya şampiyonu Oleksandr Usyk’e kaybetti.

Daha sonra iki kez daha ağır sıklet unvanı için ringe çıkan Joshua, 2022’de Usyk’e karşı rövanş maçını kaybetti. 2024’te ise IBF kemeri için vatandaşı Daniel Dubois karşısında beşinci rauntta nakavt oldu.

Bu süreçte dirseğinden ameliyat geçiren ve omuz sakatlığı yaşayan Joshua’nın, o tarihten sonra çıktığı tek maç Jake Paul karşılaşması oldu.

Öte yandan Tyson Fury, 16 aylık emekliliğin ardından iki hafta önce ringlere dönerek Rus boksör Arslanbek Makhmudov’u oybirliğiyle mağlup etti.

İki gün sonra Joshua’nın organizatörü Eddie Hearn, iki İngiliz ağır sıklet boksör arasında Kasım ayında yapılması planlanan maç için görüşmelerin başladığını açıkladı.