Seçimlerden sonra saç rengi değişen Trump: Beyaz Saray'da hangi yönetimin olacağını zaman gösterecek

ABD Başkanı Donald Trump (EPA)
ABD Başkanı Donald Trump (EPA)
TT

Seçimlerden sonra saç rengi değişen Trump: Beyaz Saray'da hangi yönetimin olacağını zaman gösterecek

ABD Başkanı Donald Trump (EPA)
ABD Başkanı Donald Trump (EPA)

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'daki Gül Bahçesi’nde kameraların karşısına geçti. Trump bu sefer sadece sözleriyle değil aynı zamanda kendine özgü saçlarıyla da dikkat çekti. Trump’ın saçları her zamanki turuncu-sarı görünümünden farklı olarak olduğundan daha da beyazlamış görünüyordu.
74 yaşındaki Trump, seçim gününden bu yana çok fazla ortalıkta görünmedi. Alman Haber Ajansı (DPA), Trump’ın, seçimden sonra katıldığı ve sınırlı sayıda katılımcının yer aldığı halka açık etkinliklerde saç renginin değişmiş olduğunu öne sürdü.
Trump’ın saç rengi, çok sayıda sosyal medya kullanıcısının da dikkatinden kaçmadı. Trump’ın saçları sosyal medyada alay konusu haline geldi. Sosyal medya kullanıcılarından bazıları şu paylaşımlarda bulundu: “Trump’ın saçı ve berberi de görevi bırakmış, hayatlarına yeni bir yön veriyorlar.”
Trump'ın saçı ve tarzı, başkanlığa adaylığını ilk açıkladığı zamanda ilgi odağı haline gelmişti. ABD Başkanının katıldığı bir talk show programında sunucu, Trump’ın saçına dokunmak istemiş Trump da buna izin vermişti. Sunucu Trump’ın saçlarını yukarıya kaldırarak ekranların önünde gerçek olduğunu kanıtlamıştı.
Sonuçlarıyla ilgili itirazını sürdürdüğü başkanlık seçimlerinden bu yana neredeyse hiçbir etkinlikte görülmeyen Trump, ABD'de ciddi şekilde şiddetlenen "Kovid-19" salgını üzerine bir çalışma toplantısı düzenledi.
Görevini 20 Ocak’ta devredecek olan Trump’ın ufku, Demokrat Joe Biden önündeki yenilgisini doğrulayan yeni sonuçların açıklanmasıyla daha da daralıyor. Biden, Çin'in kendisini tebrik etmesiyle konumunu daha da güçlendirmiş oldu. 
Trump, cuma günü, yaptığı açıklamada 3 Kasım seçimlerinde Biden karşısındaki yenilgisini neredeyse kabul etti. Trump, hezimetini açıkça ilan etmeden, “Beyaz Saray'da hangi yönetimin olacağını zaman gösterecek" ifadelerini kullandı.
Seçim yenilgisini hâlen reddetmeyi sürdüren Trump, basın toplantısı sırasında yaptığı açıklamada, “Bir daha kapanmaya gitmeyeceğiz. Bunu yapmayacağım. Bu yönetim kapanmaya gitmeyecek. Gelecekte ne olur, hangi yönetimin olacağını kim bilir? Sanırım bunu zaman söyleyecek” ifadelerine yer verdi.
Trump, Beyaz Saray'daki Gül Bahçesi'nde gerçekleştirmiş olduğu basın toplantısının bitmesinin ardından orada bulunan bir muhabirin: "Seçimi kaybettiğinizi ne zaman kabul edeceksiniz efendim?" şeklindeki sorusuna yanıt vermedi.
Trump, zaferini ilan ettiği ve seçimin "hileli" olduğunu söylediği 3 Kasım'dan bu yana ilk kez bu açıklamalar ile kameraların karşısındaydı.
ABD medyası, dün, Biden'ın Georgia eyaletini kazandığını ve şu ana kadar elde ettiği delege sayısını 306'ya çıkardığını duyurdu.



Kremlin: Rusya ve Ukrayna arasında mutabakat zaptı üzerinde gizli çalışmalar sürüyor

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, 10 Mayıs 2025'te Kremlin'deki Büyük Saray'da (Reuters)
Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, 10 Mayıs 2025'te Kremlin'deki Büyük Saray'da (Reuters)
TT

Kremlin: Rusya ve Ukrayna arasında mutabakat zaptı üzerinde gizli çalışmalar sürüyor

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, 10 Mayıs 2025'te Kremlin'deki Büyük Saray'da (Reuters)
Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, 10 Mayıs 2025'te Kremlin'deki Büyük Saray'da (Reuters)

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov bugün, Rusya ile Ukrayna arasındaki mutabakat zaptının çoğunun “gizli olarak yürütüldüğünü ve kamuoyuna açık olmaması gerektiğini” doğruladı.

Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Ancak doğal olarak, bu çalışmaların çoğu (mutabakat zaptı ile ilgili) ayrı bir ortamda yürütülüyor ve açık nedenlerden dolayı kamuoyuna açıklanmamalıdır” dedi.

Şarku’l Avsat’ın DPA'dan aktardığına göre Peskov, Rusya ile Ukrayna arasındaki ateşkes şartlarının listesinin her iki tarafça ayrı ayrı hazırlanacağını ifade etti.

Peskov, gazetecilerin Ukrayna'daki olası ateşkes planının mutabakat metniyle nasıl bağlantılı olduğu sorusuna yanıt olarak, “Şu anda ayrıntıları size veremem. Elbette, ateşkes için ayrı bir önlemler ve koşullar listesi olacak... İstanbul'da üzerinde anlaşmaya varılan budur” dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio salı günü yaptığı açıklamada, ABD'nin Rusya'nın Ukrayna'daki çatışmada ateşkes için geniş bir dizi koşul sunmasını umduğunu söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin daha önce, Rusya'nın Ukrayna ile bir mutabakat metni üzerinde çalışmaya hazır olduğunu söylemişti.

Putin, aynı zamanda tarafların kabul edebileceği orta yol çözümlerinin bulunmasının gerekli olduğunu da belirtmişti.