58. Ziraat Türkiye Kupası finalinde Trabzonspor, Aytemiz Alanyaspor’u 2-0 mağlup ederek kupanın sahibi oldu

58. Ziraat Türkiye Kupası finalinde Trabzonspor, Aytemiz Alanyaspor’u 2-0 mağlup ederek kupanın sahibi oldu
TT

58. Ziraat Türkiye Kupası finalinde Trabzonspor, Aytemiz Alanyaspor’u 2-0 mağlup ederek kupanın sahibi oldu

58. Ziraat Türkiye Kupası finalinde Trabzonspor, Aytemiz Alanyaspor’u 2-0 mağlup ederek kupanın sahibi oldu

58. Ziraat Türkiye Kupası finalinde Trabzonspor, Aytemiz Alanyaspor’u 2-0 mağlup ederek kupanın sahibi oldu. Bordo-mavililer, Türkiye Kupası’nı 9. kez müzesine götürdü.
Trabzonspor, Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan Ziraat Türkiye Kupası finalinde Alanyaspor'u 2-0 mağlup ederek kupaya uzan taraf oldu. Karadeniz temsilcisi böylece Türkiye Kupası'nı 9. kez kazanmış oldu. Bordo-mavililer bu kupayı en son 2009-2010 sezonunda Fenerbahçe'yi 3-1 mağlup ederek almıştı. Türkiye Kupası'nda 15. finalini oynayan Trabzonspor, daha önce finalde 6 kez kaybetmişti.
Türkiye Kupası'nı bugüne kadar 15 farklı takım müzesine götürdü. Kupayı 18 defayla en çok kazanan takım Galatasaray olurken, Beşiktaş ve Trabzonspor 9'ar, Fenerbahçe 6, Ankaragücü, Gençlerbirliği, Göztepe, Altay ve Kocaelispor 2'şer, Bursaspor, Eskişehirspor, Sakaryaspor, Kayserispor, Konyaspor ve Akhisarspor da 1'er kez kupanın sahibi oldu.

Maçtan dakikalar 
6. dakikada ceza sahası dışında topu alan Bakasetas'ın vuruşunda meşin yuvarlak direğin yanından auta çıktı.
8. dakikada sol taraftan Guilherme'nin kullandığı köşe atışında ceza sahası içinde topla buluşan Campi'nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak direğin yanından auta çıktı.
21. dakikada ceza sahası dışı sol çaprazda topla buluşan Sörloth'un şutunu kaleci Marafona oyun alanı içine
çeldi. Dönen topla buluşan Guilherme'nin şutunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı.
25. dakikada sol tarafta topla buluşan Sörloth'un ceza sahası içine yerden verdiği pasta Abdülkadir Ömür gelişine bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi. 1-0
39. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Sörloth'un vuruşunda meşin yuvarlak direğin yanından auta çıktı.
64. dakikada Pereira'nın sağ taraftan ceza sahası içine verdiği pasta Bilal'in kafa vuruşunda top direğin yanından auta çıktı.
71. dakikada ceza sahası dışı sağ çaprazda topla buluşan Bakasetas'ın yerden sert vuruşunda meşin yuvarlak direğin yanından az farkla auta çıktı.
76. dakikada Trabzonspor savunmasından seken topla ceza sahası dışında buluşan Onur'un vuruşu üstten auta çıktı.
89. dakikada Sörloth'un pasında ceza sahası içinde topla buluşan Abdülkadir Ömür'ün kaleciyi çalımlayarak yaptığı vuruşta meşin yuvarlak auta çıktı.
90+4. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Mustafa'nın yerden vuruşunu kaleci Uğurcan tek hamlede kontrol etti.
90+8. dakikada Bilal'in pasında topu sürerek ceza sahası içine giren Sörloth'un şutunu kaleci Marafona kurtardı.
90+9. dakikada Sosa'nın attığı uzun topta ceza sahası içinde buluşan Sörloth, yaptığı düzgün vuruşta topu ağlara gönderdi. 2-0
Stat: Atatürk Olimpiyat
Hakemler: Ali Palabıyık, Serkan Olguncan, Asım Yusuf Öz
Trabzonspor: Uğurcan, Pereira (Manuel da Costa dk. 90+1 ?), Hüseyin, Campi, Novak (Ahmet dk. 78), Sosa, Abdülkadir Parmak (N'Diaye dk. 90+1 ?), Abdülkadir Ömür, Ekuban (Bilal dk. 41 ?), Guilherme, Sörloth
Yedekler: Erce, Hosseini, Serkan, Doğan, Nwakaeme, Yusuf
Teknik Sorumlu: Eddie Newton
Alanyaspor: Marafona, Juan Fran, Coulker, Siopis (Salih dk. 54), Nsakala, Tzavellas, Ceyhun (Mustafa dk. 74), Efecan (Onur dk. 63), Bakasetas, Junior Fernandes, Cisse
Yedekler: Cenk, Baiano, Kaan, Welinton, Lokman, Musa, Emircan
Teknik Direktör: Erol Bulut
Goller: Abdülkadir Ömür (dk. 25), Sörloth (dk. 90+9) (Trabzonspor)
Sarı kartlar: Siopis (Alanyaspor), Campi, Pereira (Trabzonspor)



Mısır Teknik Direktörü Hossam Hassan: Salah sahada özgür ama sistem içinde oynuyor

Hossam Hassan (AFP)
Hossam Hassan (AFP)
TT

Mısır Teknik Direktörü Hossam Hassan: Salah sahada özgür ama sistem içinde oynuyor

Hossam Hassan (AFP)
Hossam Hassan (AFP)

Mısır Teknik Direktörü Hossam Hassan, takımın yıldız oyuncusu Muhammed Salah'ın "özgür ama belirli bir sistem içinde" oynadığını belirterek, bu oyun anlayışının Salah'ın Liverpool'dan ayrıldıktan sonra forma giyeceği yeni kulübünde de kendisine fayda sağlayacağını söyledi.

2026 FIFA Dünya Kupası grup aşamasının üçüncü haftasında İran ile oynanacak kritik karşılaşma öncesinde konuşan Hassan, Yeni Zelanda'yı 3-1 mağlup ettikleri maçta gol atan ve asist yapan takım kaptanı Salah'ın performansından övgüyle söz etti.

Mısır, İran karşısında alacağı bir beraberlikle tarihinde ilk kez Dünya Kupası'nda son 32 turuna yükselmeyi garantileyecek.

Hassan, "Muhammed Salah ile ilişkimiz karşılıklı saygı ve güvene dayanıyor. Oyuncu teknik direktörüne, teknik direktör de oyuncusuna güvendiğinde aralarında güçlü bir saygı ve uyum oluşur" dedi.

Salah'ın sahip olduğu tecrübeye dikkat çeken Hassan, yıldız futbolcunun takımın oyun anlayışını benimsediğini belirterek, "Kulübünde zaman zaman zorlu süreçler yaşadı. Ancak milli takıma her dönüşünde daha güçlü geldi ve attığı goller ile aldığı sonuçlarla takıma önemli katkı sağladı" ifadelerini kullandı.

Hassan, teknik açıdan da Salah'ın oyununda önemli değişiklikler yaptıklarını vurgulayarak, "Onun yeniden en iyi seviyesine ulaşmasına yardımcı olduk. Salah çok zeki bir oyuncu. Bu iş birliği milli takım için karşılıklı fayda sağladı. Avrupa'da kalsaydı, onu bu yeni rolde değerlendirecek bir teknik adam bulamayabilirdi" diye konuştu.

Liverpool'da uzun yıllar sağ kanatta görev yapan Salah'ın sahadaki rolüne ilişkin ise Hasan, "Salah özgür oynuyor ama sistemin dışına çıkmıyor. Bu yaklaşım ona önemli katkı sağladı ve yakın gelecekte forma giyeceği yeni kulübünde de işine yarayacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Seattle'daki LGBT sorusuna yanıt

Karşılaşmanın oynanacağı Seattle kentinde, maçın LGBT topluluğuna destek amacıyla çeşitli etkinliklerle kutlanması planlanırken, her iki ülkenin de buna itiraz ettiği belirtildi.

Bu konuyla ilgili FIFA ile herhangi bir görüşme yapılıp yapılmadığı sorusuna Hasan, "Biz sadece futbola odaklanıyoruz. FIFA ve Mısır Futbol Federasyonu organizasyonel ve idari konularla ilgileniyor. Bizim tüm odağımız saha içinde. Herkese saygı duyuyor, saygı ve fair play ilkelerine bağlı kalıyoruz. Ancak önceliğimiz maç" yanıtını verdi.

Herkes eşit muamele görmeli

İran Milli Takımı'nın, ABD'ye ancak maçtan iki gün önce giriş yapabildiği ve turnuva boyunca kötü muamele gördüğü yönündeki şikâyetleri de Hassan'a soruldu.

Deneyimli teknik adam, "Herkes aynı muameleyi görmeyi hak ediyor. FIFA sürekli saygı ve fair play'den söz ediyor. Bunun anlamı, herkes için adaletin sağlanmasıdır" dedi.

İran maçıyla ilgili hedeflerini de açıklayan Hassan, "Amacımız takımın oyununu geliştirmek ve olumlu bir sonuç almak. Ancak hiçbir takım tek bir hedef doğrultusunda oynamaz. Savunma ile hücum arasında denge kurmalıyız" ifadelerini kullandı.

Hasan sözlerini, "Rakibin oyun yapısına ve taktik anlayışına göre hazırlık yapıyoruz. Hedefimiz olumlu bir sonuç almak, ancak bunu takım disiplininden ve taktik düzenimizden ödün vermeden başarmak" diyerek tamamladı.


Ekvador, Almanya'yı yenerek birlikte son 32 turuna yükseldi

Ekvadorlular galibiyet golünü kutluyor (AP)
Ekvadorlular galibiyet golünü kutluyor (AP)
TT

Ekvador, Almanya'yı yenerek birlikte son 32 turuna yükseldi

Ekvadorlular galibiyet golünü kutluyor (AP)
Ekvadorlular galibiyet golünü kutluyor (AP)

Ekvador, 2026 FIFA Dünya Kupası E Grubu'nun üçüncü ve son hafta maçında Almanya'yı 2-1 mağlup ederek son 32 turuna yükseldi.

New Jersey eyaletinin East Rutherford kentindeki MetLife Stadı'nda oynanan karşılaşmada, grupta liderliği daha önce garantileyen Almanya 2. dakikada Leroy Sane'nin golüyle öne geçti.

Ekvador ise Nelson Angulo'nun 9. dakikada kaydettiği golle eşitliği sağladı. Galibiyet golü ise 77. dakikada Gonzalo Plata'dan geldi.

Bu sonuçla gruptan çıkmak için mutlak galibiyete ihtiyaç duyan Ekvador, hedefini gerçekleştirerek grup aşamasını 4 puanla üçüncü sırada tamamladı. Ekvador, aynı puana sahip diğer takımlara göre daha iyi averaja sahip olması sayesinde en iyi üçüncüler arasında yer alarak son 32 turuna yükselmeyi garantiledi.

İlk iki maçında Curaçao'yu 7-1, Fildişi Sahili'ni ise 2-1 mağlup eden Almanya ise turnuvadaki ilk yenilgisini aldı. Buna rağmen 6 puanla grup lideri olarak son 32 turuna yükseldi.


Japonya ve İsveç berabere kalarak son 32 turuna birlikte yükseldi

Japon Koki Ogawa, İsveçli Lukas Bergvall'a karşı (Reuters)
Japon Koki Ogawa, İsveçli Lukas Bergvall'a karşı (Reuters)
TT

Japonya ve İsveç berabere kalarak son 32 turuna birlikte yükseldi

Japon Koki Ogawa, İsveçli Lukas Bergvall'a karşı (Reuters)
Japon Koki Ogawa, İsveçli Lukas Bergvall'a karşı (Reuters)

Japonya ve İsveç, 2026 FIFA Dünya Kupası F Grubu'nun üçüncü ve son hafta maçında ABD'nin Arlington kentindeki AT&T Stadı'nda 1-1 berabere kalarak son 32 turuna birlikte yükseldi.

Japonya, 56. dakikada Daizen Maeda'nın golüyle öne geçerken, İsveç 62. dakikada Anthony Elanga'nın kaydettiği golle eşitliği sağladı.

Bu sonucun ardından Japonya, 5 puanla F Grubu'nu ikinci sırada tamamlayarak adını son 32 turuna yazdırdı. Hollanda ise grubu ise 7 puanla lider olarak tamamladı.

İsveç, 4 puanla grubunu üçüncü sırada bitirdi. Attığı 7 ve yediği 7 golle elde ettiği averaj sayesinde, en iyi 8 grup üçüncüsü arasında yer almayı garantileyerek son 32’ye yükseldi. Bu sıralama, üçüncü hafta maçlarının geri kalan sonuçlarından etkilenmeyecek.

Japonya, son 32 turunda 29 Haziran'da Houston'da Brezilya ile karşı karşıya gelecek.