Orlando Bloom merakla beklenen Yüzüklerin Efendisi dizisiyle ilgili konuştu: “Bu yeniden çevrim değil”

Orlando Bloom, J. R. R. Tolkien'in yazdığı, aynı ismi taşıyan roman serisinin sinema uyarlamasında Legolas'ı canlandırmıştı (MDb)
Orlando Bloom, J. R. R. Tolkien'in yazdığı, aynı ismi taşıyan roman serisinin sinema uyarlamasında Legolas'ı canlandırmıştı (MDb)
TT

Orlando Bloom merakla beklenen Yüzüklerin Efendisi dizisiyle ilgili konuştu: “Bu yeniden çevrim değil”

Orlando Bloom, J. R. R. Tolkien'in yazdığı, aynı ismi taşıyan roman serisinin sinema uyarlamasında Legolas'ı canlandırmıştı (MDb)
Orlando Bloom, J. R. R. Tolkien'in yazdığı, aynı ismi taşıyan roman serisinin sinema uyarlamasında Legolas'ı canlandırmıştı (MDb)

Orlando Bloom merakla beklenen Yüzüklerin Efendisi (The Lord of the Rings) dizisiyle ilgili çarpıcı yorumlarda bulundu. Bloom söz konusu projenin, film üçlemesinin “yeniden çevrimi olmadığını” söyledi.
Beyazperdeye uyarlanan fantastik üçlemede Legolas karakterini canlandıran aktör, kısa süre önce verdiği bir röportajda dizinin yapımcılarından biriyle konuşma şansı yakaladığını ifade etti.
NME’nin haberine göre aktör, “Ona ilk etapta birkaç sorum vardı… Sonra ‘Artık tamam’ dedim  Bunun yeniden çevrim olmadığı açıktı. Yüzük Kardeşliği’ne (The Fellowship) ya da herhangi birine dayanmıyordu. Bu açıdan bakıldığında gerçekten çok ilginç olabileceğini düşünüyorum" dedi.
43 yaşındaki aktör, Peter Jackson’la yaşadığı bir anıyı şöyle aktardı:
"Birgün setteyken Peter Jackson, ‘Bu filmi yeniden çevirdikleri günü hayal edebiliyor musun?’ diye sordu. Ben de şaşkın görünüyordum. Ve 20 yıl sonra işte buradayız. Ama bu dizi yeniden çevrim değil."
Bloom ayrıca, Legolas’ı yeniden canlandırmasının pek mümkün olmadığını söyledi ve “Gelecek proje farklı ve bence bu iyi bir şey” diye ekledi.
Kurgusal evrenin İkinci Çağı’nı konu alması beklenen Amazon dizisi için yapım çalışmaları bu yıl başlarında başlamıştı. Ancak çalışmalar koronavirüs krizi nedeniyle Mart’ta askıya alınmıştı. 

 


Warner Bros CEO'su siyah Superman istememiş: Fazla 'woke'

Fotoğraf: Warner Bros/DC
Fotoğraf: Warner Bros/DC
TT

Warner Bros CEO'su siyah Superman istememiş: Fazla 'woke'

Fotoğraf: Warner Bros/DC
Fotoğraf: Warner Bros/DC

Superman'in siyah versiyonunu konu alan bir filmin Warner Bros CEO'su David Zaslav tarafından reddedildiği bildirildi.

Nisan 2022'de Warner Bros Discovery'nin CEO'su olan 65 yaşındaki Zaslav, birkaç fiyaskonun ardından DC Comics filmlerini nasıl düzelteceklerini araştırmaya başladı.

Ortaya atılan fikirlerden biri, yazar Ta-Nehisi Coates'un yurttaşlık hakları hareketi dönemindeki siyah bir Superman hakkında yazdığı iddialı bir senaryoydu.

Warner Bros'un DC eserlerini yeniden başlatma girişimlerini inceleyen bir yazıda Wall Street Journal, Zaslav'ın "fazla 'woke'" olduğu için bu fikre sıcak bakmadığını bildirdi.

Haberde ayrıca DC Studios'un yeni eş CEO'ları James Gunn ve Peter Safran'ın projeyi daha sonraki bir tarihte yeniden başlatabileceği ima ediliyor.

AV Club, Coates'un senaryosunun 2021'e kadar uzandığını ve Yıldız Savaşları (Star Wars) yönetmeni J.J. Abrams'ın yapımcılığını üstleneceği bir film için yazıldığını aktarıyor.

hyjuıo
Ta-Nehisi Coates (AP)

Coates o dönemde yaptığı açıklamada "Warner Bros, DC Films ve Bad Robot tarafından DC Genişletilmiş Evreni'ne davet edilmek benim için bir onur. Amerika'nın en ikonik efsanevi kahramanının mirasına anlamlı bir katkıda bulunmayı dört gözle bekliyorum" demişti.

Abrams da şöyle eklemişti:

Anlatılmayı bekleyen yeni, güçlü ve etkileyici bir Superman hikayesi var. Bu hikayeyi beyazperdeye taşımak için muhteşem Coates'la çalışmaktan daha fazla heyecan duyamazdık ve bu fırsat için Warner Bros ekibine müteşekkiriz.

49 yaşındaki Coates, Dünyayla Benim Aramda (Between the World and Me) adlı kitabıyla 2015 ABD Ulusal Kitap Ödülleri'nde kurgu dışı kategorisinin kazananı oldu. Dünya çapında yaptığı seyahatleri belgeleyen The Message adlı kitabını 2024'te yayımladı.

Ayrıca 2016'da Marvel Comics için yılın en çok satan çizgi romanı olan Black Panther serisini yazdı. Black Panther'ın ilk sayısı satışa çıktığı ilk ay 253 bin 259 kopya sattı. İkinci sırada 175 bin kopya satan Star Wars: Poe Dameron yer aldı.

Karakterin 50. yılı anısına çıkan kitap, kurgusal Afrika ülkesi Wakanda'dan gelen prens ve savaşçı T'Challa'nın hikayesini yeniden yazıyor. 

Diğer yandan Warner Bros ve DC Studios, James Gunn'ın yönettiği ve başrollerinde David Corenswet'in ikonik kahramanı, Rachel Brosnahan'ın Lois Lane'i ve Nicholas Hoult'un Lex Luthor'u canlandırdığı yeni bir filmle Superman'i yeniden başlattı.

Independent Türkçe