Suudi Arabistan Kurban Bayramı’nda koruyucu önlemlerini açıkladı

3 bin 500 işçi 24 saat boyunca Mescid-i Haram'ın sterilizasyonu sağlıyor  (SPA)
3 bin 500 işçi 24 saat boyunca Mescid-i Haram'ın sterilizasyonu sağlıyor  (SPA)
TT

Suudi Arabistan Kurban Bayramı’nda koruyucu önlemlerini açıkladı

3 bin 500 işçi 24 saat boyunca Mescid-i Haram'ın sterilizasyonu sağlıyor  (SPA)
3 bin 500 işçi 24 saat boyunca Mescid-i Haram'ın sterilizasyonu sağlıyor  (SPA)

Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı, Kurban Bayramının yaklaşması ile yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) korunmak için bayram buluşmalarında koruyucu önlemlerin alınmasını, görüşmeler sırasında kişi sayılarının artırılmamasını, kişisel koruyucu önlemlerin alınmasını ve sosyal mesafenin korunmasını vurguladı.
Kuveyt ve Umman da normal hayata dönüşün üçüncü aşamasına başlıyor…
Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Muhammed el-Abdulali “Bu günlerde birçok buluşma gerçekleşecek, bu iletişimin üzücü bir duruma sebep olmasını istemiyoruz” dedi ve düne kadar ülke genelinde 3 milyon kişiye koronavirüs laboratuvar testi yapıldığına dikkat çekti.
Ülkedeki koronavirüs salgına dair son gelişmeler ile ilgili olarak, Sağlık Bakanlığı 2 bin 238 yeni vakanın kaydedilmesi ile toplam vaka sayısının 260 bin 394’e yükseldiğini duyurdu.
Sağlık Bakanlığı aktif vaka sayısının 44 bin 269’a yükseldiğini açıkladı. Bakanlık 3 bin 92 vakanın daha sağlığına kavuştuğunu böylece iyileşen vaka sayısının 213 bin 490 kişi olduğunu ayrıca 34 kişinin daha virüs sebebiyle hayatını kaybetmesinin ardından toplam ölüm  sayısının 2 bin 635’e yükseldiğini belirtti.

Kuveyt
Kuveyt Hükümet Sözcüsü Tarık el-Mizrim perşembe günü, Bakanlar Kurulu’nun salı gününden itibaren aşamalı normal hayata dönüşün üçüncü adımına geçilmesine karar verdiğini duyurdu.
Üçüncü aşama, kısmi sokağa çıkma yasağının sonlandırılması, oteller ve tatil köylerinin açılması, devlet dairelerindeki çalışan sayısının toplam çalışan sayısının yüzde 50’sine yükseltilmesi, taksilerin aynı anda sadece bir yolcu almasına izin verilmesi ile tekrar çalışmaya başlaması, bölgesel izolasyon ihtiyacının değerlendirilmesi, belirlenen sağlık koşulları ile cuma namazlarının camilerde kılınması, sosyal hizmetlere ziyaretlerin tekrar başlatılmasını kapsıyor.
Kuveyt Sağlık Bakanlığı dün 687 yeni koronavirüs vakasının kaydedildiğini, böylece toplam vaka sayısının 61 bin 872 kişiye yükseldiğini duyurdu.
Bakanlık ayrıca 4 kişinin daha koronavirüs sebebiyle hayatını kaybetmesi ile toplam ölüm sayısının 421’e yükseldiğini ve 727 kişinin daha iyileşmesi ile iyileşen vaka sayısının 52 bin 247’ye ulaştığını açıkladı.

Umman
Öte yandan Umman Sultanlığı, koronavirüs salgının yayılmaya devam etmesi hakkında uyarıda bulundu.
Umman Sağlık Bakanı Dr. Ahmed es-Saidi dün, önlemlere uyulmadığı takdirde koronavirüsün yayılmaya devam edeceği konusunda uyarıda bulundu. 
Es-Saidi, Umman Koronavirüs ile Mücadele Yüksek Kurulu basın konferansında, hastalığın yayıldığı bölgelerde tamamen sokağa çıkma yasağı uygulanana kadar aşamalı olarak yasağın uygulanacağını söyledi. Es-Saidi ailelerin büyük bir çoğunluğunun kurallara uyduğunu  “Ancak hafife alan kişilerin olduğunu, bu yüzden sokağa çıkma yasağı kararının alındığını” söyledi. Bakan sorunun hala var olduğunu ve çözümün sağlanmasında toplumunun temel parça olduğu açıkladı.
Sağlık Bakanı basın konferansında, 6 kişinin daha hayatını kaybetmesi ile toplam ölü sayısının 355’e yükseldiğini ve bin 99 yeni vakanın kaydedilmesi ile toplam vaka sayısının 72 bin 647’ye yükseldiğini duyurdu.
Bakan ayrıca  3 bin 427 kişinin daha sağlığına kavuşması ile iyileşen vaka sayısının 51 bin 349’a yükseldiğini açıkladı.

Katar
Katar Halk Sağlığı Bakanlığı, son 24 saatte 373 yeni koronavirüs vakasının kaydedildiğini, 377 vakanın daha sağlığına kavuşması ile toplam iyileşen vaka sayısının 105 bin 18’e ulaştığını ve bir kişinin daha virüs sebebiyle hayatını kaybettiğini duyurdu.



Muhammed bin Selman, Medine'de alimleri, bakanları ve vatandaşları kabul etti

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Medine'de alimler, bakanlar ve bir grup vatandaşı kabul ederken (SPA)
Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Medine'de alimler, bakanlar ve bir grup vatandaşı kabul ederken (SPA)
TT

Muhammed bin Selman, Medine'de alimleri, bakanları ve vatandaşları kabul etti

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Medine'de alimler, bakanlar ve bir grup vatandaşı kabul ederken (SPA)
Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Medine'de alimler, bakanlar ve bir grup vatandaşı kabul ederken (SPA)

Suudi Arabistan Başbakan Yardımcısı Veliaht Prens Muhammed bin Salman bin Abdulaziz, mübarek Ramazan ayının gelişi vesilesiyle kendisini tebrik etmek ve kutlamak için gelen alimleri, bakanları ve bir grup vatandaşı Medine'de kabul etti.

Hazır bulunanlar, mübarek ay vesilesiyle tebriklerini Veliaht Prens'e ilettiler, Veliaht Prens de herkesin oruçlarını, dualarını ve iyi amellerini Allah'ın kabul etmesini diledi.

Prens Muhammed bin Salman, mübarek Ramazan ayı vesilesiyle Medine'de tebriklerini kabul ediyor (SPA)Prens Muhammed bin Salman, mübarek Ramazan ayı vesilesiyle Medine'de tebriklerini kabul ediyor (SPA)

Resepsiyona Medine Bölgesi Valisi Prens Selman bin Sultan bin Abdulaziz, Devlet Bakanı ve Bakanlar Kurulu Üyesi Prens Turki bin Muhammed bin Fahd bin Abdulaziz, Riyad Bölgesi Vali Yardımcısı Prens Muhammed bin Abdulrahman bin Abdulaziz, Medine Bölgesi Vali Yardımcısı Prens Suud bin Nahar bin Suud bin Abdulaziz, Kültür Bakanı Prens Bedr bin Abdullah bin Ferhan, Prens Suud bin Selman bin Abdulaziz, Prens Faisal bin Bedr bin Muhammed bin Celavi, Prens Fahd bin Selman bin Sultan bin Abdulaziz, Prens Nahar bin Suud bin Nahar bin Suud bin Abdulaziz ve bakanlar katıldı.


Veliaht Prens Mescid-i Nebevi’yi ziyaret etti

Suudi Arabistan Veliaht Prensi ve Başbakanı Prens Muhammed bin Seman,(SPA)
Suudi Arabistan Veliaht Prensi ve Başbakanı Prens Muhammed bin Seman,(SPA)
TT

Veliaht Prens Mescid-i Nebevi’yi ziyaret etti

Suudi Arabistan Veliaht Prensi ve Başbakanı Prens Muhammed bin Seman,(SPA)
Suudi Arabistan Veliaht Prensi ve Başbakanı Prens Muhammed bin Seman,(SPA)

Suudi Arabistan Veliaht Prensi ve Başbakanı Prens Muhammed bin Seman bin Abdulaziz, dün Mescid-i Nebevi’yi ziyaret ederek Ravza-i Şerif'te namaz kıldı. Ayrıca Peygamberimiz Hz. Muhammed'i (Sallallahu aleyhi ve sellem) ve iki sahabesini (Allah onlardan razı olsun) selamlama şerefine nail oldu.


Kral Selman ve Veliaht Prens, Ulusal Hayır Çalışmaları Kampanyası’na 18,66 milyon dolarlık destek sağladı

İki Kutsal Caminin Hizmetkârı Kral Selman bin Abdulaziz ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman (SPA)
İki Kutsal Caminin Hizmetkârı Kral Selman bin Abdulaziz ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman (SPA)
TT

Kral Selman ve Veliaht Prens, Ulusal Hayır Çalışmaları Kampanyası’na 18,66 milyon dolarlık destek sağladı

İki Kutsal Caminin Hizmetkârı Kral Selman bin Abdulaziz ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman (SPA)
İki Kutsal Caminin Hizmetkârı Kral Selman bin Abdulaziz ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman (SPA)

İki Kutsal Caminin Hizmetkârı Kral Selman bin Abdulaziz ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman dün, bu yıl altıncısı düzenlenen Ulusal Hayır Çalışmaları Kampanyası’nı başlattı. Kampanya kapsamında iki lider, toplam 70 milyon Suudi riyali (yaklaşık 18,66 milyon ABD doları) bağışlayarak hayır çalışmalarına verdikleri desteği sürdürdü.

Kral Selman 40 milyon riyal, Veliaht Prens Muhammed bin Selman ise 30 milyon riyal bağışta bulundu. Bu bağışlar, 2021’den bu yana yürütülen kampanya kapsamında Suudi Arabistan’daki hayır çalışmalarına sürekli destek ve teşvikin bir devamı niteliği taşıyor. Kampanya, yüksek güvenilirlik ve şeffaflık standartlarıyla bağışları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor; ileri teknolojik yöntemlerle kolay ve hızlı bağış imkânı sağlıyor. Bu uygulamalar özellikle Ramazan Ayı’nda toplumsal dayanışmayı güçlendirmeyi ve hayırseverlerin katkılarını artırmayı hedefliyor.

İhsan platformunun Denetleme Kurulu Başkanı Macid el-Kasabi yaptığı açıklamada, Kral ve Veliaht Prens’in cömert bağışlarına teşekkür ederek, liderlerin sürekli desteklerinin toplumsal dayanışma, hayır ve yardımlaşmanın en yüksek değerlerini yansıttığını belirtti.

Ulusal Hayır Çalışmaları Kampanyası’nın altıncı edisyonu, ulusal hayır platformu İhsan üzerinden dün akşam İki Kutsal Caminin Hizmetkârı Kral Selman bin Abdulaziz’in onayıyla başlatıldı. Kampanya, Kral Selman’ın hayır çalışmalarına verdiği desteği sürdürme ve Ramazan boyunca toplumsal faydayı artırma amacı taşıyor. Bağışlar, Ramazan Ayı boyunca platformun resmi kanalları üzerinden iletebilecek.

İhsan Platformu Genel Müdürü Mühendis İbrahim el-Huseyni, platformun Kral ve Veliaht Prens’in sürekli desteği sayesinde Suudi Arabistan’daki hayır faaliyetlerini etkin biçimde yürüttüğünü belirtti. Huseyni, platformun yüksek düzeyde yönetişimle bağışları topladığını ve ihtiyaç sahiplerine zamanında ulaştırdığını vurguladı.

Huseyni, kampanyanın ileri düzey dijital yönetişimle çalıştığını, toplumun resmi ve güvenli kanallar aracılığıyla yıl boyunca farklı hayır ve kalkınma projelerine bağış yapmasına imkân sağladığını aktardı. Ayrıca, İhsan Vakfı aracılığıyla bağışçıların sürdürülebilir vakıf fırsatlarından yararlanabileceğini, yatırımların gelirlerinin Suudi Arabistan genelinde hayır işlerinde kullanılacağını ifade etti.

Platform, gelen cömert bağışlar ve toplumsal katkılar sayesinde, faydalanıcıların yaşamlarında olumlu etkiler yaratmayı başardı.

Huseyni, kampanyanın Vizyon 2030 hedefleriyle uyumlu olarak, kâr amacı gütmeyen sektörün topluma katkısını artırdığını ve hayır faaliyetlerinin devamını sağladığını belirtti.

İhsan platformu, Suudi Arabistan Veri ve Yapay Zekâ Kurumu (SDAIA) desteğiyle faaliyet gösteriyor ve platformun güvenli bağış toplama ve dağıtım süreçlerini yüksek düzeyde yönetişimle sürdürmesi için liderlik tarafından sürekli gözetim altında tutuluyor. Platform faaliyetlerinin İslam hukukuna uygunluğunu ise özel bir komite denetliyor.

İhsan platformunun, çeşitli hayır ve kalkınma alanlarında bağış kabul ettiği; katkıların platformun mobil uygulaması, internet sitesi (Ehsan.sa) ve 8001247000 numaralı çağrı merkezi aracılığıyla yapılabildiği kaydedildi.