İspanya'da etkisini sürdüren şiddetli yağışlar birçok kentte cadde ve sokakları göle çevirdi. Bazı bölgelerde yumruk büyüklüğünde dolu yağarken, Madrid'de yıldırım isabet eden 61 yaşındaki bir kişi yaralandı.
Fırtına ve dolu İspanya’da hayatı olumsuz etkiledi. Şiddetli yağışların yol açtığı sel nedeniyle birçok kentte sokaklar göle döndü. Devlet Meteoroloji Ajansı (Aemet) Sözcüsü Ruben del Campo yaptığı açıklamada, "Güneyden gelen nemli ve dengesiz hava, fırtınaların ortaya çıkması için uygun bir ortam hazırladı" dedi.
İspanya’nın yer aldığı Iber yarımadasının güney bölümünün tamamında fırtınanın etkileri hissedildi. Albacete sakinlerini dolu ve sel sularının görüntülerini sosyal medya hesaplarından paylaştı. Kente bağlı Hellin kasabasında düşen dolu taneleri halkı korkuttu.
Cordoba da doludan kaçamadı. Kentte son 100 yılın en yağışlı günü kaydedildi. Sevilla kentinin Estepa kasabasında sel, önüne çıkan her şeyi süpürdü. Bir evin duvarını ve arabaları sokaklarda sürükledi. Cebolla kasabasında da sel, su baskınlarına neden oldu. Fırtınaların etkileri Ciudad Real'de de fark edildi. Bölgedeki araçlar selden büyük hasar gördü.
Devlet Meteoroloji Ajansına göre 24 saatte 20 binden fazla yıldırım kaydedildi. Madrid'in Torredolones kasabasında yıldırım isabet eden 61 yaşındaki bir adamın yaralandığı ifade edildi. Madrid bölgesinde su taşkınları nedeniyle yollar kapanırken, metro seferleri de durdu.
İspanya yağışların devam etme ihtimaline karşı tetikte. Galiçya, Asturias ve Katalonya bölgelerinde turuncu alarm verildi. Devlet Meteoroloji Ajansı, önemli bir yağış riski uyarısı yaptı. Yağmur ve fırtınalara karşı halkın dikkatli olması istendi. Cantabria sahilinde ise 4 metre yüksekliğe kadar dalgalarla fırtına bekleniyor.
İspanya'da dolu ve fırtına hayatı felç etti
https://turkish.aawsat.com/home/article/2444836/i%CC%87spanyada-dolu-ve-f%C4%B1rt%C4%B1na-hayat%C4%B1-fel%C3%A7-etti
İspanya'da dolu ve fırtına hayatı felç etti
Fotoğraf (İHA)
İspanya'da dolu ve fırtına hayatı felç etti
Fotoğraf (İHA)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة
Reform UK Partisi'nin Londra Belediye Başkan Adayı Laila Cunningham, parti lideri Nigel Farage ile Southwark'taki Glaziers Hall'da düzenlenen basın toplantısında (DPA)
Reform UK Partisi'nin Londra Belediye Başkan Adayı Laila Cunningham, Londra'da düzenlenen seçim mitinginde konuşma yapıyor. (EPA)
ABD saldırıları sonrasında Natanz uranyum zenginleştirme tesisindeki kraterleri gösteren uydu görüntüsü (Arşiv – Reuters)
Kum şehrinin dışındaki Fordo Nükleer Tesisi’nin girişi (Arşiv – IRNA)
Haziran 2025'te ABD'nin saldırısına uğramadan önce Natanz Nükleer Tesisi’ndeki uranyum zenginleştirme salonunda bulunan santrifüjler (İran Atom Enerjisi Kurumu)
Tahran'ın 270 kilometre güneyinde bulunan Natanz Nükleer Tesisi (Arşiv – AFP)
Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'ndan (UAEA) bir müfettiş, 20 Ocak 2014 tarihinde Natanz Nükleer Tesisi’nde bir denetim gerçekleştiriyor. (Arşiv – AFP)
İsfahan’da bulunan Natanz uranyum zenginleştirme tesisinin iç görünümü (Reuters)