Trabzonspor'u 2-0 mağlup eden Medipol Başakşehir, sezonunun ilk 3 puanını almış oldu

Trabzonspor'u 2-0 mağlup eden Medipol Başakşehir, sezonunun ilk 3 puanını almış oldu
TT

Trabzonspor'u 2-0 mağlup eden Medipol Başakşehir, sezonunun ilk 3 puanını almış oldu

Trabzonspor'u 2-0 mağlup eden Medipol Başakşehir, sezonunun ilk 3 puanını almış oldu

Süper Lig'in 5. haftasında Trabzonspor ile Medipol Başakşehir karşılaştı. Müsabaka konuk ekip Medipol Başakşehir'in 2-0 üstünlüğüyle tamamlandı.
Süper Lig'in 5. haftasında deplasmanda Trabzonspor'u 2-0 mağlup eden Medipol Başakşehir, 2020-2021 sezonunun ilk 3 puanını almış oldu.
Başakşehir, Süper Lig'in 5. haftasında deplasmanda Trabzonspor'u 2-0 yendi. Turuncu-lacivertlilere galibiyeti getiren goller 32'de İrfan Can ve 54. dakikada Edin Visca'dan geldi. Geride kalan 4 haftada sırasıyla Hatayspor, Galatasaray ve Karagümrük'e 2-0'lık skorlarla mağlup olan, Göztepe ile de golsüz berabere kalan Okan Buruk'un takımı, yeni sezonun ilk 3 puanını Trabzon karşısında almış oldu.
Başakşehir, ligde son olarak geride kalan sezonun 33. haftasında sahasında Kayserispor'u 1-0 yenerek 3 puan sevinci yaşamıştı.

Maçtan Dakikalar
1'Maç başladı
2'Sol taraftan kullanılan köşe vuruşunda Deniz Türüç'ün ortasında Edgar Ie ön direkte topu karşılayıp kafa vuruşuyla uzaklaştırıyor.
2'Sol taraftan kullanılan köşe vuruşunda Deniz Türüç'ün ortasında Edgar Ie ön direkte topu karşılayıp kafa vuruşuyla uzaklaştırıyor.
7'Abdülkadir Ömür ceza sahası içi sağ çaprazdan şut açısı bulur bulmaz sol ayağıyla bir vuruş yapıyor Martin Skrtel topu kafa ile karşılıyor.
10'Sağ taraftan kazanılan serbest vuruşta Abdülkadir Ömür'ün ortasında ceza sahası içinde Benik Afobe'nin kafa vuruşu kaleci Mert Günok'ta kalıyor.
17'Medipol Başakşehir Edin Visca ve Demba Ba gole aradarda yaklaşıyor. Deniz Türüç'ün pasında sol kanattan bindirme yapan Boli Bolingoli-Mbombo'nun ortasında Edin Visca arka direkte topu kontrol edip sağ ayağıyla vuruşunu yapıyor ve kaleci Uğurcan Çakır topu çeliyor. Dönen topta Demba Ba'nın gelişine yarım vole vuruşu yerden sekip kaleci Uğurcan Çakır'da kalıyor.
32'GOOLL!! Medipol Başakşehir İrfan Can Kahveci'nin golüyle Trabzonspor karşısında 1-0 öne geçiyor!Lewis Baker ile ikili mücadelede topu kapan İrfan Can Kahveci ceza sahası yayından şutunu çekiyor Trabzonspor savunmasından dönen top tekrardan İrfan Can Kahveci'nin önünde kalıyor. Şut açısını bulur bulmaz sol ayağıyla yerden yaptığı vuruşla İrfan Can Kahveci topu sağ köşeden ağlarla buluşturuyor.
39' Trabzonspor bu dakikalrda baskısını artırıyor. Kamil Ahmet Çörekçi'nin ceza sahası yayından çektiği şutunda savunmaya çarpan top Fousseni Diabate'de kalıyor Diabete'nin şutunda tekradan savunmadan top sonrası tekrardan topla buluşan Kamil Ahmet Çörekçi bu seferde sağ çaprazdan şansını deniyor fakat bu şutunda da iyi kapanan Medipol Başakşehir savunmasını aşamıyor.
45' İlk yarı sona erdi
46' İkinci yarı başladı
49' Ceza sahası yayından Demba Ba'nın şutunda Trabzonspor savunması topa müdahale edip uzaklaştırıyor.
50' Sol kanattan Boli Bolingoli-Mbombo'nun ortasında top kaleci Uğurcan Çakır'da kalıyor.
54' GOOLL!! Medipol Başakşehir Edin Visca'nın attığı golle Trabzonspor karşısında skoru 2-0'a getiriyor. Sağ taraftan kullanılan köşe vuruşundan dönen topta Deniz Türüç topu sağ çaprazdaki Edin Visca'ya aktarıyor. Edin Visca topla ceza sahasına girer girmez sağ ayağıyla yaptığı sert vuruşta üst direğe çarpan top ağlarla buluşuyor ve Medipol Başakşehir'in Trabzonspor karşısında farkı 2'ye çıkaran golü atıyor
67' İrfan Can Kahveci'nin ceza sahası çizgisinde sağ ayağıyla yaptığı vuruşu Vitor Hugo karşılayıp uzaklaştırıyor.
68' Sol kanatta defansın arkasına atılan topa hareketlenen Deniz Türüç ofsayta yakalanıyor.
75' Medipol Başakşehir bu dakikalarda iki oyuncu değişikliği hakkını birden yapıyor. Demba Ba ve İrfan Can Kahveci oyundan çıkarken Enzo Crivelli ve Berkay Özcan oyuna giriyor.
76' Sol taraftan kazanılan serbest vuruşta Edin Visca direkt kaleyi düşünüyor ve Visca'nın şutunda kaleci Uğurcan Çakır topu iki hamlede kontrol ediyor.
83'Sol tarftan kullanılan serbest vuruşta Bilal Başacıkoğlu'nun yerden ortasında Junior Caiçara müdahale edip topu kornere gönderiyor

Karşılaşmanın 11'leri:
Trabzonspor'un ilk 11'i: Uğurcan, Pereira, Edgar, Hugo, Marlon, Baker, Kamil, Safa, Abdülkadir Ö., Diabate, Afobe
Medipol Başakşehir'in ilk 11'i: Mert, Caicara, Skrtel, Epureanu, Mbombo, Rafael, Mehmet, İrfan, Visca, Deniz, Ba



Infantino'ya "FIFA'yı korkuyla yönetiyorsun" eleştirisi

Fotoğraf: AP
Fotoğraf: AP
TT

Infantino'ya "FIFA'yı korkuyla yönetiyorsun" eleştirisi

Fotoğraf: AP
Fotoğraf: AP

FIFA, Başkan Gianni Infantino’yu eleştiren üst düzey bir yöneticinin kurumdan ayrılmasının ardından "korku iklimiyle yönetilmekle" suçlanıyor.

Kevin Lamour, FIFA'nın baş operasyon sorumlusu görevinden pazartesi günü ayrıldı. Bu ayrılık, Infantino'nun Dünya Kupası'ndaki ticari hisseleri satma planlarının FIFA çalışanlarını "aldattığını" söylemesinden sadece birkaç hafta sonra gerçekleşti.

Lamour, bu planları eleştirmiş ve konu hakkında bilgilendirilmeyen FIFA çalışanlarının "hor görülmekten ve sindirilmekten daha iyisini hak ettiğini" söylemişti. Ayrıca bu konuda konuştuktan sonra "o gece rahat uyuyabileceğini" de belirtmişti.

Infantino'nun liderliğindeki FIFA'yı uzun zamandır eleştiren Norveç Futbol Federasyonu Başkanı Lise Klaveness, Associated Press'e kovulduğuna inandığı Lamour'ın FIFA yönetimindekilerin Infantino'nun emirlerini yerine getirmesini eleştirdiğini söyledi.

FIFA, pazartesi günü yaptığı açıklamada Lamour'a iki yıllık hizmeti için teşekkür etmiş ve "FIFA'yla baş operasyon sorumlusu Kevin Lamour arasındaki çalışma ilişkisi sona ermiştir" diyerek ayrılığı doğrulamıştı.

Associated Press'e konuşan Klaveness, "Şimdi onu kapının önüne koydular ve bizden hiçbir şey olmamış gibi devam etmemiz bekleniyor. Bu kabul edilemez; bu, korkuyla yönetmektir" dedi.

Şimdi FIFA liderlerine ve yöneticilerine, futbolun çıkarlarına aykırı olduğunu bildikleri emirlere boyun eğmemeleri çağrısında bulunmalıyız.

The Independent Lamour'la son görüşmeyi Infantino'nun değil, FIFA Genel Sekreteri Mattias Grafstrom'un yaptığını pazartesi günü aktarmıştı. Grafstrom ayrıca Lamour'un ayrılışını e-posta yoluyla FIFA personeline bildirmişti.

Klaveness, Associated Press'e Grafstrom'un "açıkça başkan tarafından baskı altında tutulduğunu" söyledi.

Bu bir istifa değil, açıkça işten çıkarma.

Bu ay Grafstrom, Rabat'taki acil toplantının ardından FIFA'nın açıklamasını imzalamıştı. Açıklamada Infantino'nun Dünya Kupası planlarıyla ilgili "hatalar" için özür dilediği ancak üst düzey FIFA yöneticilerinin ona "desteklerini yineledikleri" belirtilmişti.

cdfvghyj
Lise Klaveness, FIFA'yı "korkuyla yönetmekle" suçladı (Reuters)

Klaveness, Infantino'nun Dünya Kupası planlarına karşı çıkmadaki rolünü övdü. Bu planlar büyük tepkiler üzerine iptal edilmişti. Lamour, 31 Temmuz'daki ilk açıklamasında, muhalefetini dile getirerek işini kaybetmeye razı olduğunu söylemişti.

Klaveness, "Projenin iptal edilmesi için onun açıklaması gerekliydi" dedi.

Ortada olan, çok önemli bir şey söyledi ve yaşananları bize yöneticilerden birinin anlatması çok önemliydi. Böylece bunun FIFA'nın kendisi değil, sadece bir kişi olduğunu anladık.

The Independent, yorum almak için FIFA'yla iletişime geçti.

Independent Türkçe


Barcelona’da 9 numara bilmecesi: Flick, golcü eksikliğini giderebilecek mi?

Barcelona’da 9 numara bilmecesi: Flick, golcü eksikliğini giderebilecek mi?
TT

Barcelona’da 9 numara bilmecesi: Flick, golcü eksikliğini giderebilecek mi?

Barcelona’da 9 numara bilmecesi: Flick, golcü eksikliğini giderebilecek mi?

İspanya La Liga şampiyonu Barcelona, şampiyonluk unvanını savunacağı yeni sezon öncesinde güçlü bir kadroyla hazırlıklarını sürdürürken, hücum hattında önemli bir boşlukla karşı karşıya. Katalan ekibinin kadrosunda üst düzey, klasik bir santrforun bulunmaması dikkat çekiyor.

Barcelona, La Liga’daki sezonun ilk maçında gelecek pazar Elche ile karşılaşacak. Ancak kulüp, yeni bir forvet transferi konusunda henüz kararını vermiş değil. Bu durum, Barcelona’nın sezonu sürekli olarak “9 numara” pozisyonunda görev yapacak bir oyuncu olmadan geçirme ihtimalini gündeme getiriyor.

Katalan ekibi, sözleşmesinin sona ermesinin ardından ABD MLS takımlarından Chicago Fire’a transfer olan Polonyalı Robert Lewandowski’yi kaybetti. Ferran Torres de yaklaşık 50 milyon avro (42,7 milyon sterlin) karşılığında Paris Saint-Germain’e transfer oldu. Torres, geçen sezon 49 maçta 21 gol atmış ve Lewandowski’nin forvet pozisyonundaki alternatiflerinden biri olmuştu.

Şarku’l Avsat’ın  BBC’den aktardığı habere göre Barcelona, Lewandowski’nin ayrılığının ardından Atletico Madrid’in Arjantinli golcüsü Julian Alvarez’i transfer listesinin ilk sırasına yerleştirdi. Ancak Madrid ekibinin oyuncuyu kadroda tutma konusundaki kararlılığı nedeniyle transfer oldukça zor görünüyor.

dfgrthy
Hansi Flick (DPA)

Alvarez, Dünya Kupası sırasında Atletico Madrid’den ayrılma isteğine ilişkin sinyaller vermişti. Ancak özellikle Real Madrid’in de oyuncuyla ilgilenmeye başlamasının ardından Atletico yönetimi tavrını net biçimde ortaya koydu. Kulübün CEO’su Miguel Angel Gil Marin, Alvarez’in 200 milyon avro (yaklaşık 170,8 milyon sterlin) karşılığında dahi satılık olmadığını açıkladı.

Bu tutumun Barcelona’yı alternatif isimler üzerinde çalışmaya yönelttiği belirtilirken, Alman teknik direktör Hansi Flick de hücumdaki eksikliğin giderilmesi için kulübün “bir şeyler yapması gerektiğini bildiğini” söyledi.

Flick’in elindeki alternatifler

Flick’in mevcut kadro içerisinde başvurabileceği çeşitli seçenekler bulunuyor. Bunların başında genç yıldız Lamine Yamal geliyor. Alman teknik adam, Yamal’ı zaman zaman “sahte 9” pozisyonunda denese de oyuncuyu sağ kanatta kullanmayı tercih ediyor. Yamal, takımın hücumdaki en önemli silahlarından biri olmayı sürdürüyor.

Yamal geçen sezon 24 gol atarken, İspanya Milli Takımı ile de Dünya Kupası şampiyonluğu yaşadı. Ancak oyuncunun en büyük tehdit oluşturduğu bölge sağ kanat. Burada rakip beklerle bire bir mücadeleye girebilen Yamal, içeriye kat ederek pozisyon üretebiliyor ve takım arkadaşlarına gol fırsatları hazırlayabiliyor.

7kkl
Lamine Yamal (Reuters)

Dani Olmo da sahte 9 olarak görev yapabilecek oyuncular arasında bulunuyor. Flick daha önce Brezilyalı Raphinha’yı da “merkezi” bir pozisyonda kullanmıştı. Fermin Lopez ise hücum hattında daha ileri bir rolde görev yapabilir.

Yeni transferler Anthony Gordon ve Karim Adeyemi ise hızları ve savunma arkasına yaptıkları koşularla dikkat çekiyor. Ancak iki oyuncu da geleneksel anlamda bir santrfor niteliği taşımıyor.

Flick, bir başka seçenek olarak son derece hareketli bir hücum hattına yönelebilir. Bu sistemde oyuncular sürekli pozisyon değiştirerek rakip savunmanın dengesini bozabilir ve rakip stoperlerin arasında sabit bir santrfor bulunmayabilir.

Bu yaklaşım Barcelona’yı rakip savunmalar açısından daha zor bir takım haline getirebilir. Ancak kulübün önceliğinin yine de uzman bir santrfor transfer etmek olduğu belirtiliyor.

Gözler Gyökeres’te

Barcelona’nın gündemindeki isimlerden biri de Arsenal’in İsveçli golcüsü Viktor Gyökeres.

Arsenal daha önce Gyökeres’i, Julian Alvarez transferinin de dahil olabileceği bir takas formülünde değerlendirmişti. Ancak Arjantinli yıldızın transferinin çıkmaza girmesi, Barcelona’nın dikkatini İsveçli golcüye çevirmesine neden olabilir.

Gyökeres, geçen yaz Portekiz ekibi Sporting’den Arsenal’e transfer olmuş ve bonuslarla birlikte toplam 73 milyon avroya (64 milyon sterlin) ulaşan bir bedelle İngiliz ekibinin yolunu tutmuştu. İsveçli forvet, ilk sezonunda 21 gol kaydederken Arsenal de Premier Lig şampiyonluğuna ulaşmıştı.

Ancak Barcelona’nın, yalnızca bir sezonun ardından Gyökeres’i bırakması için Arsenal’i ikna edebilmek adına önemli bir mali taahhütte bulunması gerekecek.

Lautaro ve Luis Suárez de listede

Barcelona’nın değerlendirdiği diğer seçenekler arasında Inter’in Arjantinli forveti Lautaro Martinez ile Sporting’in Kolombiyalı golcüsü Luis Suárez de bulunuyor.

Barcelona yönetimi, 1 Eylül’de kapanacak transfer döneminden önce hücum hattındaki boşluğu dolduracak bir çözüm bulmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Flick’in elinde mevcut kadroyla bu açığı kapatabilecek çeşitli taktik seçenekler bulunuyor. Ancak klasik bir santrforun yokluğu, özellikle Barcelona’nın sezon boyunca tüm kulvarlarda mücadele etmeyi hedeflediği düşünüldüğünde, Katalan ekibinin karşılaşacağı en önemli sorunlardan birine dönüşebilir.


Stuttgart’ın forvet oyuncusu Deniz Undav: İki kez ölümden döndüm

Deniz Undav (DPA)
Deniz Undav (DPA)
TT

Stuttgart’ın forvet oyuncusu Deniz Undav: İki kez ölümden döndüm

Deniz Undav (DPA)
Deniz Undav (DPA)

Almanya Milli Takımı ve Stuttgart’ın forvet oyuncusu Deniz Undav, ciddi deniz ürünü alerjisi nedeniyle karides yedikten sonra iki kez ölümün eşiğine geldiğini ilk kez açıkladı.

Undav, YouTube’da yayınlanan Histry Stories programındaki samimi söyleşide, iyi bir suşi tabağında mutlaka bulunması gereken malzemeler sorulduğunda, “Her zaman somon. Karides yemem yasak. İki ya da üç kez alerjik reaksiyon geçirdim ve iki kez neredeyse ölümden döndüm. Her yerim şişiyor ve nefes alamıyorum” dedi.

Kebap ve acılı yemekler ise Undav’ın en sevdiği yiyecekler arasında yer alıyor.

2026 Dünya Kupası’nda 3 gol kaydeden Undav, sonradan oyuna dahil olduğu Almanya Milli Takımı’nda olumlu performans sergileyen az sayıdaki oyuncudan biri olmuştu. Almanya, turnuvaya son 32 turunda veda etmişti.

Undav şimdi, yeni teknik direktör Jürgen Klopp yönetimindeki Almanya Milli Takımı’nın ilk kadrosuna seçilmeyi hedefliyor. Klopp, Dünya Kupası sırasında Undav’ın sahadaki hareketlerini eleştirmişti. Almanya, UEFA Uluslar Ligi’nde 24 Eylül’de Hollanda ile karşılaşacak.

Stuttgart ise Bundesliga’daki yeni sezonun ilk maçında 28 Ağustos’ta son şampiyon Bayern Münih’e konuk olacak.