ABD’nin arabuluculuğuyla Lübnan ile İsrail arasında tartışmalı deniz sınırı anlaşmazlığına ilişkin yürütülen müzakerelerin bir sonraki turu ertelendi.
Lübnanlı bir kaynak, yeni tur müzakereyi erteleme konusunda Lübnan tarafını bilgilendiren ABD’li arabulucuların her iki tarafla temaslarda bulunacağını bildirdi.
İsrailli bir yetkili ise ertelemeyi teyit ederek, konuya ilişkin daha fazla ayrıntı vermedi.
İsrail ve Lübnan heyetleri, potansiyel olarak doğal gaz zengini bölgede petrol ve doğal gaz aramalarını engelleyen deniz sınırlarıyla ilgili anlaşmazlığı çözmek amacıyla Birleşmiş Milletler Lübnan Barış Gücü’nün (UNIFIL) Lübnan’ın güneyindeki Nakura’da bulunan askeri üssünde Ekim ayında bir araya gelerek müzakerelere başladı.
İsrail ile Lübnan arasındaki deniz sınırı müzakereleri ertelendi
https://turkish.aawsat.com/home/article/2655921/i%CC%87srail-ile-l%C3%BCbnan-aras%C4%B1ndaki-deniz-s%C4%B1n%C4%B1r%C4%B1-m%C3%BCzakereleri-ertelendi
İsrail ile Lübnan arasındaki deniz sınırı müzakereleri ertelendi
İlk tur görüşmelerin yapıldığı Lübnan’ın güneyindeki Nakura’da devriye gezen UNIFIL’e ait iki araç (AFP)
İsrail ile Lübnan arasındaki deniz sınırı müzakereleri ertelendi
İlk tur görüşmelerin yapıldığı Lübnan’ın güneyindeki Nakura’da devriye gezen UNIFIL’e ait iki araç (AFP)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة
Hizbullah tarafından Lübnan'ın güneyindeki Kaleviyeh köyüne yerleştirilen bir füze maketi… Duvarda “Silahlarımızı bırakmayacağız” yazıyor. (EPA)
13 Ocak 2026'da Gazze Şehri sahilinde yerinden edilmiş Filistinliler için kurulan bir kamp (AP)
Gazze'yi yönetmekle görevlendirilen teknokrat komite dün Kahire'de toplandı (Reuters)
Gazze'nin güneyindeki Refah'ta, Hamas'ın silahlı kanadı olan Kassam Tugayları mensupları (Arşiv- Reuters)
Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed eş-Şara (Reuters – Arşiv)