Yapılan bir bilimsel araştırma göre, koronavirüsün yıllardır yarasalar arasında yayıldığı ortaya çıktı.
Araştırma kapsamında, koronavirüse neden olan virüsün 40 ila 70 yıl önce yarasalarda ortaya çıktığı kaydedildi. Uzmanlar, virüsün bir süredir insanlara geçmeye hazırlandığını söyledi.
Açıklamada, bu durumun biyolojik olarak tasarlandığı iddia edilen koronavirüsün laboratuvarda üretildiği teorisi hakkında şüphe uyandırıyor.
İskoçya'daki Glasgow Üniversitesi'nde viral genomik ve biyoinformatik başkanı Profesör David Robertson, 'Nature Microbiology' dergisinde yayınlanan araştırma üzerinde çalıştı. Robertson açıklamasında, koronavirüsün, genetik olarak bilinen en yakın viral yarasa virüslerinden birine yakın kabul edildiğini ancak zamanla farklılaşabileceğini bildirdi.
BBC News’e konuşan Profesör, çalışmanın insanlarda ortaya çıkması muhtemel bu virüslerin bir süredir var olduğunu gösterdiğini vurguladı.
Robertson açıklamasında, “Virüsün insanlara nerede veya nasıl yayıldığını gerçekten anlamalıyız. Şimdi bu genel virüsün yarasalarda yayıldığını düşünürsek, onu daha iyi izlememiz gerekir” ifadelerini kullandı.
Son Haberler
- İran’ın yarattığı kaos karşısında bölgesel güvenlik tehdidi
- Netanyahu, bir birlik hükümetinin kurtuluş yolu olabileceğini düşünüyor... Söyleminde değişiklik yapmayı değerlendiriyor
- Trump, bir yargıcın adının değiştirilmesini reddetmesinin ardından “Kennedy Center'ın kalıcı olarak kapatılacağını duyurdu
Araştırma: Koronavirüs yıllardır yarasalar arasında yayıldı
https://turkish.aawsat.com/home/article/2420561/ara%C5%9Ft%C4%B1rma-koronavir%C3%BCs-y%C4%B1llard%C4%B1r-yarasalar-aras%C4%B1nda-yay%C4%B1ld%C4%B1
Araştırma: Koronavirüs yıllardır yarasalar arasında yayıldı
Fransa'da görülen bir yarasa türü (Arşiv-Reuters)
Araştırma: Koronavirüs yıllardır yarasalar arasında yayıldı
Fransa'da görülen bir yarasa türü (Arşiv-Reuters)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة