Beşiktaş 1-1 Antalyaspor: İşte kritik maçın önemli anları

Beşiktaş 1-1 Antalyaspor: İşte kritik maçın önemli anları
TT

Beşiktaş 1-1 Antalyaspor: İşte kritik maçın önemli anları

Beşiktaş 1-1 Antalyaspor: İşte kritik maçın önemli anları

Süper Lig’in 2. haftasında Beşiktaş, Antalyaspor’u ağırladı. 90 dakika karşılıklı gollerle 1-1 sona erdi.
Süper Lig'in 2. haftasında Beşiktaş, sahasında Fraport Tav Antalyaspor'u konuk ederken mücadele 1-1'lik skorla sona erdi. Bu skorla siyah-beyazlı ekip, rakibi karşısında sahasındaki kazanamama serisini sürdürdü. 2018-2019 sezonunda Vodafone Park'ta Antalyaspor'a 3-2 kaybeden Beşiktaş, geçtiğimiz sezon yine bu sahada oynanan lig mücadelesinde 90 dakikayı 2-1 yenik kapatmıştı. Antalyaspor karşısında 33. dakikada Larin'in golüyle 1-0 öne geçen siyah-beyazlı ekip, 85. dakikada Gökdeniz'in attığı gole engel olamadı ve sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.
Maçtan dakikalar 
9. dakikada Nsakala'nın sol taraftan ceza sahası içine doğru ortasında Dorukhan'ın kafa vuruşunda top yandan auta çıktı.
33. dakikada ceza sahası içinde Necip'in kafayla içeriye çevirdiği topu Larin'in kafayla ağlara gönderdi. 1-0
36. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Larin'in yerden sert şutunu kaleci Boffin oyun alanı içine çeldi.
60. dakikada kazanılan korner atışını Mensah kullandı. Bu futbolcunun ceza sahasına ortasında Vida kafa vuruşunu yaptı ancak top az farkla auta gitti.
75. dakikada sol kanatta topla buluşan Boyd, rakibinden sıyrılıp ceza sahası içine girdi ve pasını Larin'e aktardı. Bu futbolcunun şutunda savunmaya çarpan top direğin dibinden kornere gitti.
83. dakikada kazanılan serbest vuruşta Mensah'ın ceza sahasına gönderdiği ortada Vida kaleciden önce kafayı vurdu ancak top direğin dibinden auta çıktı.
85. dakikada Mukairu'nun ara pasında topla buluşan Gökdeniz, savunmadan sıyrılıp karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu filelere gönderdi. 1-1
89. dakikada savunmadan seken topu alan Boyd, ön direğe ortaladı. Bu noktada Atiba kafayı vurdu, savunma son anda müdahale ederek topu kornere gönderdi.
Stat: Vodafone
Hakemler: Halil Umut Meler, Ceyhun Sesigüzel, Cevdet Kömürcüoğlu
Beşiktaş: Ersin, Necip, Welinton, Vida, Nsakala, Atiba, Dorukhan (Adem Ljajic dk. 68), Mensah, Hasic (Lens dk. 68), Boyd, Larin (Umut dk. 80 ?)
Yedekler: Utku, Montero, Güven, Erdoğan, Hüseyin, Rıdvan, Kartal
Teknik Sorumlu: Murat Şahin
Fraport TAV Antalyaspor: Boffin, Eren, Kudriashov, Veysel, Doğukan (Mukairu dk. 46), Bünyamin, Hakan (Podolski dk. 64), Nuri (Gökdeniz dk. 77), Fredy, Amilton (Ufuk Akyol dk. 77), Jahovic (Orgill dk. 64)
Yedekler: Ferhat, Ersan, Sidney Sam, Harun, İmeri
Teknik Direktör: Tamer Tuna
Goller: Larin (dk. 33) (Beşiktaş), Gökdeniz (dk. 85) (Antalyaspor)
Sarı kartlar: Atiba, Dorukhan, Boyd, Lens, Mensah (Beşiktaş), Fredy, Veysel, Mukairu, Orgill (Antalyaspor)



Liverpool’a veda eden Salah’ın yeni adresi belli oluyor

Muhammed Salah (Reuters)
Muhammed Salah (Reuters)
TT

Liverpool’a veda eden Salah’ın yeni adresi belli oluyor

Muhammed Salah (Reuters)
Muhammed Salah (Reuters)

Muhamed Salah’ın, İngiltere Premier Lig ekiplerinden Liverpool’daki kariyerinin ardından yeni adresini “birkaç gün içinde” açıklaması bekleniyor. Bu bilgi, bugün (Salı) Mısır Milli Takımı teknik ekibinden bir isim tarafından paylaşıldı.

Mısırlı yıldız futbolcu, 2017 yılının Haziran ayında Roma’dan transfer olduğu Liverpool’da geçirdiği dokuz sezonun ardından kısa süre önce takımdan ayrılacağını duyurmuştu. Sezon sonunda sözleşmesini karşılıklı anlaşmayla fesheden Salah, birçok kulübün ilgisini çekerken bonservissiz olarak transfer olabilecek.

Mısır Milli Takımı medya koordinatörü Muhammed Murad, “Firavunlar”ın kaptanının yeni kulübünü açıklamaya çok yakın olduğunu belirtti. Salah, geçen ay yaptığı resmi açıklamada, sözleşmesi 2027’ye kadar devam etmesine rağmen sezon sonunda Liverpool’dan ayrılacağını doğrulamıştı.

Basında yer alan haberlere göre Saudi Pro League, Salah için en güçlü aday olarak öne çıkıyor. Ancak oyuncunun menajeri Ramy Abbas, daha önce yaptığı açıklamada “Kimse gelecek sezon nerede oynayacağını bilmiyor” diyerek süreci belirsiz bırakmıştı. Buna karşın Murad, resmi duyurunun artık çok yakın olduğunu ifade etti.

Şarku'l Avsat'ın FourFourTwo sitesinden aktardığı habere göre Murad, “Salah’ın İtalya ve Fransa’dan, ayrıca dünyanın farklı bölgelerinden büyük kulüplerden teklifler aldığına dair haberler doğru. Kendisi büyük bir yıldız ve hangi takıma giderse gitsin önemli katkı sağlar” dedi.

Murad ayrıca, “Hangi takımı seçerse seçsin onu destekleyeceğiz. Suudi Arabistan’dan da teklifleri var. Yeni kulübünü birkaç gün içinde açıklayacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Salah, geçtiğimiz cumartesi günü Liverpool’un sahasında Crystal Palace’sı 3-1 mağlup ettiği maçta sakatlandı. Bu durum, yıldız oyuncunun sezonu erken kapatma ihtimalini gündeme getirdi.

Mısır Milli Takımı Direktörü Ibrahim Hassan, daha önce yaptığı açıklamada sakatlığın yaklaşık dört haftalık bir tedavi süreci gerektirdiğini belirtmişti. Bu da Salah’ın Premier Lig’de kalan maçlarda forma giyememe ihtimalini güçlendiriyor. Ancak Liverpool kulübü bu konuda henüz resmi bir açıklama yapmadı.

Salah’ın bu yaz takımdan ayrılması, Liverpool için önemli bir kayıp olarak değerlendiriliyor. Mısırlı yıldız, kulüpte geçirdiği süre boyunca 250’den fazla gol atarak ve tüm büyük kupaları kazanarak kulüp tarihinin en önemli oyuncularından biri haline geldi.


Anthony Joshua, trafik kazasından sonra ilk maçına Riyad’da çıkacak

Anthony Joshua (Reuters)
Anthony Joshua (Reuters)
TT

Anthony Joshua, trafik kazasından sonra ilk maçına Riyad’da çıkacak

Anthony Joshua (Reuters)
Anthony Joshua (Reuters)

İngiliz boksör Anthony Joshua, geçirdiği korkunç trafik kazasının ardından ringlere dönüyor. Eski ağır sıklet dünya şampiyonu, Temmuz ayında Suudi Arabistan’da Arnavut boksör Kristian Prenga ile karşılaşacak.

Aralık ayında Nijerya’da meydana gelen kazada Joshua’nın iki arkadaşı hayatını kaybetmişti. Bu olay, Joshua’nın son maçından sadece biraz daha uzun bir süre sonra yaşandı. Söz konusu maçta Joshua, Amerikalı içerik üreticisi Jake Paul’u beşinci rauntta nakavt ederek galip gelmişti.

36 yaşındaki İngiliz boksörün, yılın ilerleyen dönemlerinde ezeli rakibi ve vatandaşı Tyson Fury ile karşılaşmak için görüşmeler yürüttüğü belirtiliyor. Pek çok gözlemciye göre bu karşılaşma en az beş yıl gecikmiş bir mücadele olarak değerlendiriliyor.

Joshua, 25 Temmuz’da Riyad’a yapılacak maçın duyurusunda, “Gücümü yeniden kazanmak ve kendimi yeniden inşa etmek için biraz zaman ayırdığım bir sır değil. Ringlere dönmeye hazır olmak için bu gerekliydi. Bu maç da bu yolculuktaki bir sonraki adım” ifadelerini kullandı.

Duyurudan kısa süre önce, Suudi Arabistan Genel Eğlence Otoritesi Başkanı Turki Al-Şeyh, sosyal medya üzerinden Joshua ile Fury arasındaki maçın anlaşmaya bağlandığını belirterek, “Britanya’daki dostlarıma: Bu iş tamam. Sözleşme imzalandı” dedi.

The Ring dergisi ise iki İngiliz boksörün yılın son çeyreğinde karşı karşıya geleceğini yazdı.

Beklenen büyük maç öncesinde Joshua, 35 yaşındaki Prenga ile karşılaşacak. Prenga, profesyonel kariyerindeki 21 maçın 20’sini nakavtla kazanmış olsa da henüz Joshua seviyesinde bir rakiple karşılaşmadı.

Joshua’nın kariyerinde, 2012 London Olimğiyatları’nda kazandığı altın madalya ve iki kez ağır sıklet dünya şampiyonluğu bulunuyor. Profesyonel kariyerinde 29 galibiyet (26’sı nakavt), 4 yenilgi (2’si nakavt) elde etti.

Joshua, 2016 yılında Amerikalı Charles Martin’i ikinci rauntta nakavt ederek Uluslararası Boks Federasyonu (IBF) unvanını kazandı. Ardından Dünya Boks Birliği (WBA), Dünya Boks Organizasyonu (WBO) ve Dünya Boks Konseyi (WBC) kemerlerini de koleksiyonuna ekledi. Ancak 2019’da Meksika asıllı Amerikalı Andy Ruiz Jr. karşısında yedinci rauntta nakavt olarak sürpriz bir yenilgi aldı.

Joshua, altı ay sonra yapılan rövanşta unvanlarını geri aldı, ancak 2021’de Ukraynalı eski dünya şampiyonu Oleksandr Usyk’e kaybetti.

Daha sonra iki kez daha ağır sıklet unvanı için ringe çıkan Joshua, 2022’de Usyk’e karşı rövanş maçını kaybetti. 2024’te ise IBF kemeri için vatandaşı Daniel Dubois karşısında beşinci rauntta nakavt oldu.

Bu süreçte dirseğinden ameliyat geçiren ve omuz sakatlığı yaşayan Joshua’nın, o tarihten sonra çıktığı tek maç Jake Paul karşılaşması oldu.

Öte yandan Tyson Fury, 16 aylık emekliliğin ardından iki hafta önce ringlere dönerek Rus boksör Arslanbek Makhmudov’u oybirliğiyle mağlup etti.

İki gün sonra Joshua’nın organizatörü Eddie Hearn, iki İngiliz ağır sıklet boksör arasında Kasım ayında yapılması planlanan maç için görüşmelerin başladığını açıkladı.


Al Ahli 10 kişiyle tarih yazdı

Al Ahli oyuncuları, taraftarlarının önünde AFC Şampiyonlar Ligi Elit şampiyonluğunu kutluyor. (Reuters)
Al Ahli oyuncuları, taraftarlarının önünde AFC Şampiyonlar Ligi Elit şampiyonluğunu kutluyor. (Reuters)
TT

Al Ahli 10 kişiyle tarih yazdı

Al Ahli oyuncuları, taraftarlarının önünde AFC Şampiyonlar Ligi Elit şampiyonluğunu kutluyor. (Reuters)
Al Ahli oyuncuları, taraftarlarının önünde AFC Şampiyonlar Ligi Elit şampiyonluğunu kutluyor. (Reuters)

Al Ahli, Asya futbolunda yeni bir başarıya imza atarak elit kategoride AFC Şampiyonlar Ligi Elit şampiyonluğunu kazandı. Suudi Arabistan temsilcisi, finalde zorlu koşullara rağmen gösterdiği performansla rekabetçi karakterini ve kritik anlarda sonuca gitme becerisini bir kez daha ortaya koydu.

Karşılaşmada 68. dakikada Zakaria Al Hawsawi’nin kırmızı kart görmesiyle yaklaşık 50 dakika 10 kişi mücadele etmek zorunda kalan Al Ahli, buna rağmen disiplinli savunmasıyla dikkat çekti. Mücadelenin uzatma bölümünde sahneye çıkan Firas el-Bureykan, 96. dakikada attığı golle takımına 1-0’lık galibiyeti ve şampiyonluğu getirdi.

Cidde’deki Kral Abdullah Spor Şehri Stadyumu’nda oynanan finalde Japon ekibi Machida Zelvia’yı mağlup eden Al Ahli, unvanını koruyarak üst üste ikinci kez kupaya uzandı. Bu sonuç, takımın teknik istikrarı ve yüksek mental dayanıklılığını ortaya koydu.

Suudi kulübü ayrıca, Asya finallerinde Japon takımlarına karşı üstünlüğünü sürdürdü. Daha önce 2025 finalinde Kawasaki Frontale’yi 2-0 mağlup eden ekip, benzer bir senaryoyla bir kez daha mutlu sona ulaştı.

Al Ahli’nin finale giden yolu da zorlu geçti. Yarı finalde Vissel Kobe’yi 2-1, çeyrek finalde Johor Darul Ta’zim’i aynı skorla eleyen ekip, son 16 turunda Al Duhail SC karşısında da tur atladı.

Grup aşamasında ise istikrarlı bir performans sergileyen Al Ahli, yalnızca Sharjah FC karşısında mağlubiyet yaşadıktan sonra yükselişini sürdürerek şampiyonluğa ulaştı.

Bu başarı, kulübe yerel rakipleri karşısında da önemli bir moral üstünlük sağladı. Turnuvada Al Hilal ve Al İttihad gibi güçlü takımların finale ulaşamaması, Al Ahli’nin son dönemde Asya futbolundaki yükselen konumunu pekiştirdi.