Süper Lig’in 6. şampiyonu Medipol Başakşehir

Süper Lig’in 6. şampiyonu Medipol Başakşehir
TT

Süper Lig’in 6. şampiyonu Medipol Başakşehir

Süper Lig’in 6. şampiyonu Medipol Başakşehir

Süper Lig’de 2019-2020 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Medipol Başakşehir, Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve Bursaspor’dan sonra şampiyon olan 6. farklı kulüp oldu.
Süper Lig’de 2019-2020 sezonunun şampiyonu Medipol Başakşehir oldu. Kayserispor’u evinde mağlup eden turuncu-lacivertliler, sezonun bitmesine 1 hafta kala ilk sırada bitirmeyi garantileyince ligin yeni şampiyonluk unvanını kazandı.

6. şampiyon
Başakşehir, 1959 yılında oynanmaya başlayan Süper Lig’de şampiyon olan Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve Bursaspor’dan sonra 6. farklı kulüp oldu. Okan Buruk’un takımı, aynı zamanda Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin ardından İstanbul’dan çıkan 4. şampiyon olarak da adını tarihe yazdırdı.
Ligin ilk şampiyonu Fenerbahçe olurken, 22 ile en çok kazanan ise Galatasaray olarak dikkat çekiyor. Ligde Fenerbahçe’nin 19, Beşiktaş’ın 15, Trabzonspor’un 6 ve Bursaspor’un 1 şampiyonluğu bulunuyor.
Fenerbahçe ilk Süper Lig şampiyonluğunu 1959 yılında, Beşiktaş 1960, Galatasaray 1962, Trabzonspor 1976 ve Bursaspor da 2010 yılında yaşadı.



Cadillac F1 koltukları kime gidecek?

Fotoğraf: FIA
Fotoğraf: FIA
TT

Cadillac F1 koltukları kime gidecek?

Fotoğraf: FIA
Fotoğraf: FIA

Cadillac Takım Müdürü Graeme Lowdon, takımının gelecek sezon F1 pistindeki iki koltuk için en az üç pilotla görüşme halinde olduğunu doğruladı.

Amerikan otomotiv devi General Motors'a ait Cadillac, gelecek sezon yeni motor ve şasi düzenlemeleri yürürlüğe giren Formula 1'in 11. takımı olacak.

Dolayısıyla iki sürücü pozisyonuna ilişkin büyük ilgi ve bir dizi spekülasyon var. Daha önce 2010'ların ortasında Marussia'da takım müdürlüğü yapan Lowdon, Cadillac'ın Mick Schumacher, Valtteri Bottas ve Sergio Perez gibi isimlerle görüştüğünü itiraf etti.

Lowdon, The High Performance Podcast'e "Mick'le konuşuyoruz" dedi. 7 dünya şampiyonluğu bulunan Michael'ın oğlu Schumacher, 2022'de Haas'tan kovulduğundan beri F1'de yarışmadı.

Mercedes'in yedek pilotu Bottas ve eski Red Bull pilotu Perez'in de adaylar arasında olduğu doğrulandı.

Ferrari yedek pilotu Zhou Guanyu'yu da temsil eden Lowdon, "Herkes yeniden bir şeyler kanıtlamak istiyor" diye ekledi.

Bunu asla en büyük motivasyon kaynağı olarak görmüyorum. Takımımızın araç sunma nedeni birilerinin bir şey kanıtlamasını sağlamak değil. Takımımız, eğer isterseniz, sahada bir pozisyon sağlamak için orada. Elbette birinin neler yapabileceğini kanıtlaması için ama araç dünyaya göstermek, bir noktayı kanıtlamak ya da başka bir şey için orada olmayacak. Sürücü, takımı için yapabileceğinin en iyisini yapmak için orada ve etrafındaki takım için de motive olmalı. Dolayısıyla, kişisel bir noktayı kanıtlamak isteyenlere pek hevesli değilim.

Bununla birlikte Lowdon, geçen yıl Racing Bulls'un kovduğu Daniel Ricciardo'nun son listesinde olmadığını doğruladı.

Lowdon, Avustralyalı pilotla ilgili soruya "Aslında, sanırım Formula 1'le ilgilenmediğini açıkça söyledi" yanıtını verdi.

Eğer birini ikna etmem gerekiyorsa, bu yanlış kişidir. Bir Formula 1 pilotunu arabaya atlaması için asla ikna etmeniz gerekmez.

CEO Dan Towriss tarafından yönetilen ve 1978 F1 dünya şampiyonu Mario Andretti'nin danışmanlığını yaptığı Cadillac'ın, gelecek yıl Avustralya'da yapılacak sezon açılışında F1'e katılmasına 8 aydan az süre kaldı.

Independent Türkçe