Beşiktaş 3-2 Başakşehir: İşte heyecan dolu karşılaşmanın önemli anları

Beşiktaş 3-2 Başakşehir: İşte heyecan dolu karşılaşmanın önemli anları
TT

Beşiktaş 3-2 Başakşehir: İşte heyecan dolu karşılaşmanın önemli anları

Beşiktaş 3-2 Başakşehir: İşte heyecan dolu karşılaşmanın önemli anları

Süper Lig’in 9. haftasında Beşiktaş, sahasında Başakşehir’i konuk etti. Mücadele, siyah-beyazlıların 3-2'lik üstünlüğüyle tamamlandı.
Maçtan dakikalar 
18. dakikada Demba Ba'nın ara pasında son çizgiye inen Mbombo, topu altıpas içine yolladı. Beşiktaş savunması son anda araya girdi ve Montero top kornere yolladı.
20. dakikada İrfan Can'ın havadan gönderdiği uzun topta ceza alanı içinde buluşan Demba Ba'nın meşin yuvarlağa tekte gelişine yaptığı vuruş üstten auta çıktı.
43. dakikada Beşiktaş'ın kazandığı serbest vuruşta Ghezzal'ın şutu az farkla direğin yanından auta çıktı.
43. dakikada Necip'in uzun pasında Aboubakar, sol kanatta topla buluştu. Ceza alanı içine kadar giren Aboubakar'ın kaleye gönderdiği top önce kaleci Volkan'a çarptı ardından kale çizgisine paralel olarak kornere gitti.
44. dakikada Ghezzal'ın sağ taraftan kullandığı kornerde Atiba arka direkte topu tamamladı ve meşin yuvarlağı filelere gönderdi. 1-0
45+1. dakikada Mensah'ın ara pasında Atiba ceza alanı içinde topla buluştu. Atiba, penaltı noktası üzerinde bindirme yapan Larin'e pasını çıkardı. Bu futbolcunun düzgün vuruşunda top filelere gitti. 2-0
53. dakikada Deniz Türüç'ün ceza alanına gönderdiği uzun topu Skrtel kafa ile Demba Ba'ya indirdi. Ba'nın müsait pozisyonda yaptığı vuruşunda kaleci Utku gole izin vermedi. Dönen topu savunma uzaklaştırdı.
61. dakikada Deniz Türüç'ün sol kanattan ortasında arka direkte İrfan Can tamamlamak istedi. Ancak bu futbolcunun kafa vuruşunda top auta çıktı.
62. dakikada Josef de Souza'nın Rafael'e müdahalesi sonrası hakem Ümit Öztürk, penaltı kararı verdi. Daha sonra VAR uyarısını dikkate alan Öztürk, pozisyonun ceza sahası dışında olduğu gerekçesiyle penaltı kararını iptal etti ve serbest vuruş verdi.
66. dakikada Deniz Türüç, iki rakibini çalımlayarak ceza içinde son çizgeye kadar indi ve topunu içeriye aktardı. Giuliano'nun vuruşunda top üst direkten oyun alanı içine döndü. Dönen topu İrfan Can tamamlamak istedi ancak Rıdvan çizgiye yakın yerden gole izin vermedi.
70. dakikada ceza sahasına giren N'koudou, Skrtel'den sıyrılarak şutunu çekti. Volkan'dan seken topu Aboubakar tamamladı. Bu pozisyonda top Mehmet Topal'ın eline çarpınca hakem Öztürk penaltı kararı verip, tecrübeli oyuncuyu ikinci sarı kartın ardından kırmızı kart göstererek oyun dışına gönderdi.
72. dakikada penaltı noktasının başına gelen Aboubakar, topu filelere gönderdi. 3-0
81. dakikada Beşiktaş savunmasının sektirdiği topla buluşan Gulbrandsen'in ceza alanına girmeden yaptığı sert vuruşta, meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 3-1
84. dakikada Adem Ljajic'in ara pasında ceza alanı içinde topla buluşan Aboubakar'ın sağ çaprazdan yaptığı sert vuruşta kaleci Volkan gole izin vermedi.
86. dakikada sol kanattan Başakşehir'in ceza alanı içine kestiği ortayı Montero kafa ile uzaklaştırdı. Topu önünde bulunan Visca'nın çaprazdan yaptığı vuruşta kaleci Utku meşin yuvarlağı kornere çeldi.
90+1. dakikada Chadli'nin sağ çaprazdan sert vuruşunda kaleci Utku gole izin vermedi. Dönen topu Chadli tekrar tamamlamak istedi ama Beşiktaş savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.
90+4. dakikada ceza alanı içinde topla buluşan Visca pasını Gulbrandsen'e çıkardı. Bu futbolcu, bekletmeden yaptığı sert vuruşla topu yandan filelerle buluşturdu. 3-2



Erling Haaland: Sevgilim Premier Lig'de güreşmemi sevmiyor

Haaland'ın forması, Gabriel'le daha önceki bir boğuşma sırasında yırtılmıştı (Reuters)
Haaland'ın forması, Gabriel'le daha önceki bir boğuşma sırasında yırtılmıştı (Reuters)
TT

Erling Haaland: Sevgilim Premier Lig'de güreşmemi sevmiyor

Haaland'ın forması, Gabriel'le daha önceki bir boğuşma sırasında yırtılmıştı (Reuters)
Haaland'ın forması, Gabriel'le daha önceki bir boğuşma sırasında yırtılmıştı (Reuters)

Erling Haaland, babasının kendisine aşıladığı prensipler sayesinde Gabriel Magalhaes'in kırmızı kart görmesinin önüne geçmiş olabileceğini belirterek, rakibini attırmak için asla kendini yere bırakmayacağını söyledi.

Norveçli oyuncu, Arsenal'la oynanan zirve mücadelesinde galibiyet golünü kaydetti ancak Gabriel'in başını Haaland'ınkine doğru iterek sanki kafa atacakmış gibi bir harekette bulunması, Mikel Arteta'nın takımı için günü daha da kötü hale getirebilirdi.

Ancak Manchester City'nin en golcü ismi ayakta kaldı ve buna rağmen hakem Anthony Taylor’ın Brezilyalı oyuncuyla birlikte kendisine de sarı kart göstermesine şaşırdı. Magalhaes oyundan atılsaydı üç maçlık ceza alacaktı.

Ancak Haaland, eski City, Leeds, Nottingham Forest ve Norveç Milli Takımı oyuncusu babası Alf Inge'nin kendisine sahada her zaman nasıl davranması gerektiğini söyleyişini hatırlayarak dürüst kalacağına söz verdi.

Haaland, "Yere düşseydim, kırmızı kart görürdü. Bunu asla yapmam" dedi.

 Babam bana hep şunu öğretti: Ayakta kal ve korkaklık etme. Gerçek bu. Belki yere düşmeliydim, belki daha kolay olurdu ama düşmedim ve bu yüzden sarı kart gördüm.

Haaland, bir noktada formasını yırtan Gabriel'le mücadelesini güreş diye niteledi ve kız arkadaşının maçların fiziksel doğasından hoşlanmadığını söyledi.

Şunları ekledi:

Sanırım formam biraz çekildi. Lehime faul verilmedi, Premier Lig artık böyle. Yer yer iş güreşe dönüyor. Çok fazla ikili mücadele. Bir sürü çizik, sıyrık oluyor. Bazen kız arkadaşım bundan pek memnun olmuyor, biraz yanlış görünüyor. Ama gerçek bu.

City'nin galibiyeti Arsenal'la olan puan farkını yalnızca üçe indirdi ve çarşamba günü Burnley'yle karşılaştıklarında liderliğe yükselebilecekler.

Haaland, şampiyonluk yarışında sakin kalmanın ve çok ileriye bakmamanın önemli olduğunu söyledi.

"Sakiniz" dedi.

Birkaçımız bu durumu daha önce deneyimledi. Bunu ilk kez yaşayan birçok oyuncumuz var. Önemli olan sakin kalmak ve neler yapabileceğimizi düşünmek. Bu sıkıcı gelebilir ama her maça tek tek odaklanmalıyız. Galibiyetin tadını çıkaracağız ama yarın Burnley maçını düşünmeye başlamamız gerek. Bu kulübün şampiyonluk yarışındaki gerçeği bu çünkü her şey son haftalarda belli oluyor.

Independent Türkçe


Portekizli Luís Figo, Ballon d’Or adayını açıkladı

Luís Figo (EPA)
Luís Figo (EPA)
TT

Portekizli Luís Figo, Ballon d’Or adayını açıkladı

Luís Figo (EPA)
Luís Figo (EPA)

Real Madrid’in eski yıldızı Portekizli Luís Figo, Fransız futbolcu Michael Olise’in bu yıl Ballon d’Or (Altın Top) ödülünün en güçlü adaylarından biri olduğunu söyledi. Figo, Bayern Münih’in kanat oyuncusu Olise’in Real Madrid’e karşı UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde sergilediği dikkat çekici performansın bu değerlendirmede belirleyici olduğunu belirtti.

2000 yılında prestijli ödülü kazanan eski Portekizli milli futbolcu, 2026 Laureus Dünya Spor Ödülleri töreni öncesinde Madrid’de yaptığı açıklamada, “O inanılmaz bir oyuncu. Bu maçta (Real Madrid’e karşı) fark yarattı. Olağanüstü bir sezon geçiriyor ve Ballon d’Or için adaylardan biri; sadece gelecekte değil, bu yıldan itibaren. Bu hem bireysel hem de takımına katkısı açısından güzel bir sürpriz. Futbolu seven herkes için onu izlemek büyük bir keyif” dedi.

Görsel kaldırıldı.
Michael Olise (AFP)

Olise’in Real Madrid’e transfer ihtimali sorulduğunda Figo, bu transferin “zor” olduğunu kabul etti ve Bayern Münih yetkililerinin bu ihtimali net şekilde kapattığını belirtti. Ayrıca Alman kulübünün 24 yaşındaki (15 milli maç, 4 gol) Fransız oyuncuya yaptığı yatırıma dikkat çekerek kulübü övdü.


UEFA kriterleri Nottingham Forest’ın Şampiyonlar Ligi yolunda kilit rol oynuyor

Çok kulüplü sahiplik, Nottingham Forest’ı Avrupa öncesi hukuki bir sınavla karşı karşıya bırakıyor (Reuters)
Çok kulüplü sahiplik, Nottingham Forest’ı Avrupa öncesi hukuki bir sınavla karşı karşıya bırakıyor (Reuters)
TT

UEFA kriterleri Nottingham Forest’ın Şampiyonlar Ligi yolunda kilit rol oynuyor

Çok kulüplü sahiplik, Nottingham Forest’ı Avrupa öncesi hukuki bir sınavla karşı karşıya bırakıyor (Reuters)
Çok kulüplü sahiplik, Nottingham Forest’ı Avrupa öncesi hukuki bir sınavla karşı karşıya bırakıyor (Reuters)

Nottingham Forest, önümüzdeki sezon UEFA Şampiyonlar Ligi’ne katılım ihtimali doğrultusunda, UEFA’nın çok kulüplü sahiplik düzenlemelerine tam uyum sağladığını bildirdi. Şarku’l Avsat’ın  The Athletic’tan aktardığı habere  göre kulüp gerekli prosedürleri belirlenen takvim çerçevesinde tamamladığını ifade etti.

Nottingham Forest, önümüzdeki sezon UEFA Şampiyonlar Ligi’ne katılım ihtimali doğrultusunda, UEFA’nın çok kulüplü sahiplik düzenlemelerine tam uyum sağladığını bildirdi. The Athletic’ta yer alan bilgilere göre kulüp, gerekli prosedürleri belirlenen takvim çerçevesinde tamamladığını ifade etti.

Forest şu anda iki cephede mücadele veriyor: Bir yandan Premier League’de kümede kalma savaşı verirken, diğer yandan UEFA Avrupa Ligi yarı finaline yükseldi. Takım, yarı finalde Aston Villa ile karşılaşacak. Bu süreç, kulübün Avrupa’nın en prestijli turnuvasına katılma ihtimalini de beraberinde getiriyor.

UEFA kurallarına göre, aynı kişi ya da tüzel yapının aynı turnuvada yer alan birden fazla kulüp üzerinde “belirleyici kontrol” sahibi olması yasak. Bu kurala aykırı durumlarda, ilgili kulüplerden yalnızca biri turnuvaya kabul ediliyor.

Forest’ın sahibi Evangelos Marinakis, aynı zamanda Olympiakos ve Rio Ave kulüplerinin de sahibi. Olympiakos’un da Şampiyonlar Ligi’ne katılım hedefi bulunurken, iki kulübün birlikte turnuvaya kalması durumunda çıkar çatışması riski doğuyor.

Birleşik Krallık’taki şirketler siciline yapılan resmi bildirimde, Marinakis’in Forest üzerindeki “önemli kontrol sahibi” statüsünden çekildiği görüldü. Ancak bu adımın zamanlaması ve UEFA’nın 1 Mart olarak belirlediği son tarihle uyumu soru işaretlerine neden oldu. Bu tarihe kadar kulüp hisselerinin “kör tröst” (blind trust) olarak bilinen bağımsız bir yapıya devredilmesi gerekiyor.

Bu sistem kapsamında hisselerin yönetimi bağımsız bir kuruluşa bırakılıyor; böylece kulüp sahibi günlük yönetimden uzaklaştırılarak çıkar çatışmasının önüne geçiliyor.

Forest yönetimi ise gerekli tüm işlemlerin şubat ayı sonuna kadar tamamlandığını, resmi açıklamadaki gecikmenin Premier League’deki “sahipler ve yöneticiler testi” sürecinden kaynaklandığını bildirdi.

Yapılan değişiklikler kapsamında bazı yönetim kurulu üyeleri istifa etti ve yeni bir yönetim kurulu oluşturuldu. Kulüp, yeni yönetimin son tarihten önce göreve başladığını ve gerekli tüm belgelerin UEFA’ya zamanında iletildiğini açıkladı. UEFA ise bireysel dosyalar hakkında yorum yapmama politikasını sürdürdü.

Kulüp ayrıca hisselerin bağımsız yapıya devrinin, yerel onaylar tamamlanmadan mümkün olmadığını belirtti. “Kör tröst” yapısının yönetiminin Betville Four Limited tarafından üstlenileceği ve bunun geçen sezon uygulanan modele benzer olduğu ifade edildi.

Forest, bu düzenlemelerle Marinakis’in kulübün günlük yönetiminden tamamen uzaklaştığını vurguladı. Ayrıca takımın Şampiyonlar Ligi’ne katılamaması halinde bu yapıya ihtiyaç kalmayacağı belirtildi.

Sportif cephede ise Forest, Avrupa Ligi finaline yükselmek için Aston Villa karşısına çıkacak. Bu eşleşmenin galibi finalde Freiburg ya da Braga ile karşılaşacak.

Öte yandan Olympiakos, Yunanistan liginde Avrupa kupalarına katılım mücadelesi veriyor.

Marinakis, Olympiakos’u 2010 yılında, Nottingham Forest’ı 2017’de satın almış, Rio Ave’yi ise 2023’te bünyesine katarak çok kulüplü bir yatırım ağı oluşturmuştu.

Bu gelişmeler, geçtiğimiz sezon Crystal Palace ile Olympique Lyon arasında yaşanan benzer bir durumu yeniden gündeme getirdi. Söz konusu olayda Crystal Palace’ın katılımı, mülkiyet çakışması nedeniyle UEFA Avrupa Ligi’nden UEFA Avrupa Konferans Ligi’ne düşürülmüştü.