ABD Başkanı Donald Trump'ın TikTok uygulamasının ABD kolunun bir Amerikan şirketine satılması yönündeki baskısını artırmasının ardından Pekin, popüler kısa video paylaşım uygulaması TikTok meselesinde Washington'ı ‘yıldırmaya çalışmakla’ suçladı.
Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin bugün yaptığı açıklamada, “Bu durum, piyasa ekonomisi ilkesinin yanı sıra açıklık, şeffaflık ve ayrımcılık yapmamaya dayanan Dünya Ticaret Örgütü'nün (WTO) ilkeleriyle çelişmektedir” ifadelerini kullandı.
Trump, TikTok’a ABD kolunu bir Amerikan şirketine satması için 6 haftalık süre tanıdı. Bunun üzerine Washington ile Pekin arasındaki süregelen siyasi ve ticari savaşta yeni bir gerilim ortaya çıktı.
Washington, ABD ulusal güvenliği ile ilgili kaygılara dayanarak uygulamaya ilişkin resmi bir soruşturma başlattı. Kullanıcılar ile ilgili büyük miktarda kişisel veri toplayan uygulamanın talep edilmesi halinde bu verileri Pekin'deki yetkililerle paylaşması gerekiyor.
Ancak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang, bugün düzenlediği kısa basın toplantısında, “ABD, herhangi bir kanıt sunmadan, ulusal güvenlik ilkesini kullanıyor. Yabancı şirketlere gereksiz yere baskı uyguluyor” şeklinde konuştu. Wang’a göre ABD'nin Çinli şirketlere yönelik baskısının ulusal güvenlik gerekçelerinin mantıklı bir dayanağı bulunmuyor.
Bu şirketlerin ticari faaliyetlerini uluslararası ilkelere ve ABD yasalarına uygun olarak yürüttüklerini vurgulayan Wang, “Ancak ABD, uydurma suçlamalarla Çinli şirketlere karşı bir kampanya yürütüyor. Bunların hepsi sadece siyasi manipülasyondan ibarettir” dedi.
Çin, ABD'yi TikTok meselesinde ‘yıldırmaya çalışmakla’ suçladı
https://turkish.aawsat.com/home/article/2429206/%C3%A7in-abdyi-tiktok-meselesinde-%E2%80%98y%C4%B1ld%C4%B1rmaya-%C3%A7al%C4%B1%C5%9Fmakla%E2%80%99-su%C3%A7lad%C4%B1
Çin, ABD'yi TikTok meselesinde ‘yıldırmaya çalışmakla’ suçladı
Çin ve ABD bayrakları ile TikTok uygulamasının logosu (Reuters)
Çin, ABD'yi TikTok meselesinde ‘yıldırmaya çalışmakla’ suçladı
Çin ve ABD bayrakları ile TikTok uygulamasının logosu (Reuters)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in medya kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle yaptığı toplantıdan (Milli Savunma Bakanlığı)
Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed eş-Şera ve SDG lideri Mazlum Abdi, 10 Mart 2025'te SDG'nin Suriye ordusuna entegre olma anlaşmasını imzalarken (EPA)
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve ABD’nin Ankara Büyükelçisi Tom Barrack, geçtiğimiz salı günü Dışişleri Bakanlığı'nda gerçekleştirdikleri görüşmede, SDG’nin Suriye ordusuna entegrasyonu anlaşmasının uygulanmasını ele aldılar. (Dışişleri Bakanlığı)
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Suriye Savunma Bakanı Murhaf Ebu Kasra, geçtiğimiz ağustos ayında Ankara ile Şam arasında askeri iş birliğine ilişkin mutabakat zaptının imzalanması sırasında (Milli Savunma Bakanlığı)
Suriye'nin kuzeyinde tünelleri temizleme çalışması yapan Türk askerleri (Milli Savunma Bakanlığı)
GKRY Cumhurbaşkanı Nikos Hristodulidis, Baabda Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Avn’ın katılımıyla Lübnan Bayındırlık Bakanı Fayez Rassami ile belgeleri imzaladı, 26 Kasım (AFP)
Total Energies tarafından yayınlanan bu tarihsiz fotoğraf, 16 Ağustos 2023 Çarşamba günü Akdeniz'deki yerine ulaşan Transocean Barents sondaj platformunu gösteriyor