Sosyal medyada yer alan görüntülerde, Endonezyalı bazı ailelerin sevdiklerinin cesetlerini mezardan çıkarıp, onlara yeni kıyafetler giydirerek, aile fotoğrafları çekmeden önce sigara içtirdikleri görülüyor.
The Sun gazetesine göre, Endonezya'nın Güney Sulawesi'de yaşayan Torajan halkı, her 3-4 yılda bir hasat mevsiminde gerçekleştirdiği bir festivalde kendilerine şans getirdikleri düşüncesiyle ölüleri mezardan çıkarıp hayata dahil ediyor.
Görüntülerde, ailelerin cesetleri çıkararak onlara kıyafet giydirdikleri ve ağızlarına sigara vererek selfie çektikleri görülüyor.
Endonezya'daki Torajan halkının toplam sayısı yaklaşık bir milyon.
Bu kabile, ölen sevdiklerinin cesetlerini haftalarca, bazen de ölümden sonra aylarca aile evinde tutuyor.
Bu süre zarfında ceset evde gerçekleşen konuşmalara dahil oluyor ve cesede günde üç veya dört kez yemek servisi yapılıyor.
Daha sonra cesetler beyaz battaniyelere sarılarak yüksek ücrete mal olan bir törenle yağmur suyunun cesetlere akmasına izin veren çatılı bir odaya gömülüyor. Bazen törenlerin günlerce sürdüğü ifade ediliyor.
Endonezya’da ilginç gelenek: Ölen yakınlarının cesetlerini mezardan çıkarıp kıyafet giydirip sigara içirdiler

Endonezyalı bir adam akrabasına sigara içirirken (The Sun)
Endonezya’da ilginç gelenek: Ölen yakınlarının cesetlerini mezardan çıkarıp kıyafet giydirip sigara içirdiler

Endonezyalı bir adam akrabasına sigara içirirken (The Sun)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة