Irak Meclisi, Lübnan’da yaşanan facianın benzerinin ülkede yaşanmasını önlemek için silah ve mühimmat depolarının kent merkezinin dışına taşınmasını istedi.
Irak Meclisi Güvenlik ve Savunma Komisyonu üyesi Yusra Recep yaptığı açıklamada, Irak anayasasına göre vatandaşların can güvenliğinin sağlanmasının devletin görevi olduğunu hatırlatarak, hükümeti vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak için üzerine düşen görevi yerine getirmeye çağırdı. Lübnan’ın başkenti Beyrut’taki patlamadan ders çıkarılması gerektiğinin altını çizen Recep, hükümetten yerleşim alanlarındaki silah ve mühimmat depolarını şehir merkezlerinin dışına taşımasını istedi.
Lübnan’da liman bölgesinde meydana gelen büyük patlamanın ardından Iraklı aktivistler sosyal medyada “Silahları evlerimizden uzaklaştırın” kampanyası başlattı.
Irak’ta özellikle yaz mevsiminde silah ve mühimmat depolarında patlamalar meydana geliyor. Söz konusu depoların çoğu kent merkezlerinde yer alıyor.
Son Haberler
- Bondi Plajı saldırısının kahramanı: Amacım saldırganı etkisiz hale getirmek ve masum insanları öldürmesini engellemekti
- Lazkiye’de eski rejim kalıntılarından silahlı saldırı: 4 ölü, 108 yaralı
- “Kara kutu”, El-Haddad uçağının düşüşünün hikayesini karmaşıklaştırıyor ve Libyalılar arasında soru işaretleri yaratıyor
Irak meclisinden uyarı: Lübnan faciasının benzerini yaşamayalım
https://turkish.aawsat.com/home/article/2433411/irak-meclisinden-uyar%C4%B1-l%C3%BCbnan-facias%C4%B1n%C4%B1n-benzerini-ya%C5%9Famayal%C4%B1m
Irak meclisinden uyarı: Lübnan faciasının benzerini yaşamayalım
Irak meclisinden uyarı: Lübnan faciasının benzerini yaşamayalım
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة

Geçen ay Trablus'ta yapılan toplantı öncesinde el-Menfi'nin yanında duran el-Haddad (Başkanlık Konseyi)
Dibeybe, Libya'nın Misrata kentinde Haddad ve arkadaşlarının cenaze töreninde (Başbakanlık ofisi)
Libya'nın Misrata şehrinde El-Haddad ve arkadaşlarının cenaze töreni (Başbakanlık Ofisi)