TFF'den beklenen açıklama geldi!

TFF'den beklenen açıklama geldi!
TT

TFF'den beklenen açıklama geldi!

TFF'den beklenen açıklama geldi!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), gelecek sezon için aldıkları kararlarında bir değişme olmayacağını belirterek, "Şunu önemle ifade etmek isteriz ki, TFF Yönetim Kurulu, Süper Lig'de 2020-2021 sezonunun 21 takımla oynanmasına; Kulüpler Birliği'nin ligden düşmenin kaldırılmasına yönelik ortak talebini değerlendirerek karar vermiştir" dedi.
TFF, son günlerde gündeme gelen 22 takımlı Süper Lig iddiaları üzerine resmi siteden bir açıklama yayımladı. Aldıkları kararın geçerli olduğunu belirten federasyon, şu açıklamayı yaptı:
"Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun 29 Temmuz 2020 tarihinde aldığı Süper Lig, TFF 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de düşmenin olmayacağına dair kararının ardından, son günlerde konunun çeşitli değerlendirmelere yol açması üzerine bir açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur.
Özellikle Süper Lig'de takım sayısının artırılması hususunda bazı kulüplerimiz ve yöneticileri ile bir çok kesim tarafından çeşitli görüşler ortaya atılmıştır.
Hatırlatmak isteriz ki, Süper Lig'e çıkan son takım TFF 1. Lig Play-Off Finali'nde penaltılar sonucunda, Fatih Karagümrük takımı olmuştur.
Adana Demirspor Kulübü Başkanı Sayın Murat Sancak, finalin kaybedilmesi sonrasında Fatih Karagümrük'ü tebrik ederek, sonucu kabul ettikleri yönünde değerlendirmede bulunmasına rağmen, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeydan Karalar'ın sosyal medyadan Süper Lig'in 22 takımla oynanması ve Adana Demirspor'un Süper Lig'e alınması yönünde "ilgili yerlerle görüştüğünü" ifade etmesi maksadını aşmaktadır.
Bu tarz söylemler, kamuoyunda farklı yorumlara ve beklentilere yol açmakta, aynı zamanda Türk futboluna zarar vermektedir.
Şunu önemle ifade etmek isteriz ki, TFF Yönetim Kurulu, Süper Lig'de 2020-2021 sezonunun 21 takımla oynanmasına; Kulüpler Birliği'nin ligden düşmenin kaldırılmasına yönelik ortak talebini değerlendirerek karar vermiştir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."



Novak Djokovic, 44 yaşındaki Serena Williams'ın Wimbledon'a dönmesini yorumladı

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters
TT

Novak Djokovic, 44 yaşındaki Serena Williams'ın Wimbledon'a dönmesini yorumladı

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters

Novak Djokovic, Serena Williams'ın Wimbledon'a "ilham verici" ve "destansı" dönüşünü överken, yeniden kortlara çıkmaya hazırlanan 44 yaşındaki tenisçinin kariyerinin zirve dönemine kıyasla bugünlerde spor salonunda daha fazla vakit geçirdiğini düşünüyor.

39 yaşındaki Djokovic, "Turnuvadan yıllarca uzak kaldıktan ve iki çocuk sahibi olduktan sonra geri dönüp, sadece kendini memnun etmek veya turnuvaya geri dönmek için değil, aynı zamanda hepimize onu kortta, hem teklerde hem de çiftlerde tekrar izleme zevkini yaşatmak adına bu kadar çok çaba sarf etmesi olağanüstü" dedi.

Ona, ne olursa olsun, yaptığı şeyin benim için kişisel olarak gerçekten ilham verici olduğunu, eminim ki dünya çapında milyonlarca insanın da böyle hissettiğini söyledim. Sanırım onu zirve dönemine kıyasla daha çok spor salonunda görüyorum! Bu bana, bunun mümkün olan en iyi şekilde sonuçlanmasını gerçekten istediğini gösteriyor. Dürüst olmak gerekirse, gösterdiği çaba takdire şayan. Elbette tüm gözler onun üzerinde, geri dönüşünde. Umarım bunun tadını çıkarır çünkü bunu gerçekten hak ediyor. Kariyerinde tarihe geçen efsanevi bir miras bıraktı. Alacağı her alkışı hak ediyor.

7 kez Wimbledon tekler şampiyonu ve 23 kez Grand Slam galibi Williams, salı günü 4 yıl aradan sonra ilk tekler maçına Maya Joint karşısında çıkacak. Ayrıca Queen's'te çiftler oynayarak geri dönüşünü başlatan Williams'ın, 46 yaşındaki kız kardeşi Venus'le birlikte turnuvanın çiftler kategorisinde oynayacağı da doğrulandı.

Williams, en son 2022 ABD Açık'ta tekler oynamıştı ve bu turnuvada Ajla Tomljanovic'e üçüncü turda yenilmesinin ardından spora veda etmiş gibi görünmüştü.

24 kez Grand Slam şampiyonu ve 7 kez Wimbledon tekler galibi Djokovic, pazartesi günü Çinli Wu Yibing'e karşı mücadelesine başlayacak.

Sırp tenisçi, geçen ay Fransa Açık'ta Joao Fonseca'ya üçüncü turda elenmişti ancak Wimbledon öncesinde özgüveninin yüksek olduğunu açıkladı.

"Genel fiziksel durum açısından farklı olduğunu düşünüyorum" dedi.

Roland Garros'a kıyasla buraya daha iyi hazırlandığımı düşünüyorum. Elbette toprak kortla karşılaştırıldığında çimde oynamak fiziksel açıdan toprak kadar yıpratıcı olmuyor. Bu yüzden benim için daha iyi. Çim kortta oynamayı her zaman sevdim. Wimbledon'da çok iyi bir geçmişim var. Bu da turnuvaya girerken özgüvenimi yükseltiyor.

Independent Türkçe


Kolombiya Portekiz karşısında aldığı beraberlikle grubu lider tamamladı… Portekiz, Hırvatistan'la eşleşti

Portekiz Milli Takımı'nın kaptanı Cristiano Ronaldo, Kolombiyalı bir oyuncuyla girdiği ikili mücadele sonrası acı içinde yerde kaldı. (Reuters)
Portekiz Milli Takımı'nın kaptanı Cristiano Ronaldo, Kolombiyalı bir oyuncuyla girdiği ikili mücadele sonrası acı içinde yerde kaldı. (Reuters)
TT

Kolombiya Portekiz karşısında aldığı beraberlikle grubu lider tamamladı… Portekiz, Hırvatistan'la eşleşti

Portekiz Milli Takımı'nın kaptanı Cristiano Ronaldo, Kolombiyalı bir oyuncuyla girdiği ikili mücadele sonrası acı içinde yerde kaldı. (Reuters)
Portekiz Milli Takımı'nın kaptanı Cristiano Ronaldo, Kolombiyalı bir oyuncuyla girdiği ikili mücadele sonrası acı içinde yerde kaldı. (Reuters)

Kolombiya Milli Takımı, Pazar günü Dünya Kupası'nda 11. Grup'un üçüncü ve son hafta maçında Portekiz ile golsüz berabere kalarak grubunu lider tamamladı.

Taraflar sahadan birer puanla ayrılırken, bu sonuçla Kolombiya puanını 7'ye yükselterek grup lideri oldu. Portekiz ise 5 puanla ikinci sırada yer aldı.

Grup lideri Kolombiya, son 32 turunda 3 Temmuz'da Kansas'ta Gana ile karşı karşıya gelecek.

Grubu ikinci sırada tamamlayan Portekiz ise 2 Temmuz'da Inglewood'da, 12. Grup ikincisi Hırvatistan ile son 32 turunda mücadele edecek.


Messi'den Dünya Kupası'nda tarihi rekor

Messi, Ürdün karşısında oyuna sonradan dahil oldu ve Arjantin'in üçüncü golünü kaydetti. (Reuters)
Messi, Ürdün karşısında oyuna sonradan dahil oldu ve Arjantin'in üçüncü golünü kaydetti. (Reuters)
TT

Messi'den Dünya Kupası'nda tarihi rekor

Messi, Ürdün karşısında oyuna sonradan dahil oldu ve Arjantin'in üçüncü golünü kaydetti. (Reuters)
Messi, Ürdün karşısında oyuna sonradan dahil oldu ve Arjantin'in üçüncü golünü kaydetti. (Reuters)

Lionel Messi, bugün (Pazar) Dallas'ta Arjantin'in Ürdün'ü 3-1 mağlup ettiği karşılaşmada attığı golle FIFA Dünya Kupası tarihinde üst üste 7 maçta gol atan ilk futbolcu oldu. Böylece Fransız Just Fontaine ile Brezilyalı Jairzinho'yu geride bırakarak yeni bir rekora imza attı.

Karşılaşmaya yedek kulübesinde başlayan Messi, 80. dakikada yaklaşık 25 metreden kullandığı serbest vuruşu gole çevirerek takımının üçüncü golünü kaydederek skoru 3-1'e taşıdı.

Messi'nin üst üste gol attığı maç serisi, Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda Arjantin'in Avustralya'yı 2-1 mağlup ettiği son 16 turu karşılaşmasıyla başladı.

Arjantinli yıldız, daha sonra Hollanda ve Hırvatistan ağlarını da havalandırdı. Fransa ile oynanan ve Arjantin'in şampiyonluğuyla sonuçlanan unutulmaz finalde ise iki gol kaydetti.

Messi, 2026 Dünya Kupası finallerinde de gol serisini sürdürdü. Cezayir karşısında hat-trick yapan yıldız futbolcu, Avusturya maçında iki gol daha attı. Ürdün karşısındaki golüyle birlikte üst üste gol attığı Dünya Kupası maçlarının sayısını 7'ye çıkarırken, turnuvadaki toplam gol sayısını da 19'a yükseltti.

Daha önce bu alandaki rekor, 1958 Dünya Kupası'nda Fransa formasıyla üst üste 6 maçta gol atan Just Fontaine ile 1970 Dünya Kupası'nda Brezilya adına aynı başarıyı gösteren Jairzinho'ya aitti.