Başkent Beyrut’taki limanda meydana gelen patlamanın ardından Beyrut Limanı Müdürü ve Lübnan Gümrük Müdürü ile 5 yetkilinin banka hesapları donduruldu.
Reuters’ın haberine göre, Kara Para Aklama ve Terörün Finansmanıyla Mücadele Özel Soruşturma Komisyonu'ndan dün (Perşembe) yayınlanan resmi belgede, kararın Lübnan'daki tüm banka ve finans kurumları, Yargıtay Başsavcı ve Yüksek Bankacılık Kurumu başkanına gönderileceği belirtildi.
Belgede, Beyrut Limanı Müdürü Hasan Kureytem, Lübnan Gümrük Müdürü Bedri Zahir ve limandaki ve gümrüklerdeki mevcut ve eski yetkililer de dahil olmak üzere beş kişi ile doğrudan ya da dolaylı ilişkili banka hesaplarının dondurulduğu ve ilgili hesapların gizliliğinin kaldırıldığı bildirildi.
Kureytem ve Zahir geçtiğimiz Çarşamba günü Lübnan televizyon kanallarına verdiği demeçte, yıllardır yargı makamlarına çok sayıda mektup göndererek Salı günü patlayan limanda depolanan yüksek derecede patlayıcı maddelerin imha edilmesini talep ettiklerini ifade etmişti.
Lübnan Merkez Bankası, Beyrut Limanı'ndaki yetkililerin hesaplarını dondurdu
https://turkish.aawsat.com/home/article/2434526/l%C3%BCbnan-merkez-bankas%C4%B1-beyrut-liman%C4%B1ndaki-yetkililerin-hesaplar%C4%B1n%C4%B1-dondurdu
Lübnan Merkez Bankası, Beyrut Limanı'ndaki yetkililerin hesaplarını dondurdu
Lübnan Merkez Bankası (Arşiv - Reuters)
Lübnan Merkez Bankası, Beyrut Limanı'ndaki yetkililerin hesaplarını dondurdu
Lübnan Merkez Bankası (Arşiv - Reuters)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة
Hizbullah tarafından Lübnan'ın güneyindeki Kaleviyeh köyüne yerleştirilen bir füze maketi… Duvarda “Silahlarımızı bırakmayacağız” yazıyor. (EPA)
13 Ocak 2026'da Gazze Şehri sahilinde yerinden edilmiş Filistinliler için kurulan bir kamp (AP)
Gazze'yi yönetmekle görevlendirilen teknokrat komite dün Kahire'de toplandı (Reuters)
Gazze'nin güneyindeki Refah'ta, Hamas'ın silahlı kanadı olan Kassam Tugayları mensupları (Arşiv- Reuters)