Birleşmiş Milletler (BM) gelişmiş ülkelere, fakir ülkelerdeki koronavirüs 'eylemsizlik maliyeti' konusunda uyarıda bulunurken, salgın karşısında küresel bir insani müdahale planını finanse etmek için 3.6 milyar dolar daha talepte bulundu.
Birleşmiş Milletler İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Mark Lowcock, “Bu yılın sonunda ve gelecek yılın başında birçok kıtlık riski var. Bunun gerçekleşmemesi için harekete geçmeliyiz” açıklamasında bulundu.
Lowcock açıklamasında, zaten yetersiz beslenen Somali'nin yanı sıra, Güney Sudan, Yemen, Nijerya, Zimbabve ve Haiti hakkındaki endişelerini dile getirdi.
Yetkili açıklamasında yeni tip koronavirüs salgınının yol açtığı kriz nedeniyle gıda güvensizliği mücadelesine değindi. Yardım parası, Afrika, Asya ve Latin Amerika’da hastaları test ve tedavi etmek, bilgilendirme kampanyaları yürütmek ve insani hava köprüleri inşa etmek için tıbbi ekipman satın alınmasını amaçlıyor.
Şimdiye dek zengin ülkelerin desteğinin yetersiz kaldığını ve harekete geçilmemesi durumdan çok daha büyük felaketler yaşanacağını aktaran Lowcock, bu durumun çözülebileceğine vurgu yaptı.
25 Mart'taki planının başlatılmasından bu yana Birleşmiş Milletler'in fon yaratması için üçüncü çağrı yapıldı. Başlangıçta 2 milyar dolar istendi, Mayıs ayında ise bu rakam 4,7 milyar dolar oldu. Yeni yapılan çağrıda ise 10,3 milyar dolarlık yardım talebinde bulunuldu.
Lowcock, Mart ayından bu yana sadece 1,7 milyarın toplandığını söylerken, ABD Kongresi ve Avrupa Birliği'nde Körfez ülkelerinin yardımındaki gecikmeyi eleştiren görüşmelerin devam ettiğini bildirdi.
BM'den koronavirüs ile mücadele için tarihin en büyük yardım çağrısı
https://turkish.aawsat.com/home/article/2395451/bmden-koronavir%C3%BCs-ile-m%C3%BCcadele-i%C3%A7in-tarihin-en-b%C3%BCy%C3%BCk-yard%C4%B1m-%C3%A7a%C4%9Fr%C4%B1s%C4%B1
BM'den koronavirüs ile mücadele için tarihin en büyük yardım çağrısı
BM'den koronavirüs ile mücadele için tarihin en büyük yardım çağrısı
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in medya kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle yaptığı toplantıdan (Milli Savunma Bakanlığı)
Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed eş-Şera ve SDG lideri Mazlum Abdi, 10 Mart 2025'te SDG'nin Suriye ordusuna entegre olma anlaşmasını imzalarken (EPA)
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve ABD’nin Ankara Büyükelçisi Tom Barrack, geçtiğimiz salı günü Dışişleri Bakanlığı'nda gerçekleştirdikleri görüşmede, SDG’nin Suriye ordusuna entegrasyonu anlaşmasının uygulanmasını ele aldılar. (Dışişleri Bakanlığı)
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Suriye Savunma Bakanı Murhaf Ebu Kasra, geçtiğimiz ağustos ayında Ankara ile Şam arasında askeri iş birliğine ilişkin mutabakat zaptının imzalanması sırasında (Milli Savunma Bakanlığı)
Suriye'nin kuzeyinde tünelleri temizleme çalışması yapan Türk askerleri (Milli Savunma Bakanlığı)
GKRY Cumhurbaşkanı Nikos Hristodulidis, Baabda Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Avn’ın katılımıyla Lübnan Bayındırlık Bakanı Fayez Rassami ile belgeleri imzaladı, 26 Kasım (AFP)
Total Energies tarafından yayınlanan bu tarihsiz fotoğraf, 16 Ağustos 2023 Çarşamba günü Akdeniz'deki yerine ulaşan Transocean Barents sondaj platformunu gösteriyor