Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi İşleri Genel Başkanlığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle 7 aylık aranın ardından Mescid-i Nebevi içindeki Ravza-i Mutahhara’yı yeniden ziyaretçilere açarken, enfeksiyon kontrol planı, dezenfeksiyon sistemi ve ozon sterilizasyonu için gerekli hazırlıklara başladı.
Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi İşleri Genel Başkanlığı, 18 Ekim’den itibaren Mescid-i Haram ile Mescid-i Nebevi’deki Ravza-i Mutahhara’nın yüzde 75 kapasiteyle ülke içinden ziyaretçileri kabul edeceğini bildirmişti.
Kadınlar, Ravza-i Mutahhara’ya İşrak’tan öğle namazına kadar girebilirken, erkekler sabah namazından akşam namazına kadar girip ibadet edebilecek.
Hizmet İşleri Genel İdaresi Müdürü Fevzi el-Hucayli, Mescid-i Nebevi kapsamındaki temizlik, dezenfeksiyon ve sterilizasyon işlemlerinin mevcut durumunu değerlendirmek ve ziyaret edilen çeşitli yerleri mikrobiyal yükler açısından incelemek için bir plan geliştirdiklerini söyledi.
Hucayli, ziyaretçilerin ve işçilerin uluslararası standartlara uygun olarak sağlık güvenliğini sağlamak için periyodik olarak inceleme yapılacağını da sözlerine ekledi.
Mescid-i Nebevi’deki Ravza-i Mutahhara’nın ziyarete açılmasıyla sterilizasyon işlemleri arttı

Mescid-i Nebevi içindeki Ravza-i Mutahhara’nın ziyaret saatleri öncesinde çalışan sterilizasyon robotu (SPA)
Mescid-i Nebevi’deki Ravza-i Mutahhara’nın ziyarete açılmasıyla sterilizasyon işlemleri arttı

Mescid-i Nebevi içindeki Ravza-i Mutahhara’nın ziyaret saatleri öncesinde çalışan sterilizasyon robotu (SPA)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة