Vatikan: Eski Papa 16'ncı Benedikt’in durumu endişe verici değil

Eski Papa 16'ncı Benedikt (EPA)
Eski Papa 16'ncı Benedikt (EPA)
TT

Vatikan: Eski Papa 16'ncı Benedikt’in durumu endişe verici değil

Eski Papa 16'ncı Benedikt (EPA)
Eski Papa 16'ncı Benedikt (EPA)

Vatikan’dan bir Alman gazetesinin eski Papa 16'ncı Benedikt’in ‘aşırı derece bitap’ olduğunu öne sürdüğü haberine yanıt olarak yapılan açıklamada, eski Papa’nın durumunun ‘endişe verici olmadığı’, küçük bir sağlık sorunu yaşadığı, tehlikeli bir durumun söz konusu olmadığı belirtildi.
Vatikan’ın açıklama yapma ihtiyacı duyduğu Alman gazetesi Passauer Neue Presse’in Papa 16’ıncı Benedict’in biyografi kitabını kaleme alan Peter Seewald’a dayandırdığı habere göre Seewald cumartesi günü kitabını göstermek için ziyaret ettiği 93 yaşındaki Papa’nın sesinin neredeyse hiç duyulamadığını söyledi.
Haberde Almanya doğumlu eski Papa’nın cumartesi günü Seewald ile yaptığı görüşmede aklı ve hafızasının iyi durumda olduğu vurgulanırken Seewald’ın Papa’nın sağlığına kavuşması halinde kitabını yazmaya devam edeceğini söylediği belirtildi. Haberde ayrıca Papa’nın zona hastalığına yakalandığı bildirildi.
Eski Papa 16’ıncı Benedict, geçtiğimiz Haziran ayında 96 yaşındaki ağabeyi George Ratzinger'i hasta yatağında ziyaret etmek için memleketi Almanya'nın Bavyera eyaletine gitmişti. Ratzinger, kardeşinin ziyaretinden kısa bir süre sonra vefat etti.
Benedict, bu ziyaret nedeniyle papalıktan istifa ettiği 2013 yılından bu yana İtalya dışına ilk kez çıktı.
Vatikan’dan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“Eski Papa'nın sağlık sorunları endişe verici ölçüde değil. Ancak bununla birlikte 93 yaşındaki bir adam olarak ağrılı bir hastalığın en şiddetli evresiyle boğuşuyor. Fakat bu hastalık, sağlığı için bir tehdit oluşturmuyor.”



Warner Bros CEO'su siyah Superman istememiş: Fazla 'woke'

Fotoğraf: Warner Bros/DC
Fotoğraf: Warner Bros/DC
TT

Warner Bros CEO'su siyah Superman istememiş: Fazla 'woke'

Fotoğraf: Warner Bros/DC
Fotoğraf: Warner Bros/DC

Superman'in siyah versiyonunu konu alan bir filmin Warner Bros CEO'su David Zaslav tarafından reddedildiği bildirildi.

Nisan 2022'de Warner Bros Discovery'nin CEO'su olan 65 yaşındaki Zaslav, birkaç fiyaskonun ardından DC Comics filmlerini nasıl düzelteceklerini araştırmaya başladı.

Ortaya atılan fikirlerden biri, yazar Ta-Nehisi Coates'un yurttaşlık hakları hareketi dönemindeki siyah bir Superman hakkında yazdığı iddialı bir senaryoydu.

Warner Bros'un DC eserlerini yeniden başlatma girişimlerini inceleyen bir yazıda Wall Street Journal, Zaslav'ın "fazla 'woke'" olduğu için bu fikre sıcak bakmadığını bildirdi.

Haberde ayrıca DC Studios'un yeni eş CEO'ları James Gunn ve Peter Safran'ın projeyi daha sonraki bir tarihte yeniden başlatabileceği ima ediliyor.

AV Club, Coates'un senaryosunun 2021'e kadar uzandığını ve Yıldız Savaşları (Star Wars) yönetmeni J.J. Abrams'ın yapımcılığını üstleneceği bir film için yazıldığını aktarıyor.

hyjuıo
Ta-Nehisi Coates (AP)

Coates o dönemde yaptığı açıklamada "Warner Bros, DC Films ve Bad Robot tarafından DC Genişletilmiş Evreni'ne davet edilmek benim için bir onur. Amerika'nın en ikonik efsanevi kahramanının mirasına anlamlı bir katkıda bulunmayı dört gözle bekliyorum" demişti.

Abrams da şöyle eklemişti:

Anlatılmayı bekleyen yeni, güçlü ve etkileyici bir Superman hikayesi var. Bu hikayeyi beyazperdeye taşımak için muhteşem Coates'la çalışmaktan daha fazla heyecan duyamazdık ve bu fırsat için Warner Bros ekibine müteşekkiriz.

49 yaşındaki Coates, Dünyayla Benim Aramda (Between the World and Me) adlı kitabıyla 2015 ABD Ulusal Kitap Ödülleri'nde kurgu dışı kategorisinin kazananı oldu. Dünya çapında yaptığı seyahatleri belgeleyen The Message adlı kitabını 2024'te yayımladı.

Ayrıca 2016'da Marvel Comics için yılın en çok satan çizgi romanı olan Black Panther serisini yazdı. Black Panther'ın ilk sayısı satışa çıktığı ilk ay 253 bin 259 kopya sattı. İkinci sırada 175 bin kopya satan Star Wars: Poe Dameron yer aldı.

Karakterin 50. yılı anısına çıkan kitap, kurgusal Afrika ülkesi Wakanda'dan gelen prens ve savaşçı T'Challa'nın hikayesini yeniden yazıyor. 

Diğer yandan Warner Bros ve DC Studios, James Gunn'ın yönettiği ve başrollerinde David Corenswet'in ikonik kahramanı, Rachel Brosnahan'ın Lois Lane'i ve Nicholas Hoult'un Lex Luthor'u canlandırdığı yeni bir filmle Superman'i yeniden başlattı.

Independent Türkçe