Trump: Oy pusulaları ölülere hatta kedilere, köpeklere de gidiyor

ABD Başkanı Donald Trump (İHA)
ABD Başkanı Donald Trump (İHA)
TT

Trump: Oy pusulaları ölülere hatta kedilere, köpeklere de gidiyor

ABD Başkanı Donald Trump (İHA)
ABD Başkanı Donald Trump (İHA)

ABD Başkanı Donald Trump posta yoluyla yapılan seçimlerde gönderilen oy pusulalarının güvenli olmadığını ifade ederek, "Birçok oy pusulası ölü insanlara gönderiliyor. Hatta bence bazı oy pusulaları kedi ve köpeklere de gidiyor" dedi.
ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da düzenlediği basın toplantısında 3 Kasım'daki Başkanlık seçimlerine değindi. Başkan Trump, ülkede posta yoluyla yapılan seçimler için gönderilen oy pusulalarının ölülere, kedilere ve köpeklere de gittiğini öne sürdü. Trump, "Seçimlerde asıl problem Çin, İran ya da Rusya olmayacak, asıl sıkıntı Demokratlar olacak" ifadelerini kullandı.

"Oy pusulaları ölü insanlara hatta kedilere, köpeklere gidiyor"
Demokratlar ile Beyaz Saray'ın yeni tip korona virüs (Covid-19) teşvik paketi konusunda bir anlaşmaya varamadıklarını ifade eden Trump, "Demokratlar, posta yoluyla oylama için 3.5 milyar dolar para istiyor. Posta yoluyla oylama ülkemiz tarihindeki en büyük hile olur. Demokratları istedikleri parayı alamayacaklar, posta ofisi için istenen 25 milyar doları da vermeyeceğiz" dedi. Trump, posta yoluyla gönderilen oy pusulalarının güvenli olmadığını ve olmayacağını da dile getirerek, "Birçok oy pusulası ölü insanlara gönderiliyor. Hatta bence bazı oy pusulaları kedi ve köpeklere de gidiyor" dedi.

"Biden'ın yardımcı olarak Kamala Harris'i seçmesine çok şaşırdım"
ABD Başkanı Donald Trump, Demokrat Parti’nin başkan adayı Joe Biden'ın yardımcı olarak Kamala Harris'i seçmesine çok şaşırdığını belirterek Harris'in geçmişte Biden'ı sert bir şekilde eleştirdiğini söyledi. Trump, hem Biden hem de Kamala Harris'in polis teşkilatlarına verilen fonların kesilmesini istediğini ifade ederek, "Hangi polis Biden'a oy vermek ister ki" diye konuştu. Trump, okulların sonbaharda okulların açılması gerektiği bir kez daha tekrarladı
ABD Başkanı Donald Trump, Covid-19 salgınına rağmen ülkedeki okulların sonbaharda yüz yüze eğitime açılması gerektiği belirterek bazı eyaletlerde öğrencilerin gün aşırı ya da haftanın belirli günlerinde okula gitmesi yönündeki fikrinin saçma olduğunu savundu. ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence de okulların güvenli bir şekilde yeniden açılması gerektiğini vurgulayarak bunun için Kongre'den 105 milyar dolar fon beklediklerini duyurdu.



Polis nezaretindeyken ölen Moritanyalı adamın ailesinden Fransız polisine suçlama

Fransız polisi (Arşiv- Reuters)
Fransız polisi (Arşiv- Reuters)
TT

Polis nezaretindeyken ölen Moritanyalı adamın ailesinden Fransız polisine suçlama

Fransız polisi (Arşiv- Reuters)
Fransız polisi (Arşiv- Reuters)

Fransa’da gözaltında iken geçen hafta hayatını kaybeden Moritanyalı bir adamın ailesi, Fransız polisinin ölümüne neden olduğunu iddia ederek bağımsız bir soruşturma talep etti. Ağabeyi İbrahim'in dün yaptığı açıklamaya göre 35 yaşındaki Hassan Diarra, çarşamba gecesi yaşadığı göçmen konaklama yerinin dışında kahve içerken polis memurlarıyla karşı karşıya geldi.

Paris'te pazar günü yaklaşık 1000 kişinin katıldığı anma töreninde bir polis memuru, "Geçimini sağlamak için Fransa'ya geldi ve şimdi sonsuza dek gitti" dedi.

Komşular tarafından çekilen ve sosyal medyada dolaşan bir videoda, bir polis memurunun yerde yatan bir adama yumruk attığı, diğer bir polis memurunun ise yanında durduğu görülüyor.

 Şarku'l Avsat'ın AFP'den aktardığına göre ailenin avukatı, ailenin polise "ölümle sonuçlanan kasıtlı şiddet" suçlamasıyla şikayette bulunduğunu bildirdi.

"Görgü tanıkları, tutuklama yerinde kan lekeleri gördüler" diye ekledi.

Savcılık, polis memurlarının Diarra'yı "esrar sararken gördükten" sonra ona yaklaştığını ve aranmayı reddetmesinin ardından gözaltına aldığını belirtti.

Kadın, adamın "yere düştüğünü ve iki polis memurunu da beraberinde yere serdiğini" belirtti ve memurlardan birinin onu etkisiz hale getirmek için elektroşok cihazı kullanıldığını söylediğini aktardı.

Diarra, polise direnmek, "sahte idari belgeler ve esrara benzeyen kahverengi bir madde" bulundurmak suçlamalarıyla gözaltına alındı.

Polis, kaşındaki yara nedeniyle hastaneye götürülmesini istedi, ancak adam bir bankta beklerken bilincini kaybetmiş gibi görünüyordu.

Bir polis memuru ve ardından acil müdahale ekibi onu hayata döndürmeye çalıştılar, ancak yaklaşık kırk dakika sonra öldüğü açıklandı.


Trump: Grönland'dan "Rus tehdidini" kaldırmanın zamanı geldi

ABD Başkanı Donald Trump (AP)
ABD Başkanı Donald Trump (AP)
TT

Trump: Grönland'dan "Rus tehdidini" kaldırmanın zamanı geldi

ABD Başkanı Donald Trump (AP)
ABD Başkanı Donald Trump (AP)

ABD Başkanı Donald Trump, Danimarka'nın Grönland'dan "Rus tehdidini" ortadan kaldırmak için hiçbir şey yapamadığını belirterek, "Artık bunun zamanı geldi ve olacak" ifadesini kullandı.

Trump, Danimarka'nın özerk bölgesi olan Grönland'ın ülkesinin mülkiyetinde kalmasından daha azına razı olmayacağını defalarca vurguladı; ancak hem Danimarka hem de Grönland liderleri adanın satılık olmadığını ve Amerika Birleşik Devletleri'nin bir parçası olmasını istemediklerini ısrarla belirtiyorlar.


Avrupa, Trump'ın Grönland'a yönelik tehditlerine karşı birleşti

Alman silahlı kuvvetleri mensupları, dün Nuuk Havalimanı'ndan (Grönland) Reykjavik'e (İzlanda) gidecek uçağa binmeye hazırlanıyor (AFP)
Alman silahlı kuvvetleri mensupları, dün Nuuk Havalimanı'ndan (Grönland) Reykjavik'e (İzlanda) gidecek uçağa binmeye hazırlanıyor (AFP)
TT

Avrupa, Trump'ın Grönland'a yönelik tehditlerine karşı birleşti

Alman silahlı kuvvetleri mensupları, dün Nuuk Havalimanı'ndan (Grönland) Reykjavik'e (İzlanda) gidecek uçağa binmeye hazırlanıyor (AFP)
Alman silahlı kuvvetleri mensupları, dün Nuuk Havalimanı'ndan (Grönland) Reykjavik'e (İzlanda) gidecek uçağa binmeye hazırlanıyor (AFP)

ABD Başkanı Donald Trump'ın Danimarka'ya ait Grönland topraklarını ele geçirme emellerine karşı çıktıkları gerekçesiyle ek gümrük vergileriyle tehdit ettiği sekiz Avrupa ülkesi dün pozisyon birliğini dile getirdi.

İngiltere, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, Hollanda, Norveç ve İsveç ortak bir açıklamada, "Gümrük vergisi tehditlerinin transatlantik ilişkileri zayıflattığını ve ciddi bir bozulma riski taşıdığını" belirterek, yanıtlarında "birleşik ve koordineli bir şekilde hareket etmeye devam edeceklerini" ifade etti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Trump'ın tehditlerine karşı kararlılıklarını vurgulayarak, ABD Başkanı'nın ek gümrük vergileri uygulama tehditlerini yerine getirmesi durumunda "AB'nin baskı karşıtı mekanizmasını harekete geçirme" olasılığını görüştüler.

Şarku’l Avsat’ın edindiği bilgiye göre Avrupa pazarlarına erişimi dondurmaya veya belirli yatırımları engellemeye olanak tanıyan bu mekanizma, Avrupa Birliği tarafından 2023 yılında onaylanmış ancak henüz kullanılmamıştır.